Terug

Houdt rekening met vertraging i.v.m. drukte bij DHL! >>>

De juiste verzorging voor de huid met pigmentatie

Iedere huidsoort heeft een goede verzorging nodig. De ene huid is wat makkelijker dan de andere huid. De huid met teveel pigmentatie kan wat extra aandacht gebruiken en is erg gebaat bij het gebruik van de juiste producten voor dit huidtype.

Filters

Iedere huidsoort heeft een goede verzorging nodig. De ene huid is wat makkelijker dan de andere huid. De huid met teveel pigmentatie kan wat extra aandacht gebruiken en is erg gebaat bij het gebruik van de juiste producten voor dit huidtype. Ook bescherming tegen de zon in voor dit huidtype extra belangrijk, daar komen we later op terug. 

In dit artikel leest u hoe u de huid met teveel pigment goed verzorgt en welke producten wij daarvoor aanraden.

 

Wat is een teveel aan pigmentatie?

Een teveel aan pigment in de huid wordt wel hyperpigmentatie genoemd. Dit kan voorkomen op het gezicht, maar ook op de rest van het lichaam. Het ontstaat door een overproductie van melanine: de huideigen bescherming tegen de zon, een soort natuurlijk zonnebrandmiddel. De overproductie van melanine kan ontstaan door blootstelling aan de zon, maar ook door hormonen, ouderdom of na een ontsteking in de huid, zoals acne. Het teveel aan pigmentatie is niet gemakkelijk te verwijderen met verzorgingsproducten, maar de juiste producten kunnen er wel voor zorgen dat het teveel aan pigment minder opvalt en niet erger wordt.

 

Niet doen met pigmentatie

Hoewel er verschillende oorzaken zijn voor pigmentvlekken op de huid, is er een ding dat alle soorten pigmentvlekken erger maakt: blootstelling aan de zon. Door onbeschermd de zon in te gaan, zullen de vlekken donkerder en beter zichtbaar worden. Ook vlekken die worden ingesmeerd kunnen iets donkerder worden in de zon, maar het insmeren van de huid met een goede zonnebrandcrème helpt zeker.

 

Verzorging van de huid met een teveel aan pigmentatie

Allereerst is natuurlijk een goede reiniging van de huid belangrijk, zoals bij ieder huidtype. De Oolaboo Skin Rebirth AHA cleanser is een reiniger die niet alleen het dagelijkse vuil van de huid verwijdert, maar die ook onzuiverheden verwijdert en pigmentvlekjes minimaliseert. Hij zorgt voor een gladde en stralende huid. Ook de hannah Cleansing Milk is een goede keuze die de huid verfrist en kalmeert. Tot slot is de Crystal Orange scrubgel van Cenzaa een aanrader: hij verwijdert vuil en talg en verbetert de teint.

Een andere vorm van reiniging waar de huid met een teveel aan pigmentatie veel baat bij heeft is het regelmatig gebruiken van een peeling. Bij Het Cosmeticahuis hebben we verschillende peelings in het assortiment die de huid iets oplichten en de donkere vlekken wat lichter kunnen maken. Voorbeelden zijn de Juliette Armand Cacao Peeling Cream en de Cenzaa Illuminating Skin Peel.

Na een goede reiniging kan een crème de verkleuring van de huid ook een stukje in de goede richting duwen. Een perfecte crème daarvoor is de Tyro Ultimate Dark Spot Corrector. Dit product heeft een geavanceerde huidverkleuring-corrigerende technologie voor een prachtige, egalere huid. Dit product werkt zelfs tot in de diepere huidlagen. Ook de Oolaboo Saveguard Protective Shield is een topper: hij beschermt en hydrateert de huid op basis van natuurlijke zonnefilters. Deze zonnefilters helpen tegen het donkerder worden van de pigmentvlekken gedurende de dag. De Ultimate Skin Whitening Complex van Tyro is een teint verhelderende gezichtscrème voor een stralende, gelijkmatige huid.

Het allerbelangrijkste voor mensen met een teveel aan pigmentatie in de huid is goede zonbescherming gedurende de hele dag, om te voorkomen dat de pigmentvlekken donkerder worden.

De Oolaboo Skin Rebirth face cream verzorgt niet alleen de hele dag de huid, hij beschermt ook tegen UVA en UVB stralen en verbetert de huidbarrrière.  De Cenzaa Sunshield High is een hydraterende crème die de huid de gehele dag hydrateert en tegelijkertijd beschermt tegen de zon. Tot slot is de hannah Juvi Protect een goede keuze voor mensen met een teveel aan pigmentatie. Hij verzorgt de huid, kalmeert de huid en beschermt de huid tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    9,1 / 10
    - 559 Reviews @ Kiyoh
    Shopping Cart Pixel