Huidveroudering verminderen met de juiste producten

Huidveroudering is iets waar we op latere leeftijd allemaal tegenaan lopen. Dit hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn: met een goede verzorging ziet de huid er dan nog steeds stralend uit. Met de juiste producten kunnen fijne lijntjes zelfs minder opvallen en kan voortijdige huidveroudering voorkomen worden.

In dit artikel vertellen we hoe u de huid dagelijks op een goede manier kunt verzorgen en raden we producten aan die u hierbij kunnen helpen.

Wat is huidveroudering?

Vanaf een leeftijd van ongeveer 25 jaar begint de huid de eerste tekenen van huidveroudering te vertonen. Er zijn drie duidelijke verschijnselen die duiden op een ouder wordende huid: rimpels, volumeverlies en verlies van dichtheid. Rimpels kennen we allemaal. Volumeverlies wordt ook wel een ‘slappe huid’ genoemd, of het verlies van contouren in het gezicht. Verlies van dichtheid uit zich in een dunnere huid en komt meestal pas voor bij vrouwen na de overgang. 

Oorzaken van huidveroudering

Er zijn allerlei processen in het lichaam en de huidlagen die zorgen voor een ouder wordende huid. Aan die processen is vrij weinig te veranderen. Er zijn echter ook invloeden van buitenaf die zorgen voor huidveroudering, waarmee rekening gehouden kan worden. De huid wordt snel ouder bij blootstelling aan de zon, door vervuiling in de lucht, door roken, door voeding en door een gebrek aan verzorging. Dit zijn allemaal zaken waar invloed op uitgeoefend kan worden.

De verouderde huid verzorgen

Te weinig verzorging kan leiden tot een vroegtijdig verouderde huid. Daarom is het goed om de huid volledig en goed te verzorgen. De juiste verzorging begint bij een dagelijkse reiniging van de huid. Vervuiling in de lucht kan de huid sneller doen verouderen, dus is het zaak deze verontreiniging ’s ochtends en ’s avonds van het gezicht te verwijderen. Een hele goede reiniger die erg geschikt is voor de verouderde huid is de Oolaboo Skin Rebirth AHA cleanser. Deze reiniger is een multi-active cleanser die speciaal is ontwikkeld om huidveroudering tegen te gaan. De hannah Cleansing Oil is een prettige en reiniger die grondig, maar zacht, het gezicht ontdoet van alle verontreiniging die gedurende de dag is ontstaan.

De ouder wordende huid is heel erg gebaat bij een goede dagelijkse crème. Wij hebben in ons assortiment verschillende crèmes die perfect aansluiten bij dit huidtype. De Juliette Armand Retin-C 24h Cream is een topper om zowel ’s avonds als ‘ochtends te gebruiken. Deze 24-uurscrème met een hoog gehalte Retinol en vitamine C draagt bij aan het verminderen van rimpels en verzacht en egaliseert de huid. Een topper om daar bij te gebruiken is de hannah Oxys Genes, die zorgt voor een extra zuurstofboost voor de huid.

Ook de Oolaboo Ageless face cream is een topper. Deze crème stimuleert de celvernieuwing en bevordert de hydratatie van de huid. Hij helpt rimpels te verminderen en hij is voorzien van natuurlijke UV filters.

Een aparte oogcrème is een echte aanrader voor de ouder wordende huid. Deze crème is er speciaal op gericht om de lijntjes rond de ogen te helpen voorkomen en verminderen.  De Tyro Eye Contour Care is daar een goed voorbeeld van. Hij bestrijdt donkere kringen, lijntjes en wallen. De Oolaboo Truffle Indulgence oogcontourcrème staat garant voor een opmerkelijke verjonging van de huid rondom de ogen.

Zon heeft de grootste invloed op vroegtijdige huidveroudering. Het is dus zeer belangrijk om er voor te zorgen dat de huid iedere dag goed beschermd is tegen de zon. Producten die dit doen en die speciaal zijn afgestemd op dit huidtype zijn onder andere de Cenzaa Sunshield Medium en High. Deze producten beschermen tegen de schadelijke invloed van de zon, terwijl ze huidveroudering tegengaan. Ook de Oolaboo Moisturising Sun Cream is een echte aanrader.

Met deze stappen heeft u een solide basis voor een goede dagelijkse verzorging van de verouderde huid. We hebben ook nog serums, maskers, peelings, supplementen en meer in het assortiment voor de perfecte verzorging van dit huidtype. U kunt ze allemaal terug kunt vinden in deze categorie op de website.

Lees meer
Filter uw producten


Cenzaa Velvet Mist
Velvet Mist is een 2 in 1-formule van revitaliserende, verzachtende en verzorgende lotion.

€25,50

Informatie
Cenzaa Velvet Creamy Milk
Velvet Creamy Milk is een 3 in 1-formule: cleanser, make-up en eye make-up remover.

€27,50

Informatie
Cenzaa Crystal Orange Cleanser
Crystal Orange Cleanser is een ultrazachte 2 in 1-reinigingsgel die uw huid zuivert en een lichte polish geeft.

€28,50

Informatie
Cenzaa Energetic Power
Energetic Power is een zeer intensief anti-aging serum dat zorgt voor verjonging, vitaliteit, optimale versteviging en een stralende egale teint.

€52,95

Informatie
Cenzaa Energetic Sunrise
Energetic Sunrise is een intensief hydraterende, voedende en vitaliserende anti-aging crème!

€50,95

Informatie
Cenzaa Energetic Dream
Energetic Dream is met haar unieke huidverbeterende formule dé anti-aging crème!

€61,95

Informatie
Cenzaa Delight Touch
Delight Touch is een intensief hydraterend, herstellend en voedend masker met aangename geursensatie.

€31,95

Informatie
Cenzaa Ocean Touch
Ocean Touch reinigt en herstelt uw huid met zee-proteïnen en stimuleert de doorbloeding van uw huid.

€31,95

Informatie
Cenzaa Sunshield Medium
Sunshield Medium is een hydraterende gezichtsbeschermer die huidveroudering tegengaat en helpt zichtbare schade te voorkomen.

€36,95

Informatie
Cenzaa Sunshield High
Sunshield High is een hydraterende gezichtsbeschermer die huidveroudering tegengaat en helpt zichtbare schade te voorkomen.

€36,95

Informatie
Cenzaa Plump it Up Lipcare
Plump it up Lipcare [Contouring Anti-Age Lipbalm] is speciaal ontwikkeld voor vollere, gezondere en mooiere gevormde lippen.

€12,85

Informatie
Cenzaa Illuminating Mist
Illuminating Mist is een intensieve huidverbeterende lotion met anti-oxidanten en bevat werkstoffen met heilzame eigenschappen.

€24,50

Informatie
Cenzaa Illuminating Masq
Illuminating Masq is een intensief masker dat huidoneffenheden verwijdert en grove poriën, een doffe teint en ongewenste rimpelvorming vermindert.

€33,25

Informatie
Cenzaa Illuminating Skin Peel 5% 15 ml
Illuminating Skin Peel 5% [Glycolic Exfoliating Formula] is een intensieve peeling voor celverbetering en DNA-bescherming.

€33,25

Informatie
Cenzaa Illuminating Skin Peel 10%
Illuminating Skin Peel 10% [Glycolic Exfoliating Formula] is een intensieve peeling voor celverbetering en DNA-bescherming.

€35,00

Informatie
Cenzaa Satin Beauty Power
Satin Beauty Power is een intensieve huidverstevigende Beauty Booster op basis van unieke zee-proteïnen.

€46,50

Informatie
Cenzaa Age Benefit Nutraceutical
Age Benefit Nutraceutical is een 3-in-1 supplement – voor in-en uitwendige huidverzorging!

€44,95

Informatie
Cenzaa Microdermabrasion Polish
Microdermabrasion Polish egaliseert, en verfijnt de structuur en textuur van uw huid zonder te beschadigen of te irriteren.

€40,50

Informatie
Cenzaa Supreme Look
Supreme Look is een intensief voedende, hydraterende oogcrème die uw oogcontour lift en vochtwallen, verkleuringen en fijne lijntjes vermindert.

€32,00

Informatie
*Incl. btw
Pagina 1 van 5