Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Shampoo Bars: Start met plastic vrij douchen

Samen met Shampoo Bars zorg jij dan voor minder onnodig plastic. Er is voor ieder haartype een geschikte shampoo bar. Maar er zijn ook conditioner en body bars. In dit blog nemen we je mee in het nieuwe merk Shampoo Bars.

Wat is een Bar?

Een Bar (ook wel bekend als zeep) is eigenlijk hetzelfde als een 'normale' shampoo en doucheschuim. Het enige verschil is dat deze producten voor ongeveer 80% uit water bestaan waardoor het vloeibaar is en in een plastic fles verpakt kan worden. De Bars hebben een vaste vorm waardoor deze niet in een plastic fles verpakt hoeft te worden. Hierdoor is er weinig verpakkingsmateriaal nodig (een gerecycled papieren zakje is voldoende) en bespaar je erg veel plastic. 

Een Shampoo Bar voor ieder haartype

Er zijn veel Shampoo Bars en dit gaat verder dan alleen het geurtje. De Shampoo Bars zijn er namelijk voor verschillende haartype waardoor er altijd een geschikte Shampoo Bar is voor jou. Onderstaand een handig overzichtje van alle Bars per haartype:

Normaal haar

Droog haar

Krullend en/of pluizig haar

Vet haar

Anti-roos

Hoe gebruik je een Shampoo Bar?

  1. Zorg er eerst voor dat je handen en haren nat zijn.
  2. Je kunt er vervolgens voor kiezen om de Shampoo Bar tussen je handen te wrijven totdat er schuim ontstaat of je wrijft de Shampoo Bar rechtstreeks over je natte haren.
  3. Masseer het schuim zorgvuldig door je haren.
  4. Spoel de shampoo uit je haren.
  5. Bewaar de Shampoo Bar op een droge plek (zie onze tips hieronder).

Hoe gebruik je een Conditioner Bar?

De conditioners zijn geschikt voor alle haartypes voor makkelijk doorkambaar, zacht en pluisvrij haar. Houdt de Bar onder de warme kraan en wrijf de crème die loskomt in je haarpunten. Even laten intrekken en vervolgens uitspoelen.

Let wel: omdat een conditioner Bar niet schuimt komt het iets lastiger van de bar af dan bij de Shampoo Bars. Een handige tip is om de Conditioner Bar standaard in een bakje met een laagje water te laten liggen. Hierdoor heeft de bar de tijd om te weken en zodra jij gaat douchen komt de conditioner makkelijker van de bar af.

Je ideale reisgenoot

De nieuwe Shampoo, Conditioner en Body Bars zijn ideaal om mee te nemen. Grote koffer, kleine koffer, tas of handbagage? Je favoriete bar kan gewoon mee. De bars zijn compact en nemen dus weinig ruimte in beslag. Doordat de Bars een vaste vorm hebben ben je voor eens en altijd verlost van lekkende flessen in je koffer én heb je geen gedoe bij de douane met je vloeistoffen. Omdat de Bars geen vloeistof bevatten is het de ideale reisgenoot en mag je het gewoon meenemen in je handbagage.

Hoe bewaar je een Bar?

Als je klaar bent met het gebruik van een Bar is het belangrijk om deze goed te laten drogen. Zo gaat je Bar uiteindelijk langer mee. Er zijn verschillende accessoires waarmee jij jouw Bar kunt bewaren: Bamboe Zeepschaaltje, Bamboe Zeepbakje, Bars Waszakje of zeepplankje waar je drie Bars tegelijk op kunt laten drogen.

Wil jij jouw Shampoo of Body Bar meenemen op reis, naar de sportschool of naar een weekendje weg? Dan adviseren wij de Bar opbergblikjes