GRATIS VERZENDING IN NL & BE VANAF € 39,-
OP WERKDAGEN VÓÓR 17:00u BESTELD, ZELFDE DAG VERZONDEN
ALTIJD EEN GRATIS SAMPLE ÓF GIFT
0
0
GRATIS VERZENDING IN NL & BE VANAF € 39,-
OP WERKDAGEN VÓÓR 17:00u BESTELD, ZELFDE DAG VERZONDEN
ALTIJD EEN GRATIS SAMPLE ÓF GIFT

By NikkieTutorials

Nikkietutorials vertelt: Last van acné? Zo kom je er vanaf!

Last van acné? Zo kom je er vanaf!

Bijna iedereen heeft er weleens last van gehad: acné. Puistjes kunnen behoorlijk hardnekkig zijn en voor overlast zorgen. Acné staat ook wel bekend als jeugdpuistjes, maar die term is eigenlijk een beetje misleidend. Veel mensen hebben namelijk na hun jeugd ook nog last van acné. Wanneer ik last heb van acné wil ik er zo snel mogelijk weer vanaf komen. De basis van een gezonde huid is een goede verzorging. Wil jij net als ik ook zo snel mogelijk van jouw puistjes af? Ga dan snel aan de slag met mijn tips!


Wat is acné?

Acné is de medische term voor jeugdpuisjes. De huid bevat talgklieren en wanneer er rondom deze klieren ontstekingen ontstaan, dan is er sprake van acné. Vooral in de puberteit krijgen we last van acne in de vorm van puistjes, rode bultjes en mee-eters. Maar zoals gezegd kunnen ook volwassenen last hebben van acné. In hoeverre je vatbaar bent voor het krijgen van acné wordt voor een deel bepaald door genen en hormonen, hier kun je weinig aan doen. Een goede beauty routine doet echter wonderen. Houd je huid schoon met de juiste producten en de kans op puistjes en andere onzuiverheden is aanzienlijk kleiner.


Absolute don’t bij acné

Veel anti-acné producten zijn erop gericht om de huid uit te drogen en veel mensen trappen daar in. Immers een acné huid zal wel een vette huid zijn, toch? Absoluut niet waar! Sterker nog, dit werkt zelfs averechts. Jouw huid gaat namelijk alleen maar meer talg produceren wat leidt tot nieuwe ontstekingen en verstopte poriën. Je houdt er het probleem dus mee in stand.


Wat kun je wel doen tegen acné?

Een goede gezichtsverzorging is essentieel. Zowel voor het laten verdwijnen van acné als voor het voorkomen van acné. Reinig de huid iedere ochtend en avond met een milde cleanser. Een van mijn favorieten is de Cenzaa Crystal Orange Cleanser. Hiermee verwijder je vuil en talg zonder dat de huid uitdroogt.


Peelen en scrubben tegen acné

Naast een dagelijkse gezichtsreiniging raad ik je ook aan om tot twee keer per week een milde peeling te gebruiken. Gebruik ook hier een milde peeling om te voorkomen dat de huid uitdroogt. Een goede peeling verwijdert dode huidcellen. Ik kan je onder andere de Cenzaa Illuminating Skin Peeling of de hannah Enzymatic Skin Peeling aanraden. Topproducten welke specifiek geschikt zijn voor de acné huid.

 

Met puistjes en mee-eters is het heel verleidelijk om iedere dag grondig te scrubben om zo als het ware alle onzuiverheden weg te scrubben. Ook hier moet je mee uitkijken, want in het geval van acné wil je voorkomen dat de wondjes opengaan. Dit kan leiden tot nieuwe ontstekingen. Gebruik daarom ook hier een zacht ex-foliërende scrub of een milde scrub.

 

Kalmeer de huid met een maskertje

Verwen jezelf met een kalmerende en reinigende masker. Even heerlijk ontspannen, love it! Het gebruik van het juiste masker zorgt ervoor dat onzuiverheden en oneffenheden verdwijnen en dat grove poriën verminderen. Na een masker is de huid vaak direct een stuk rustiger.


Acné voorkomen is beter dan genezen

Last but not least: gezichtscrème. Een goede crème heeft veel functies, maar in het geval van acné is het vooral belangrijk dat de talgproductie wordt gereguleerd. Daarom is het gebruik van een goede dag- en/of nachtcrème essentieel om puistjes te verminderen én te voorkomen. Enkele producten die specifiek geschikt zijn wanneer je last hebt van acné:

 


Al deze producten zorgen ervoor dat de huid maximaal wordt gehydrateerd. Dit voorkomt een droge huid en verkleint daarom ook het risico op puistjes en mee-eters. Je krijgt een stralende en frisse huid. hannah heeft een speciale acne lijn die erop gericht is om acne te voorkomen en de huid te beschermen.

 

Last van acne

 

Zeg dag tegen acné

Ik heb geen wondermiddel of baanbrekende tips om van puistjes af te komen. Ik geloof namelijk in de kracht van een goede beauty routine om zo voor eens en altijd van acné af te komen. Veel middelen zorgen voor optisch bedrog of symptoombestrijding, maar pakken het probleem niet bij de basis aan. Verdiep je in jouw huid en de producten die je gebruikt en je zult zien dat je een duurzame oplossing in handen hebt. Verzorg de huid, geeft het wat het nodig heeft en zeg voor eens en altijd gedag tegen acné!

Wil jij meer informatie over hoe je de acne huid het beste kan bestrijden, bekijk dan ook eens de "wat te doen tegen acne" pagina bij het kopje huidadvies. Je kan daar nog meer informatie vinden en specifieke productinformatie aanvragen van de merken die je het beste kan inzetten tegen acné

Succes!

xox Nikkie

 

Wil je meer tips over beauty en make-up bekijk dan mijn Youtube Channel: NikkieTutorials

Compare 0

Add another product (max. 5)

Start comparison