Back

 • Ontvang een gift v.a. € 40,-
 • Gratis verzending in NL v.a. € 39,-
 • Questions? 00 31 (0) 492 729 244

Nikkietutorials vertelt: 7 tips om veilig van de zon te genieten

Nikkietutorials vertelt: 7 tips om veilig van de zon te genieten

In dit blog geeft NikkieTutorials 7 tips om veilig van de zon te genieten. De zon heeft niet alleen maar voordelen en daarom is het belangrijk om een aantal maatregelen te nemen. Zonder deze maatregelen schaden de UV-A en UV-B stralen de huid. De huid veroudert sneller, verbrandt eerder en je loopt op lange termijn meer risico op onder andere huidkanker.

7 tips om veilig van de zon te genieten

En nog steeds genieten we van een heerlijk zomers weertje! We gaan massaal naar het strand en drinken een drankje op het terras zoveel mogelijk zonnestralen op te pikken. Eerder gaf ik al tips voor sexy summer proof benen, maar safety first! Daarom vandaag 7 tips om veilig én optimaal van de zon te genieten.

 

 

Waarom is veilig zonnen zo belangrijk?

De zon heeft veel voordelen. Een gezonde dosis vitamine D maakt mij en iedereen om me heen vrolijk en blij. Bovendien houd ik van de zomerse temperaturen en een gezonde huidskleur. Maar de zon heeft niet alleen maar voordelen en daarom is het belangrijk om een aantal maatregelen te nemen. Zonder deze maatregelen schaden de UV-A en UV-B stralen de huid. De huid veroudert sneller, verbrandt eerder en je loopt op lange termijn meer risico op onder andere huidkanker.

 

 

Geniet van de zon, maar doe het veilig!

Tip 1: Zon veilig, zon niet de hele dag

De sterkte van de zon verandert in de loop van de dag. In de ochtend en vanaf het eind van de middag kun je het veiligst zonnen. Tussen 12.00 uur en 15.00 uur is de zonkracht het sterkste, je kunt dan het best een plekje in de schaduw opzoeken.

 

Tip 2: Vermijd directe zonnestralen

Het is een hardnekkig misverstand dat je alleen bruin wordt wanneer je de hele dag vol in de zon blijft liggen. Denk aan de lange termijn en ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ga op het warmste moment van de dag lekker onder een parasol zitten of geniet van een siësta!

 

Tip 3: Drink voldoende water

En dan bedoel ik niet alleen maar wijn en cocktails (sorry!). Na een dag in de zon droog je al snel uit en kom je thuis met hoofdpijn. Dit kun je eenvoudig voorkomen door de hele dag door voldoende water te drinken. Dit verkleint ook de kans op een vervelende zonnesteek.

 

Tip 4: Kies de juiste zonnebrandcrème

Misschien klinkt het als een open deur, maar de juiste zonnebrandcrème is essentieel. Welke zonnebrandcrème het beste is, is afhankelijk van jouw huidtype. Zo heeft iemand met een donkere huid een hele andere bescherming nodig dan iemand met een zeer lichte huid. In principe kun je het volgende aanhouden:

Een goede zonnebrandcrème past niet alleen goed bij jouw huidtype, maar beschermt ook tegen zowel UV-B als UV-A stralen.

Er zijn verschillende soorten zonbescherming op de markt. Vaak kun je kiezen tussen een smeerbare crème of een spray. Zelf kies ik graag voor een spray, zoals de Body Fluid Spray van Juliette Armand of de Cenzaa Global Cocooning Smart Sun Control. Dit trekt namelijk veel sneller in de huid.

 

Tip 5: Smeer je goed in

Juiste zonnebrandcrème gevonden? Smeren of sprayen maar! Dit lijkt eenvoudig, maar het volgen van de instructies zijn ontzettend belangrijk. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat de aangegeven SPF niet wordt behaald. Wat is royaal? Minimaal 1 theelepel voor het gezicht en de nek, 1 theelepel voor de romp, 1 theelepel voor de armen en 2 theelepels voor de benen. Dit lijkt veel, maar geloof mij: hier wil je niet op besparen.

Welke zonnebrandcrème je ook kiest, welk merk of welke factor, blijf jezelf insmeren. Richtlijn hierbij is sowieso iedere twee uur, maar ook na iedere duik in het water. Dit geldt ook voor waterproof en waterresistant zonbescherming. Zwemmen, afdrogen en transpireren zorgen er namelijk voor dat je toch veel zonnebrandcrème verliest.

 

Tip 6: Gebruik aftersun

Aan het eind van een dag in de zon is het heerlijk om een aftersun crème te gebruiken. Deze zorgt voor een verkoelde, ontspannen en verzorgde huid. Ik gebruik graag de Oolaboo Revitalizing After Sun, omdat deze de vochtbalans van mijn huid herstelt en het vervellen van de huid vertraagt. Daarbij helpt het me om mijn zomerse kleurtje langer te behouden.

 

Tip 7: And last but not least: bescherming van ogen en hoofd is ook van belang

Vergeet ook niet de huid onder je haar, vooral als je kort haar hebt. Draag een prachtige zomerhoed of pet om je tegen verbranden en een zonnesteek te beschermen. Ook voor je ogen is het niet alleen belangrijk dat je een prachtige zonnebril hebt maar dat deze ook een UV-filter heeft om je ogen te beschermen. Hoeden en brillen zijn bovendien super fashionable, dus geen enkele reden om deze tip over te slaan.


Laat de zomer maar komen!

Ik ben er klaar voor. Ga jij net als ik dit weekend ook van de zon genieten? Zorg dan dat je huid optimaal beschermd is. Een mooie, gezonde huid is belangrijk. Verzorg haar dus goed!

 

Succes en geniet van het prachtige weer!
xox Nikkie

 

Wil je meer tips over beauty en make-up bekijk dan mijn Youtube Channel: NikkieTutorials

Compare products Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box

  9,1 / 10
  - 559 Reviews @ Kiyoh
  Shopping Cart Pixel