Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Getest: CTZN Globalm Clear

CTZN (uitgesproken als citizen) is een genderneutrale make-upmerk voor iedereen! Deze make-up producten zijn 100% vegetarisch en bevatten geen parabenen en talk. Daarnaast zijn ze ook nog eens Cruelty-free! Het assortiment van CTZN bestaat uit Nudiversal Lip Duo's, Lipstrokes, Globalms en Code RED lipsticks.

De (t)huis-testers hebben CTZN Globalm Clear getest, een lichtgewicht balsem die overal op het gezicht een glanzende effect creëert. Een echt product zonder regels! Aanbevolen voor lippen, jukbeenderen en oogleden.

Micheline: "CTZN Globalm is een prima product als je op zoek bent naar een mooie neutrale highlighter die lang blijft zitten. Na aanbrengen is het nog wel enige tijd wat plakkerige op de huid."

Ik heb de CTZN Globalm Clear uitgeprobeerd: de variant van het product die een glansje geeft zonder kleur. Het is een balsem die je kunt gebruiken als lippenbalsem, highlighter en oogglans. Aangezien ik zelf graag een oog- en lipproduct met kleur gebruik, heb ik het voornamelijk als highlighter toegepast.

Het product is eenvoudig met je vingertoppen aan te brengen. Zelf heb ik dit gewoon bij de ochtendroutine aangebracht.
Ik vind dat het product nog een behoorlijke tijd na aanbrengen wat plakkerig aanvoelt. Bij wat winderig weer blijven mijn haren dan ook aan mijn gezicht plakken. Na enige tijd verdwijnt dit plakkerige effect wel.

Over het effect ben ik zelf positief: het geeft een mooi glansje en een zomerse uitstraling. Het blijft ook lang zitten.
Ik moet wel eerlijk zeggen dat mijn vriend me vroeg of ik mijn crème niet goed had uitgesmeerd.... dus smaken verschillen blijkbaar wel ;-)!

 

 

Score werking 5/5

Op de jukbeenderen geeft het een mooi, niet overdreven glans/ frisse look.

Score geur 4/5

Neutraal, vrij geurloos product.

Score textuur 3/5

Hier ben ik iets minder enthousiast over omdat het nog vrij lang plakkerig aanvoelt op mijn huid. Dit verdwijnt na enige tijd wel.

Score prijs-kwaliteitverhouding 4/5

Ik schat in dat je met een potje echt behoorlijk lang doet omdat je maar weinig hoeft te gebruiken. Daarom vind ik de prijs voor het product goed acceptabel.

Score algemeen 4/5

Prima product als je op zoek bent naar een mooie neutrale highlighter voor een fris effect die lang blijft zitten.

Pluspunten

  • Makkelijk aan te brengen
  • Geeft een mooie glans
  • Blijft lang zitten

Minpunten

  • Blijft een tijdje plakkerig aanvoelen op de huid
  • Wellicht fijner uit een tube dan uit een potje vanuit hygiënisch oogpunt

Nadja: "Ik ben matig positief over de CTZN Globalm. Hij doet wat hij belooft, maar is wel wat plakkerig en 'zwaar'."

Het product dat ik getest heb is de CTZN Globalm Clear. Ik heb deze als make-up gebruikt op mijn lippen, jukbeenderen en oogleden. Met kloppende bewegingen heb ik deze aangebracht. Helaas vond ik de Globalm een beetje plakkerig aanvoelen, waardoor ik hem goed voelde zitten. Ik vind het persoonlijk prettig als ik een dergelijk product niet zo voel zitten. De Globalm doet daarnaast wel precies wat ervan verwacht wordt. Hij geeft een mooie glans op de onderdelen waarop je hem aanbrengt. Ik denk dat de Pearl wel nog meer zal 'shinen', omdat deze immers pigmenten bevat die van kleur veranderen als je de gezichtshoek verschuift. Dat doet de Clear iets minder. Desalniettemin ben ik matig positief hierover. Hij doet wat hij belooft! Maar ik vind hem wel wat plakkerig.

  

Score werking 4/5

Werking is prima.

Score geur 5/5

Ruikt prima.

Score textuur 3/5

Het product voelt prima, maar wel plakkerig aan. Dit vind ik persoonlijk niet zo fijn.

Score prijs-kwaliteitverhouding 3/5

Ik vind het veel geld voor zo'n klein potje.

Score algemeen 4/5

Hij doet wat hij belooft! Echter houd ik persoonlijk van een meer zachte en niet plakkerige structuur, daarnaast vind ik het ook minder fijn dat je hem wat 'voelt' op je gezicht.

Pluspunten

  • Hij glanst mooi.

Minpunten

  • Plakkerig en 'zwaar'.

Lisa: "Fijne, basic, transparante gloss om lippen te hydrateren en te voorzien van een mooie glans."

Ik gebruik het voordat ik mijn make-up 's ochtends op doe als eerste stap om mijn lippen te hydrateren. Ik vind het een super fijne balm, geurloos, plakt niet. Ik pak met mijn vinger wel gauw te veel maar dat is een kwestie van beter leren doseren want a little goes a long way met dit product. Het geeft een mooie glans!

 

Score werking 5/5

Mooie glans.

Score geur 4/5

Geurloos, wat aan de ene kant fijn is maar een lekker geurtje was ook niet verkeerd geweest.

Score textuur 5/5

Heel glad en goed smeerbaar. Plakt niet.

Score prijs-kwaliteitverhouding 3/5

Persoonlijk vind ik het te duur. Ik had maximaal €15,- hiervoor betaald.

Score algemeen 4/5

Niet super bijzonder want het is maar een lichte gloss. Ik heb hem niet op mijn ogen of wangen gebruikt omdat het niet echt mijn ding is. Dus het multipurpose aspect heb ik niet gebruikt. Een prima lipglossje dus voor mij.

Pluspunten

  • Dierproefvrij en vegan.
  • Transparante gloss.
  • Je doet er zuinig mee.

Minpunten

  • Met je vinger telkens in het potje is minder hygiënisch.

Jill: "Fijn product als je het alleen voor op je lippen gebruikt, als highlighter een stuk minder fijn. Blijft nat, voelbaar op je gezicht, haren blijven erin plakken. Opzich wel een mooi effect, wetlook."

Ik heb het product op meerdere manieren gebruikt, ten eerste als lipbalsem/lipgloss. Hierover was ik zeer tevreden. Voelt heel verzorgend aan en blijft lang zitten. Ideaal voor de droge lippen. Geeft ook een mooi subtiel glansje. Ik zou hem niet snel over een lipstick doen als gloss maar meer als balm. Als highlighter op de jukbeenderen heb ik hem ook gebruikt. Hierover minder positief, blijft plakkerig. Wel mooi resultaat opzich als je wil gaan voor de wetlook, maar het blijft dus ook echt wet en je voelt het de hele tijd op je huid. Ook op oogleden geprobeerd. Hier matig tevreden over. Geeft mooie glans maar droogt dus niet op waardoor je zware oogleden krijgt.