Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Getest: Murad Vita-C Glycolic Brightening Serum

De huidverzorgende producten van Murad zijn erop gericht om je huid zo gezond mogelijk te maken. Alle producten zijn ontwikkeld door de Amerikaanse dermatoloog Dr. Howard Murad. Het is de filosofie van Dr. Murad dat een gezonde huid, een mooie huid is en deze altijd op drie verschillende manieren moet worden behandeld om een zo goed mogelijk resultaat te behalen: (1) hydrateren, (2) ontstekingen remmen en (3) goed beschermen. 

De (t)huis-testers hebben Murad Vita-C Glycolic Brightening Serum getest, een in goud-gestabiliseerd Vitamine C en glycolzuur serum dat hyperpigmentatie vermindert en de huidskleur egaliseert voor een direct stralend effect.

Maggie: "Een goede Vitamine C voor een stralende huid."

Wat een leuke product! Heel geschikt voor mijn huid. Vitamine C serum over dag zorgt voor een stralende huid. Zeker als jou doel anti-aging is. Ik heb deze serum 1 keer per dag gebruikt naar het reinigen en onder een dagcrème. Ik heb las van een ongelijkmatige teint  en naar een paar dagen gebruik was dat al beter. Jij heb niet heel veel product nodig en die smeert makkelijk en ruikt heel fris. Het trekt snel in en de huid voelt fris en glad. Geen vet gevoel. Het doel om doffe huidcellen te verwijderen is gelukt. Het is zeker geschikt voor alle huidtypen. Het doet zeker wat het beloofd. Een aanrader.

Score werking 4/5

Onthult een stralende huid naar een paar dagen.

Score geur 4/5

Fris en niet te zoet.

Score textuur 4/5

Niet vettig. Fris en trekt snel in.

Score prijs-kwaliteitverhouding 4/5

Wel het geld waard!

Score algemeen 4/5

Een goed serum!

Pluspunten

  • Ruikt lekker.
  • Trekt snel in.
  • Verwijderd doffe huid.

Minpunten

  • Geen

Anja: "Goed product dat echt wat doet voor je huid en best zuinig in gebruik."

Het Murad Vita-C Glycolic Brightening Serum wordt 's ochtends en 's avonds gelijkmatig in gemasseerd op een gereinigd gezicht, hals en decolleté. Het is geschikt voor voor alle huidtypes met name de verouderde huid, dus ik was blij met de kans dit product te kunnen testen.

Het serum bevat vitamine C, een krachtige antioxidant die helpt bij zichtbare huidschade zoals hyperpigmentatie, dofheid en een ongelijkmatige teint. De Glycolzuur verwijderd doffe, dode huidcellen waardoor producten beter opgenomen kunnen worden door de huid. Omdat mijn huid ook gevoelig is moet ik voorzichtig zijn met glycolzuur. Ik heb het product rustig moeten opbouwen omdat ik een rode en geïrriteerde hals en gezichtshuid kreeg na het tweede gebruik dezelfde dag. Ik heb het product even opzijgelegd en heb het daarna om de dag in de avond ingezet gevolgd door mijn 24 uurs crème. Op dit moment gebruik het serum elke avond op een schone huid i.c.m. met mijn andere huidverzorgingsproducten zoals reiniging, lotion, hydraterend serum, 24 uurs crème en zonbescherming en dat gaat prima!  

Het serum is een dunne witte crème met een glansje en trekt gemakkelijk in de huid, die voelt daarna fluweelzacht. Het glimt niet en je kan er daarna gemakkelijk je andere verzorgingsproducten over aanbrengen, met name een zonbescherming voor overdag omdat het serum glycolzuur bevat. Het product heeft in mijn beleving geen onaangename of nadrukkelijke geur en is zuinig in gebruik. Omdat ik al een langere tijd een vitamine C serum gebruik, zonder glycolzuur, waren mijn pigmentvlekken van de winter eigenlijk al veel minder zichtbaar, dus ik durf niet te zeggen dat dit alleen door dit serum komt, maar ik heb goede ervaringen met vit C en een heldere teint. Ik zie na gebruik van het Murad Vita-C Glycolic Brightening Serum dat mijn huid er frisser uitziet en dat ik geen enzymatische peeling meer nodig heb, ik heb geen schilfertjes meer sinds ik het serum dagelijks gebruik. Ook had ik wat onzuiverheden op mijn neus en die zijn bijna verdwenen en de poriën zijn kleiner geworden daar. Op rimpels heeft het bij mij (nog) geen effect, maar omdat mijn verzorgingsproducten beter worden opgenomen, zal dat misschien veranderen bij langer gebruik van het serum. Op zich vind ik het een fijn serum en het doet wat voor je huid.

Score werking 4/5

Mijn huid ziet er frisser uit en ik heb geen velletjes of schilfertjes meer.

Score geur 4/5

Geen nadrukkelijke geur.

Score textuur 4/5

Niet vloeibaar of olieachtig, maar een luchtige crème.

Score prijs-kwaliteitverhouding 3/5

Het flacon bevat 30ml, geen 50 zoals mijn eigen vit C serum, maar het is wel een gangbare prijs. De andere producten van Murad zijn denk ik vriendelijker geprijsd.

Score algemeen 4/5

Het serum is prettig in gebruik en heeft een neutrale geur. Mijn huid ziet er frisser uit en poriën op mijn neus zijn verkleind en ik heb geen enzymatische peeling meer nodig bij gebruik van dit serum.

Pluspunten

  • Schilfertjes verdwenen zonder scrub of peeling.
  • Onzuiverheden neus verdwenen.
  • Structuur huid op mijn neus fijner, geen onzuiverheden.
  • Zuinig in gebruik.
  • Gladde huid.
  • Trekt goed in.

Minpunten

  • Ikzelf kan het serum niet 2x daags gebruiken door de glycolzuur.

Karin: "Prima serum, maar het is zeker geen wondermiddel."

Ik heb het serum zowel in de avond, na mijn reinigingsritueel gebruikt als in de ochtend. Wel altijd in combinatie met een 24 uurs verzorging. Met name in de ochtend voelde mijn gezicht bijzonder zacht aan. Ik vind de geur niet heel erg lekker, ruikt naar Dampo. 

Score werking 4/5

Het serum smeert makkelijk uit en trekt snel in. De huid voelt direct ontspannen aan.

Score geur 3/5

Licht geparfumeerd. Herkenbare geur, maar kan dit niet direct thuisbrengen. Ruikt een beetje medisch.

Score textuur 4/5

Lekker zacht.

Score prijs-kwaliteitverhouding 2/5

Ik vind de prijs erg hoog voor een product van 30ml. Daarnaast heeft het voor mij geen toegevoegde waarde ten opzichte van het product dat ik normaliter gebruik.

Score algemeen 4/5

Het product is prima, maar ik zie verder geen extra verbeteringen aan mijn huid. Ik zou dit product dan zelf ook niet aanschaffen.

Pluspunten

  • Trekt snel in.
  • Geeft een mooie glow aan de huid.
  • De huid ziet er goed doorbloedt uit.
  • In de ochtend voelt de huid lekker zacht aan.

Minpunten

  • Relatief veel serum nodig voor het hele gezicht, hals en decolleté. Toch wel 3 pompjes.
  • De geur.
  • Gezicht blijft wat plakkerig en stug aanvoelen bij aanraking.

Nicky: "Prettig, maar prijzig serum. Verfrist de huid actief."

Ik heb de Vita-C serum voor de dag- en nachtcrème gebruikt. Niet veel nodig. Erg vloeibaar. Prettig op de huid. Beetje een bijzondere geur. Niet vies, niet lekker. Ik gebruikte al eerder Vit-C serums en dit gaf hetzelfde resultaat.