Terug

Het allerbeste voor het verzorgen van de droge huid

Een droge huid is niet heel lastig te herkennen. Deze huid geeft vaak een trekkerig gevoel, kan schilfertjes en/of kleine scheurtjes krijgen en wordt makkelijk rood. De opperhuid bevat bij dit huidtype te weinig vetten.

Filters

Het Cosmeticahuis heeft alles dat u nodig heeft voor het verzorgen van de droge huid. Dit huidtype is gebaat bij een ander soort verzorging dan bijvoorbeeld een vette of een normale huid. Mocht u niet goed weten wat uw huidtype is, dan is het wellicht verstandig om eens langs te gaan bij een schoonheidsspecialist. Hij of zij kan u vertellen wat precies uw huidtype is. Weet u al welk huidtype u heeft, maar weet u nog niet goed hoe u deze het best kunt verzorgen? Lees dan verder, op deze pagina vertellen we u alles over de droge huid.

 

Een droge huid herkennen

Een droge huid is niet heel lastig te herkennen. Deze huid geeft vaak een trekkerig gevoel, kan schilfertjes en/of kleine scheurtjes krijgen en wordt makkelijk rood. De opperhuid bevat bij dit huidtype te weinig vetten. Dit zorgt ervoor dat de huid niet genoeg vocht vasthoudt en uitdroogt. Dit zorgt voor dat trekkerige gevoel, de schilfertjes, etcetera. Het is dus belangrijk dit huidtype goed te voeden en hydrateren.

 

Niet doen met de droge huid

Om de droge huid goed te verzorgen en de symptomen niet erger te maken is het aan te raden een aantal dingen niet te doen met een deze huid:

 • De huid te heet wassen/afspoelen, hierdoor kan de huid verder uitdrogen
 • Teveel parfumhoudende producten gebruiken: deze kunnen de huidbarrière aantasten en zorgen voor een nog drogere huid
 • Te agressieve reinigers gebruiken voor het gezicht
 • Te veel met het gezicht in de zon zitten, dit droogt de huid uit

 

Het verzorgen van de droge huid

Om dit huidtype goed te verzorgen is het allereerst belangrijk om altijd gebruik te maken van producten die speciaal voor dit huidtype gemaakt zijn. Bij Het Cosmeticahuis hebben we een heleboel van die producten in het assortiment. Alle producten die u tegenkomt op deze pagina’s zijn geschikt voor de verzorging van de droge huid.

Goede gezichtsverzorging begint bij een goede reiniging. Het reinigen van een dit huidtype kan het best gebeuren met een reinigingsmelk of –olie. Deze producten verwijderen niet alleen vuil van het gezicht, maar voeden en hydrateren ook de huid tijdens het reinigen. De Cenzaa Velvet Creamy Milk en hannah Cleansing Milk zijn goede voorbeelden van reinigingsmelk die erg geschikt zijn. De Mesoestetic Hydra Milk Cleanser verwijdert op een aangename en doeltreffende manier alle make-up en onzuiverheden van het gelaat.

Ook is dit huidtype heel erg gebaat bij een goede hydraterende en verzorgende crème voor ’s ochtends en ’s avonds. De hannah 24 Hour Skin Balancing is een zeer fijne crème om de droge huid mee te verzorgen. Deze crème is speciaal ontwikkeld om de vochtbalans in de huid te herstellen. Een andere zeer geschikte keuze is de Embryolisse Lisseur Bonne Mine Intense die zorgt voor een intensieve verzorging van de huid.

De verzorging van de huid is niet compleet zonder regelmatig een voedend masker aan te brengen. Het hannah Hydro Mask geeft de huid als het ware een vochtinjectie en is super hydraterend. Een ander prettig masker voor dit huidtype is het Tyro Green Tea mask dat regenererend en stimulerend werkt.

Dit huidtype is ook zeer gebaat bij het aanbrengen van een serum. Een serum brengt u aan na de reiniging van de huid en voordat u een crème aanbrengt. Deze extra stap zorgt voor extra verzorging van de droge huid, iets dat dit huidtype zeker kan gebruiken. Fijne serums zijn bijvoorbeeld de hannah Skin Conditioner en het Tyro Honey Tight Serum.

Tot slot is het zeer belangrijk, zoals bij alle huidtypes, om de huid goed te beschermen tegen de zon. De Juliette Armand Sunfilm Body Fluid Spray is een goede keuze voor de droge huid, omdat deze spray naast zonbescherming ook hydratatie en verkoeling van de huid biedt. Vergeet niet te smeren!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box

  9,1 / 10
  - 559 Reviews @ Kiyoh
  Shopping Cart Pixel