Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Wat is Maskne?

Sinds december vorig jaar moeten we verplicht een mondmasker dragen in openbare ruimtes tegen de verspreiding van COVID-19. Natuurlijk is dit belangrijk, maar je huid vind dit niet zo fijn!

Door het in- en uitademen en schuren wordt de huid niet alleen vuil, maar ook week en geïrriteerd. Dus een perfecte plek voor bacteriën…het gevolg MASKNE!!

Maskne komt bij zowel mannen als vrouwen voor en kan heftiger worden wanneer je jouw mondkapje niet tijdig wast of vervangt (meer bacteriën die vrij spel krijgen), maar ook wanneer je een te sterk (of te veel) wasmiddel gebruikt om jouw mondkapje te reinigen. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je maskne kan verhelpen!

Hoe voorkom je Maskne?

De eerste stap om maskne te voorkomen, is ervoor te zorgen dat je jouw huid dagelijks goed reinigt. Zorg ervoor dat je huid grondig schoon is wanneer je het mondkapje opdoet maar ook wanneer je deze weer afdoet. Een reiniging zowel ’s ochtends als ’s avonds is echt een must! Dit helpt om de poriën schoon te houden en overtollig talg te verwijderen.

Draag je veel make up dan is het aan te raden ’s avonds de huid 2 x te reinigen.

Kijk in onze webshop welke cleanser jou voorkeur heeft!

Prepare Potion

TIP:

De hannah Prepare Potion is een mooie aanvulling om na het reinigen op een watje te gebruiken. Potion betekent letterlijk toverdrankje en voor maskne is het dat ook echt! Met deze intensief reinigende, licht peelende potion egaliseert je huid niet alleen voelbaar, maar worden de structuur en onzuiverheden ook effectief aangepakt. De huid zal daardoor ook minder vet zijn. De voedende producten die volgen, worden extreem goed opgenomen waardoor deze nog meer resultaat zullen creëren. Roodheden worden gekalmeerd en bacteriegroei wordt tegengegaan. Een schone huid is een goed begin!

 

Welke producten kun je gebruiken om Maskne te voorkomen?

Gebruik 1 a 2 in  de week een milde scrub of peeling om de huid extra te reinigen en de dode huidcellen te verwijderen om zo onzuiverheden te verminderen. Bijvoorbeeld hannah Enzymatic Skin Peeling, Cenzaa Crystal Orange Cleanser.

Voor een dagcrème is het belangrijk dat deze voldoende voeding biedt aan de huid, zodat deze niet droog gaat aanvoelen en ook niet gaat glimmen. Heb je last van veel ontstekingen? Dan is de hannah SebuPure een goede keuze. Heb je meer last van vlekjes, een vette of glimmende huid en talgpropjes? Dan is de hannah Brilliant Touch een betere keuze. Maar ook Image Prevention is een hele fijne dagcrème, verkrijgbaar in 4 varianten om zo aan te passen aan jou huidtype.

Voor de nacht is het raadzaam een goed hydraterende voedende crème te gebruiken. Zodat de huid genoeg voeding krijgt om tijdens de nacht te kunnen herstellen. Deze hebben we van meerdere merken in ons assortiment.

 

Maskne en Make-up hoe zit dat?

Hoe minder make-up je onder je mondkapje draagt, hoe meer je huid de hele dag kan ademen. Je poriën raken minder snel verstopt doordat het mondmasker overtollige make-up in de huid duwt. Wanneer je toch graag make-up wilt dragen kun je dit het beste alleen aanbrengen waar je de make-up kunt zien en gebruik indien mogelijk een foundation op waterbasis. De I Conceal van Image is een minerale make up foundation die niet de poriën verstopt. Maar ook de getinte dagcrèmes van Cenzaa Lovely Radiance geven een mooie teint zonder je huid aan te tasten.

Cenzaa Lovely Radiance

 

Hygiëne is belangrijk in de strijd tegen Maskne!

Vergeet niet om herbruikbare maskers te wassen. Het wassen van je herbruikbare masker na gebruik is om twee redenen essentieel. Net als in je kussensloop, hopen dode huidcellen, vuil en olie van eerder gebruik zich op. Daarnaast raken we onze maskers de hele dag aan waardoor het risico bestaat dat het virus op je masker wordt overgedragen.

Extra tip! Ga op zoek naar een mondkapje die antibacterieel is om de kans op maskne te verkleinen.