Terug

Alles voor de verzorging van een huid met rosacea

Net zoals het geval is bij alle huidtypen die een bepaald probleem hebben, is het belangrijk om precies de juiste verzorging te gebruiken voor de huid met rosacea. Door de juiste producten te gebruiken kan voorkomen worden dat het probleem erger wordt en

Filters

Net zoals het geval is bij alle huidtypen die een bepaald probleem hebben, is het belangrijk om precies de juiste verzorging te gebruiken voor de huid met rosacea. Door de juiste producten te gebruiken kan voorkomen worden dat het probleem erger wordt en kan de huid misschien zelfs opknappen met het gebruik van de juiste producten. In dit artikel vertellen we alles over de verzorging van de huid met rosacea en de producten die wij aanbevelen voor de verzorging van dit huidtype.

Wat is rosacea

Rosacea is een ontstekingsziekte en valt onder de categorie ‘zeer gevoelige huid’. De huid met rosacea is te herkennen aan een branderige en prikkende huid, roodheid op het gezicht (en dan vooral op de wangen, kin en neus). Ook zijn er vaak vlekjes en kleine puistjes te zien op de huid. Die puistjes ontstaan echter niet, zoals bij een vette huid, door een teveel aan talg. Dit huidtype is eerder geneigd om droog te zijn.

Niet doen met rosacea

De huid met rosacea is zeer gevoelig en moet dus ook zeer voorzichtig verzorgd worden. Er zijn dingen die men beter niet kan doen met dit huidtype: producten met veel parfum en alcohol moeten vermeden worden. Ook het met te heet water wassen van het gezicht is slecht voor deze huid. Het beste is om stress te vermijden, al kan dat soms lastig zijn. Stress kan zorgen voor meer ontstekingen in de huid. Tevens is het belangrijk niet onbeschermd de zon op te zoeken, deze gevoelige huid houdt daar niet van.

Verzorgen van de huid met rosacea

Rosacea kan niet verholpen worden, maar het gezicht kan er wel minder rood en geïrriteerd uit gaan zien met de juiste verzorging.

Allereerst is het goed om de huid iedere dag ’s ochtends en ’s avonds goed, maar zacht, te reinigen. Reinig het gezicht niet met zeephoudende producten, maar kies voor een zachte en milde reiniger zoals een milk of een cleansing oil. De Cenzaa Velvet Creamy Milk is een zachte reiniger met huidverbeterende en beschermende ingrediënten die in de ochtend en avond het gezicht volledig ontdoet van al het vuil dat zich heeft verzameld op de huid. De hannah Cleansing Oil is een goed voorbeeld van een zachte oliereiniger die voor dit huidtype zeer geschikt is. Hij reinigt de huid op milde wijze, zonder een vettig laagje achter te laten.

Na het reinigen van de huid is het belangrijk om een goede en kalmerende crème aan te brengen. Deze huid heeft de neiging om wat droog te zijn, dus is een zachte, voedende crème een echte aanrader voor dit huidtype. De Oolaboo Saveguard Face Cream is geschikt voor iedereen die extra bescherming van de huid wenst. Dankzij een parfumvrije samenstelling is het product bijzonder geschikt voor een gevoelige huid. Ook de Cenzaa Calming Senses is een aanrader: de  frisse emulsie zorgt voor een goede huidflora en optimale celverbetering. Ook herstelt en  beschermt hij de rode en gevoelige huid en kalmeert hij de huid direct.

Voor iedereen is het heel belangrijk, maar voor mensen met rosacea nog meer: bescherm de huid goed tegen de zon. De problemen van deze huid kunnen extra opspelen door blootstelling aan de zon. Bescherm de huid minimaal met factor 30 voor het naar buiten gaan. Een aanrader is de Oolaboo Saveguard protective shield SPF30, een volledig beschermende en hydraterende emulsie op basis van natuurlijke zonnefilters.

Een masker is ook erg prettig om te gebruiken voor deze huid, omdat het de huid een extra boost geeft en vaak erg voedend is. Tevens zorgt een masker vaak voor een heerlijk ontspan-moment en dat is alleen maar goed voor dit huidtype. Het hannah Hydro Mask geeft een echte boost aan de huid en zorgt voor een ware vocht-injectie. De huid is na dit masker heerlijk zacht en gehydrateerd. Het Cenzaa Delight Touch Masker is een intensief hydraterend, herstellend en voedend masker dat de huid optimaal verzorgt.

De huid met rosacea dient zeer voorzichtig behandeld te worden. Zoals hierboven te lezen is zijn er gelukkig genoeg producten om ook deze zeer gevoelige huid dagelijks op de juiste manier te verzorgen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    9,1 / 10
    - 559 Reviews @ Kiyoh
    Shopping Cart Pixel