GRATIS VERZENDING IN NL & BE VANAF € 39,-
OP WERKDAGEN VÓÓR 17:00u BESTELD, ZELFDE DAG VERZONDEN
ALTIJD EEN GRATIS SAMPLE ÓF GIFT
0
0
GRATIS VERZENDING IN NL & BE VANAF € 39,-
OP WERKDAGEN VÓÓR 17:00u BESTELD, ZELFDE DAG VERZONDEN
ALTIJD EEN GRATIS SAMPLE ÓF GIFT

By De Cosmeticahuis (t)huis-testers

Getest: CTZN Nudiversal & Code RED

CTZN (uitgesproken als citizen) is een genderneutrale make-upmerk voor iedereen! Deze make-up producten zijn 100% vegetarisch en bevatten geen parabenen en talk. Daarnaast zijn ze ook nog eens Cruelty-free! Het assortiment van CTZN bestaat uit Nudiversal Lip Duo's, Lipstrokes, Globalms en Code RED lipsticks.

De (t)huis-testers hebben een compleet CTZN lippakket ontvangen met daarin een Nudiversal Lip Duo met bijpassende lipstroke en een CODE RED lipstick met bijpassende lipstroke.

Het CTZN Nudiversal lip duo is een dubbelzijdige combi met aan één kant een matte lipstick en aan de andere kant een lipgloss. De CTZN Lipstroke is een long-lasting lipliner. De CTZN Code RED is een lijn met zes unieke rode kleuren lippenstift die geschikt zijn voor diverse huidtinten en ondertonen.

CTZN Creates Neutral Lipsticks to Suit all Skin Tones – Thirteen Lune

Kateryna: "Perfecte match!"

Ik werd gevraagd om verschillende producten te testen van CTZN - een merk dat de breedste nude-lipcollectie heeft met een garantie voor een perfecte tint voor elke huidskleur.

De CTZN-producten die ik heb ontvangen waren Nudiversal dubbelzijdige combi's in twee tinten - 06 D.C. en 08 Dubrovnik, Lipstroke-potlood in de kleur Deux en CTZN Code Red in tint Laal.

De verpakking ziet er elegant uit en bij het openen kom je een product tegen aan wat fijn in de hand ligt en stevig aanvoelt, kortom kwalitatief hoogwaardig zonder fratsen.

De Nudiversal is een twee-in-een combi die bestaat uit een rijke, gepigmenteerde matte lippenstift en een lichtgewicht hydraterende lipgloss. De tinten 06 D.C. en 08 Dubrovnik pasten goed bij mijn huidskleur, voelden zacht aan en waren erg comfortabel om te dragen. De kleuren zijn delicaat en benadrukken de natuurlijke schoonheid. Ik heb de lippenstift en gloss samen en onafhankelijk van elkaar gebruikt in verschillende situaties. De lip gloss hydrateert en geeft een verzorgde uitstraling en de matte lippenstift geeft net wat meer kleur, zonder echt opvallend te zijn (ideaal voor op mijn werk). Ik heb de matte lipstick ook als blush gebruikt om eenheid te creëren, wat voor mij erg goed werkte. De matte lipstick blijft zitten en geeft bijna niet af, als ik hem ’s ochtends opdeed hoefde ik hem pas na de lunch bij te werken. Maar helaas gold dat niet voor de lipgloss, deze was halverwege de ochtend al verdwenen.

De lipstrook is goed te gebruiken bij de matte lipstick (of in combinatie met gloss + mat) en geeft net wat vollere lippen voor een verfijnde look. Het potlood ligt fijn in de hand en maakt dunne lijnen en past bij beide Nudiversal tinten.

Voor mij is Nudiversal een erg universeel product met een erg goede prijs-kwaliteitverhouding (2 in 1 met blush als bonus) die een permanent plek in mijn make-up tasje heeft veroverd.

Mijn grootste verrassing, in positieve zin, was de CTZN Code Red in tint Laal. Normaal draag ik geen felle kleuren lipstick omdat het niet past op mijn werk. Toch is het voor mij een perfecte rode matte lipstick die een voor een diepe en levendige kleur zorgt en zijdezacht aanvoelt. Ik besloot mijn man ermee te verrassen tijdens een romantisch uitje. Het wow-effect was zondermeer de moeiten waard, net als de complimenten die daarop volgden. De lipstick is (bijna) kiss-proof, wat mijn man erg goed kon waarderen (#superavond).

Code Red is een dure lipstick maar voor mij zondermeer de moeite waard en mijn man zal hem nog vaker terug zien komen.

Samengevat; CTZN heeft een sterke lipproductlijn van hoge kwaliteit die voor mij ideaal is als daily driver en super als eye-catcher tijdens de speciale momenten.

  

Score werking: 4/5

Het zijn fijne producten die doen wat ze beloven. Alleen de lipgloss had wat robuuster mogen zijn.

Score geur: 5/5

De producten zijn vrijwel geurloos.

Score textuur: 5/5

Nudiversals is zacht en aangenaam in gebruik. Code red - zijdezacht (echt heel fijn!).

Score prijs-kwaliteitverhouding: 4/5

De prijs-kwaliteitverhouding vind ik erg goed, de Nudiversal is een 2 in 1 product (met blush als bonus) en ideaal als daily driver.
Het lippotlood is in mijn beleving wat duur maar daar moet ik bij zeggen dat ik dergelijke producten eigenlijk nooit gebruik.

Algemene score: 5/5

De CTZN lip producten zijn top en zullen zeker terugkeren in mijn make-up tas. Als je, net als ik, opzoek bent naar een goed product wat niet te erg in het oog springt dan kan ik je Nudiversal van harte aanbevelen. Wil je net wat meer in het oog springen met een mooi opvallende rode kleur, dan zou ik zeker voor de Code Red gaan.

Pluspunten

 • Nudiversal past goed bij mijn huidskleur (ideal als daily driver) en is 2 in 1.
 • Makkelijk en fijn in gebruik.
 • De lipstroke trekt dunnen en strakke lijnen.
 • De Code Red heeft een mooie diepe kleur, is zijdezacht en is (bijna) kiss-proof.

Minpunten

 • De Nudiversal lipgloss blijft niet lang zitten.
 • De lipstroke is niet voor iedereen.

Ezra: "De producten van CTZN zijn van goede kwaliteit en erg fijn in gebruik."

Ik heb de producten van CTZN mogen testen. Persoonlijk houd ik niet van felle kleuren op mijn lippen. Ik heb mooie nude duo lippenstiften ontvangen en een rode lippenstift. Met de CTZN lip producten kun je de kleur heel subtiel aanbrengen. Daardoor kan ik zeggen dat de textuur en het pigment erg goed is. Wanneer ik de lippenstift op heb, voelen mijn lippen erg zacht aan. Ik kreeg veel complimenten over de kleuren! Toen ik het pakketje opende vond ik de verpakking er netjes uit zien. Ook de producten zelf zijn mooi afgewerkt en het ziet er duur uit. Over de prijs-kwaliteitverhouding ben ik heel erg enthousiast. Ik heb mijn vriendinnen de duo lippenstift aangeraden, omdat je 2 in 1 hebt, de lippenstift en de lipglos. Ik ben erg tevreden over de producten!  

 

Score werking: 4/5

De producten zijn heel makkelijk in gebruik.

Score geur: 5/5

De geur is nauwelijks tot niet aanwezig!

Score textuur: 5/5

Met alleen aanstippen komt er al genoeg kleur van af voor een mooi subtiele kleur. Met de rode lippenstift heb ik het heel licht aangebracht waardoor je een licht rode gloed over m'n lippen ziet.

Score prijs-kwaliteitverhouding: 4/5

Erg goed! Je krijgt echt waar voor je geld.

Algemene score: 4/5

Met de CTZN lip producten kun je de kleur heel subtiel aanbrengen. Daardoor kan ik zeggen dat de textuur en het pigment erg goed is. Wanneer ik de lippenstift op heb, voelen mijn lippen erg zacht aan. Ik kreeg veel complimenten over de kleuren!

Pluspunten

 • Subtiel.
 • Voelt niet droog aan.
 • Weinig nodig voor een mooi resultaat.

Minpunten

 • De lipliner is wat gevoelig/breekbaar.

Desiree: "Fijn product met mooie nude tinten."

De CTZN Lipstroke heb ik gebruikt in combinatie met de CTZN Nudiversal Lip Duo. De kleur Dubrovnik en Capri passen erg goed bij mijn huidskleur. Het product brengt makkelijk aan en is fijn van structuur. Wat ik vooral fijn vindt is dat de lipgloss niet zo erg plakt. Ik ben erg tevreden over deze producten!

 

Score werking: 4/5

Blijft langer zitten dan ik als eerste had gedacht.

Score geur: 5/5

De lipstick/lipgloss is vrij neutraal van geur en dit ervaar ik als erg prettig. Vele merken zijn vaak erg aanwezig qua geur.

Score textuur: 4/5

De textuur van de lipgloss/lipstick is heel fijn en ook erg belangrijk dat de lipgloss niet zo’n plakkerig is.

Score prijs-kwaliteitverhouding: 3/5

Ik vind de kwaliteit van de producten erg fijn maar de prijs vind ik voor de lip duo’s wel iets aan de hoge kant.

Algemene score: 4/5

Ik ben zeker van plan om dit product in de toekomst nog eens te gaan bestellen. Heel fijn dat de oude kleuren zo goed aansluiten bij je huidskleur.

Pluspunten

 • Fijn dat de producten niet zo geuren.

Minpunten

 • De prijs voor het product vind ik niet heel goedkoop, maar zou het product zeker eens kopen.

Anne: "Fijn product. Geeft net een beetje extra bij een casual look."

Fijne lippenstift en gloss in een. Ze zijn afzonderlijk van elkaar te gebruiken maar mooier in combinatie. Zeker met de lipstroke. Blijft goed zitten en je krijgt er geen uitgedroogde lippen van . Goed advies gekregen over welke kleur het beste bij mij past.

 

Score werking: 4/5

Stevige lippenstift en fijn kwastje in de gloss.

Score geur: 4/5

Geurloos.

Score textuur: 5/5

Voelt heel natuurlijk.

Score prijs-kwaliteitverhouding: 4/5

Algemene score: 4/5

Fijne en mooie lippenstift en gloss.

Pluspunten

 • Zorgt ervoor dat mijn lippen niet uitdrogen.

Minpunten

 • De lipstroke draait niet goed uit.

Rosanne: "Mooie producten met mooie verpakking. Textuur is minder geschikt als je uit jezelf al wat drogere lippen hebt."

De CTZN Nudiversal Lip Duo vind ik niet mooi en fijn in gebruik. Je lippen lijken erg droog van te worden. Daarnaast past de kleur niet bij mijn huidskleur. Ditzelfde geldt voor de CTZN Lipstroke. De CTZN Code Red daarentegen vind ik wel heel mooi en blijft ook lang zitten.

 

Score werking: 4/5

Kleur blijft lang zitten en de kwaliteit is goed.

Score geur: 4/5

Geen geur en dat is precies wat ik wil.

Score textuur: 2/5

Niet fijn als je wat droge lippen hebt.

Score prijs-kwaliteitverhouding: 3/5

Als de producten goed gematcht waren met mijn huidskleur en de textuur beter was, zou ik het ervoor betalen.

Algemene score: 3/5

Het product op zichzelf is wel heel mooi.

Pluspunten

 • Mooie verpakkingen.

Minpunten

 • Vind de textuur niet fijn om aan te brengen.

 Conclusie  Lipduo's die je lippen niet uitdrogen & dé perfecte match zijn bij jouw huidskleur.

 • Score werking: 4,0/5
 • Score geur: 4,6/5
 • Score textuur: 4,2/5
 • Score prijs-kwaliteitverhouding: 3,6/5
 • Score algemeen: 4,0/5

We selecteerden voor deze test (t)huis-testers die aangegeven hadden graag make-up te willen testen. De (t)huis-testers hebben daarnaast de 'Select Your Nude Tool' ingevuld om de juiste kleur te bepalen. Deze uitslag is gedeleeld met de founders van CTZN. Zij vonden het belangrijk om de (t)huis-testers een persoonlijk product te sturen wat past bij de huidskleur. De founders hebben op basis van een selfie en de uitslag van de 'Select Your Nude Tool' de lipkleuren voor de (t)huis-testers bepaald. 

Compare 0

Add another product (max. 5)

Start comparison