Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Getest: Prescription Rode vlekjes/couperose/rosacea

Met Prescription krijgt iedereen gepersonaliseerd huidadvies en een prescription met instructies welke ingrediënten jouw huid nodig heeft en in welke doseringen. Prescription biedt een collectie van science based actives en basics, die je kunt mixen & matchen zodat je zelf je professional skin improvement creëert.

De (t)huis-testers hebben Prescription Edelweiss Cleanser + Mandelic acid 20% getest, producten die voor een egale en rustige huidtint zorgen en resulteren in huidverbetering en -verjonging en daarnaast de huidbarrière versterken.

Belangrijk: voor een optimale rode vlekjes/couperose/rosacea behandeling adviseert Prescription ook nog het gebruik van de Vegan Edelweiss Cleanser + Mandelic acid 20%. Deze producten zijn geen onderdeel van de (t)huis-test geweest.

Anneke: "Ik ben zeer tevreden over beide producten die doen wat het beloofd, doordat de roodheid van mijn huid na slechts 2,5 week behoorlijk is afgenomen."

Nadat ik ‘s morgens mijn gezicht gereinigd had, bracht ik de Edelweiss Cream gemengd met 3 druppels niacinamide aan op de gezichtshuid. Het mixen van de twee producten moest even wennen want hoe pak je dit aan? In een bakje of in de dop of gewoon op je hand? Dat laatste was het meest logische omdat er dan ook geen verspilling optrad. De Cream voelde fijn romig aan op de huid, smeerde goed uit en de huid voelde goed gevoed aan. Ik kan wel zeggen dat het product aan mijn verwachtingen heeft voldaan. Mijn huid ziet er nu al veel kalmer uit en dat al na het slechts 2,5 week gebruikt te hebben! 

Voor - Na 2,5 gebruik van Prescription

 

 

Score werking 5/5

Huid is veel kalmer en minder rood en dat na slechts 2,5 week!

Score geur 4/5

Gewoon een prettige geur.

Score textuur 5/5

Fijn romige textuur, voelt rijk aan op de huid

Score prijs-kwaliteitverhouding 4/5

Vergeleken met andere producten zeker niet te duur. Wel maakt de combi van de producten het totaal wel duurder.

Score algemeen 5/5

Ik ben zeer tevreden met het resultaat na slechts 2,5 week.

Pluspunten

  • Fijne romige crème, overdag fijn uitsmeerbaar als basis voor de foundation en 's avonds wat dikker voor de nacht.
  • Lekkere geur.
  • Product doet wat het beloofd.

Minpunten

  • Het mixen van de crème met de niacinamide vergt in het begin wat gewenning.

Micheline: "De Prescription productcombinatie heeft een fijne geur, trekt snel in en pakt daadwerkelijk de huidproblemen aan."

Het idee van dit "mix & match" product sprak me meteen aan. De Cream wordt "vehicle" genoemd, oftewel: door de crème worden de werkzame stoffen die je in druppels aan de crème toevoegt in de huid gebracht. De Niacinamide is de werkstof in hoge concentratie die echt je huidprobleem aan moet pakken. Zelf heb ik last van rode vlekjes op mijn huid. De Niacinamide zou dat probleem moeten aanpakken. Klinkt goed!

Ik heb de Prescription Vegan Edelweiss Cream samen met 3 druppels Niacinamide 7% in de ochtend gebruikt op een goed gereinigde huid. 's Avonds heb ik alleen de cream gebruikt. Beide producten hebben een lekkere frisse geur. 's ochtends deed ik wat crème op mijn hand en druppelde daar met het pipetje de werkstof op. Na mengen werd de structuur meteen lichter, doorzichtiger. Het product is prima op de huid aan te brengen en voelt lekker fris en zacht aan. Het laat geen vet laagje achter op de huid. De hele dag blijft mijn huid zacht aanvoelen. Ik vind het een erg fijn product.

 

Score werking 4/5

Ik heb het nu ruim 2 weken gebruikt. Ik vind mijn huidstructuur nu al enigszins verbeterd en zie ook minder rode vlekjes op mijn huid. Het lijkt dus wel degelijk iets te doen!

Score geur 5/5

Heerlijk frisse geur die doet denken aan de natuur (planten/bloemen).

Score textuur 5/5

Zachte, makkelijk uit te smeren crème. Voelt niet vettig aan op de huid en laat geen vettig laagje achter.

Score prijs-kwaliteitverhouding 4/5

De productcombinatie kost wel wat, maar voelt niet te duur voor wat het doet.

Score algemeen 4/5

Fijn in gebruik, lijkt waar te maken wat het belooft!
Mijn huid ziet er frisser en rustiger uit en de rode vlekjes zijn verminderd.

Pluspunten

  • Interessant concept (crème als drager, werkzame stof toevoegen die past bij jouw huid).
  • Makkelijk in gebruik.
  • Fijne textuur.
  • Prettige geur.
  • Trekt goed in, laat geen laagje achter.
  • Huid lijkt rustiger te zijn met minder vlekjes.

Minpunten

  • Geen

Arnoud: "Niet aan mij besteed."

De wensen van een consument vind ik echt een goed idee. Ik denk echter niet dat het geschikt is voor thuis gebruik aangezien de gemiddelde klant maar beperkt kan inschatten wat zijn of haar huidproblemen zijn. Indien er daadwerkelijke problemen zijn, is men al onder de hoede van een schoonheidsspecialiste denk ik. Daarnaast vind ik het gebruik ronduit gesmeer. Eerst de crème op je hand en dan de druppels erdoor, vervolgens mengen en dan aanbrengen op de huid. Dit leidt tot relatief veel verspilling en ik vind het gebruikersgemak onvoldoende. Een gezicht crème wil je gewoon met één likje aanbrengen op je gezicht. Misschien dat dit product zou kunnen werken indien het geleverd wordt in een pompflacon met mengssysteem zodat het product gemengd en kant en klaar beschikbaar is.

Score werking 3/5

Geen zichtbare verbetering gemerkt.

Score geur 4/5

Prima neutrale lucht.

Score textuur 4/5

Voelt goed aan, niet plakkerig of vet.

Score prijs-kwaliteitverhouding 3/5

Prima.

Score algemeen 3/5

Ik zie geen toegevoegde waarde voor mij in dit product.

Pluspunten

  • Het idee is goed en vernieuwend.

Minpunten

  • Niet geschikt voor thuisgebruik.
  • Teveel gesmeer om zelf de producten te mengen.

Conclusie: Producten die doen wat het beloofd en pakken het huidprobleem aan.

 

Score werking 4/5

Score geur 4/5

Score textuur 4,5/5

Score prijs-kwaliteitverhouding 3,5/5

Score algemeen 4/5


We selecteerden voor deze test (t)huis-testers die zelf aangaven rode vlekjes, couperose of rosacea te ervaren op de huid.