Terug

 • Ontvang een gift v.a. € 40,-
 • Gratis verzending in NL v.a. € 39,-
 • Vragen? 0492-729244

Review: Tyro Body Peeling

Review: Tyro Body Peeling

Tyro belooft dat de huid na het gebruik van de TYRO Body Peeling glad en ultrazacht is, kan een enzymatische peeling dat echt doen?

TYRO Body Peeling voor een babyzachte huid?

Deze week mocht ik voor Het Cosmeticahuis de TYRO Body Peeling testen. TYRO zegt zelf dat deze body peeling een hoogwaardige enzym peeling voor een milde verwijdering van dode huidcellen is. Hij maakt de huid zichtbaar glad en ultrazacht, verfijnt de poriën en brengt de huid in een optimale conditie. Dat zijn nogal wat beloftes en ik test uiteraard graag of die beloftes door gebruik van deze peeling waargemaakt kunnen worden.

 

TYRO, voor een milde body peeling

 

body peeling tyro

 

Ik zal eerst kort even iets vertellen over peelings. Peelings zijn er in verschillende soorten. De lichtste soort peeling is een scrub. Met kleine, gladde korreltjes wordt de huid gemasseerd en zo worden op een zachte manier dode huidcellen verwijderd. Dan is er de enzymatische peeling. Dit is een milde peeling op basis van enzymen (eiwitten), vaak uit papaja of ananas. Tot slot is er de peeling op basis van fruitzuren. Deze peelings zijn iets sterker en alleen de lichtere varianten zijn geschikt voor thuisgebruik.

 

Tyro belooft dat dit een body peeling is voor een milde verwijdering van dode huidcellen. Aangezien dit een enzymatische peeling is, klopt het dat deze peeling niet te agressief is voor de huid. Deze peeling werkt in op de huid en weekt daar de dode huidcellen los zonder dat je de huid hoeft te schuren zoals bij een scrub. Hij kan dan ook gebruikt worden voor alle huidtypen, behalve de meest gevoelige huid, en is volledig veilig voor thuisgebruik.

 

Wat zit er in?

De actieve ingrediënten uit deze peeling zijn papaya enzymen (papain op ingrediëntenlijst) en enzymen uit ananas (bromelain). Deze twee enzymen zorgen ervoor dat de dode huidcellen worden losgeweekt. Allantoine helpt daarnaast de dode huidcellen loslaten. Nu kun je dit natuurlijk niet alleen in een tube stoppen en op de huid smeren, dus zitten er ook allerlei hulpstoffen in de TYRO Body Peeling. Naast stoffen om het product een goede consistentie te geven en lang houdbaar te maken, zit er onder andere ook vitamine E en C in en zit deze peeling boordevol voedende olien (uit druivenpitten, uit amandelen) en boters (zoals shea boter). Ik was best onder de indruk van de ingrediëntenlijst.

 

 

Hoe gebruik je deze Peeling?

Eigenlijk is het heel erg simpel. Smeer een dun laagje van de peeling op de huid en laat dit 5 tot 10 minuten zitten. Daarna neem je de peeling af met water.
Nu klinkt dat leuk, maar waar blijf je die 5 tot 10 minuten als je lijf is ingesmeerd? Ik heb ervoor gekozen in de douche te gaan staan en mijn armen, de voorkant van mijn lijf (ik kan zelf toch niet bij de achterkant) en mijn benen in te smeren. Ik ben daarna lekker met mijn rug onder de douche blijven staan en heb na een minuut of 5-6 de peeling weer zorgvuldig afgespoeld.

 

 

De huid wordt glad en ultrazacht

Tyro belooft dat de huid na het gebruik van de TYRO Body Peeling glad en ultrazacht is. Ik was wel een beetje sceptisch, want kan een enzymatische peeling dat echt doen? Na gebruik was ik echter aangenaam verrast! Ik weet niet of alle dode huidcellen verwijderd zijn (ik kan ze met het blote oog niet zien…), maar ik weet wel dat mijn huid heel erg zacht en inderdaad glad was.

 

Zo zacht kom ik normaal niet uit de douche. Ik denk dat niet alleen de enzymen iets doen, maar dat ook zeker de voedende oliën en boters hun werk echt heel goed doen. De combinatie zorgt ervoor dat in tien minuten tijd de huid echt zacht en glad aanvoelt, zonder enige irritaties of een prikkelend gevoel.

 tyro body peeling

 

Tot slot ruikt de Body Peeling van Tyro ook nog eens heerlijk zoet en een beetje bloemig, waardoor je heerlijk geurend onder de douche uit komt.

Ik had nog nooit een peeling voor het lichaam gebruikt, met uitzondering van scrubs, maar kan deze toch echt wel aanraden. Dit is een heel fijn product!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box

  9,1 / 10
  - 559 Reviews @ Kiyoh
  Shopping Cart Pixel