Terug

Huidveroudering verminderen met de juiste producten

Huidveroudering is iets waar we op latere leeftijd allemaal tegenaan lopen. Dit hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn: met een goede verzorging ziet de huid er dan nog steeds stralend uit. Met de juiste producten kunnen fijne lijntjes zelfs mind

Filters

Huidveroudering is iets waar we op latere leeftijd allemaal tegenaan lopen. Dit hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn: met een goede verzorging ziet de huid er dan nog steeds stralend uit. Met de juiste producten kunnen fijne lijntjes zelfs minder opvallen en kan voortijdige huidveroudering voorkomen worden.

In dit artikel vertellen we hoe u de huid dagelijks op een goede manier kunt verzorgen en raden we producten aan die u hierbij kunnen helpen.

Wat is huidveroudering?

Vanaf een leeftijd van ongeveer 25 jaar begint de huid de eerste tekenen van huidveroudering te vertonen. Er zijn drie duidelijke verschijnselen die duiden op een ouder wordende huid: rimpels, volumeverlies en verlies van dichtheid. Rimpels kennen we allemaal. Volumeverlies wordt ook wel een ‘slappe huid’ genoemd, of het verlies van contouren in het gezicht. Verlies van dichtheid uit zich in een dunnere huid en komt meestal pas voor bij vrouwen na de overgang. 

Oorzaken van huidveroudering

Er zijn allerlei processen in het lichaam en de huidlagen die zorgen voor een ouder wordende huid. Aan die processen is vrij weinig te veranderen. Er zijn echter ook invloeden van buitenaf die zorgen voor huidveroudering, waarmee rekening gehouden kan worden. De huid wordt snel ouder bij blootstelling aan de zon, door vervuiling in de lucht, door roken, door voeding en door een gebrek aan verzorging. Dit zijn allemaal zaken waar invloed op uitgeoefend kan worden.

De verouderde huid verzorgen

Te weinig verzorging kan leiden tot een vroegtijdig verouderde huid. Daarom is het goed om de huid volledig en goed te verzorgen. De juiste verzorging begint bij een dagelijkse reiniging van de huid. Vervuiling in de lucht kan de huid sneller doen verouderen, dus is het zaak deze verontreiniging ’s ochtends en ’s avonds van het gezicht te verwijderen. Een hele goede reiniger die erg geschikt is voor de verouderde huid is de IMAGE Skincare Ageless - Total Facial Cleanser. Deze reiniger 3 in één cleanser is speciaal ontwikkeld om huidveroudering tegen te gaan. De hannah Cleansing Oil is een prettige en reiniger die grondig, maar zacht, het gezicht ontdoet van alle verontreiniging die gedurende de dag is ontstaan.

De ouder wordende huid is heel erg gebaat bij een goede dagelijkse crème. Wij hebben in ons assortiment verschillende crèmes die perfect aansluiten bij dit huidtype. De Juliette Armand Retinoid C Cream 50ml is een topper om zowel ’s avonds als ‘ochtends te gebruiken. Deze 24-uurscrème met een hoog gehalte Retinol en vitamine C draagt bij aan het verminderen van rimpels en verzacht en egaliseert de huid. Een topper om daar bij te gebruiken is de hannah Oxys Genes, die zorgt voor een extra zuurstofboost voor de huid.

Ook de Image Skincare Total Retinol-A Crème is een topper. Deze crème is een zeer hoog geconcentreerd anti -agingmix van retinol, glycol- en melkzuur en polypeptiden die de huid vernieuwen, verjongen en herstellen.

Een aparte oogcrème is een echte aanrader voor de ouder wordende huid. Deze crème is er speciaal op gericht om de lijntjes rond de ogen te helpen voorkomen en verminderen.  De Tyro Hypnotic Radiance Eye Cream is daar een goed voorbeeld van. Hij bestrijdt donkere kringen, lijntjes en wallen. De IMAGE Skincare Ageless - Total Eye Lift Crème staat garant voor een opmerkelijke verjonging van de huid rondom de ogen.

Zon heeft de grootste invloed op vroegtijdige huidveroudering. Het is dus zeer belangrijk om er voor te zorgen dat de huid iedere dag goed beschermd is tegen de zon. Producten die dit doen en die speciaal zijn afgestemd op dit huidtype zijn onder andere de Cenzaa Sunshield Medium en High. Deze producten beschermen tegen de schadelijke invloed van de zon, terwijl ze huidveroudering tegengaan. Ook de IMAGE Skincare Prevention+ Daily Hydrating Moisturizer SPF 30 is een echte aanrader.

Met deze stappen heeft u een solide basis voor een goede dagelijkse verzorging van de verouderde huid. We hebben ook nog serums, maskers, peelings, supplementen en meer in het assortiment voor de perfecte verzorging van dit huidtype. U kunt ze allemaal terug kunt vinden in deze categorie op de website.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    9,1 / 10
    - 559 Reviews @ Kiyoh
    Shopping Cart Pixel