Terug

Huidirritatie verminderen met de juiste verzorgingsproducten

Huidirritatie kan een heel vervelend probleem zijn en u behoorlijk beperken in uw keuze in verzorgingsproducten. Net als bij alle andere huidtypen is het belangrijk om de juiste producten voor uw huid te gebruiken, om er voor te zorgen dat de huid niet ve

Filters

Huidirritatie kan een heel vervelend probleem zijn en u behoorlijk beperken in uw keuze in verzorgingsproducten. Net als bij alle andere huidtypen is het belangrijk om de juiste producten voor uw huid te gebruiken, om er voor te zorgen dat de huid niet verder geïrriteerd raakt. Sommige producten kunnen de huid juist kalmeren en zorgen dat hij rustiger wordt.

Hier leest u meer over de huid met irritaties, welke producten juist wel geschikt zijn en wat u met dit huidtype beter niet kunt doen.

 

Wat is huidirritatie?

Huidirritatie kan op alle leeftijden voorkomen en kan ook ineens ontstaan. Het ontstaat wanneer de beschermende barrièrefunctie van de huid wordt verzwakt. Door deze verzwakking hebben bacteriën, allergenen, chemische stoffen en andere vervuilers meer grip op de huid. Als de huid geïrriteerd raakt, zijn de symptomen vaak  schilfers, zwellingen en roodheid. Ook kan de huid gaan jeuken.

 

Niet doen bij huidirritatie

De geïrriteerde huid is heel gevoelig en dus is het belangrijk om deze huid voorzichtig te behandelen. Kijk uit met hardnekkige reinigers zoals zeep, zelfs in wasmiddelen kunnen deze reinigers irritatie aan de huid opleveren. Ook parfum en conserveringsmiddelen kunnen de huid irriteren.
Te vaak wassen met gewoon water kan nadelig zijn bij huidirritatie. Water kan (hoe tegenstrijdig het ook klinkt) de huid flink uitdrogen, wat kan zorgen voor meer irritaties, roodheid en jeuk.

Reinig de huid dus niet te vaak en gebruik bij het reinigen hele milde producten, geschikt voor dit huidtype.

 

De geïrriteerde huid verzorgen

De zachte reiniging, waarover hierboven werd gesproken, is de eerste stap bij een goede verzorging van de huid. Voor de huid met irritaties zijn milde producten een echt must. Voor het reinigen van de huid raden wij een milk of een olie aan. De hannah Cleansing Oil is een voorbeeld van een hele milde olie die het gezicht op zachte wijze reinigt. De Cenzaa Velvet Creamy Milk is ook een zeer geschikt product, maar dan in de vorm van een reinigingsmelk die het gezicht niet alleen reinigt, maar ook volledig ontdoet van make-up.

 

Na het gebruik van een reinigingsmelk is de hannah Sensitive Skin Lotion een echte aanrader. Deze lotion kalmeert de huid en daarnaast verhoogt deze lotion de weerstand van de natuurlijke beschermlaag van uw huid.

 

Na het reinigen van de huid en het gebruik van een lotion, is het belangrijk de huid te voorzien van een voedende en beschermende crème. De Cenzaa Calming Senses is een crème die zorgt voor een goede huidflora en optimale celverbetering. Deze crème zorgt dat roodheid in het gezicht minder wordt. IK Skin Perfection HYAMAX+ is zeer geschikt voor de gede-hydrateerde, gevoelige en geïrriteerde huid, maar kan ook voor alle andere huidtypes gebruikt worden.

 

Een kalmerend masker, eens of twee keer per week, kan de huid nog verder helpen kalmeren. De IMAGE Restoring Post Treatment Masque is een revolutionair masker, geformuleerd met biologische aloë vera, komkommer en organische granaatappel kalmeert en verkoelt de huid direct. Cenzaa Delight Touch is een intensief hydraterend, herstellend en voedend masker dat zeer geschikt is voor dit huidtype.

 

Tot slot is het van groot belang om de huid goed te beschermen wanneer hij in aanraking komt met de zon. Zon kan er voor zorgen dat huidirritatie erger wordt. Goede zonbescherming voorkomt dat en beschermt de huid tegelijkertijd tegen UVA en UVB stralen.

De PREVENTION+ Daily Matte Moisturizer SPF32 is een unieke moisturizer en zonbescherming in één. Naast UVA- en UVB-filters, is deze crème verrijkt met antioxidanten en essentiële vitamines. Hierdoor wordt de huid gehydrateerd, terwijl schade door bijvoorbeeld vrije radicalen wordt tegengegaan. Een andere optie is de Cenzaa Sunshield High. Deze crème beschermt ook tegen de zon en hydrateert de huid.

 

Het is belangrijk om voorzichtig om te gaan met huidirritatie: bescherm de huid goed tegen de zon en reinig de huid niet te vaak. Met de juiste producten kan de huid met huidirritatie op de juiste milde wijze verzorgd worden zodat de problemen niet alleen onder controle blijven, maar zelfs minder kunnen worden.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    9,1 / 10
    - 559 Reviews @ Kiyoh
    Shopping Cart Pixel