Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Double cleansing: wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Je gezicht reinigen is de belangrijkste stap van jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine. Door je gezicht te reinigen verwijder je namelijk vuil, zweet, make-up, afvalstoffen en luchtvervuiling. Doe je dat niet, dan heeft het ook geen nut om andere huidverzorgingsproducten aan te brengen op je huid. Zonder de reiniging kunnen deze producten hun werking niet doen. Maar is het echt nodig om twee keer achter elkaar je gezich te reinigen? En voor wie is het belangrijk? Ik vertel je hier graag meer over.

Wat is double cleansing? 

Double Cleansing is het twee keer achter elkaar reinigen van je huid met verschillende huidreinigingsproducten. De eerste reiniger verwijdert overtollig vuil, talg en make-up. De tweede reiniger maakt je huid echt goed schoon. Het wordt aangeraden om te beginnen met een algemene milde reiniger op waterbasis of oliebasis om vervolgens een reiniger te gebruiken die geschikt is voor jouw huidconditie, aangezien deze specifiek een huidprobleem aan kan pakken. Na het dubbel cleansen is jouw huid klaar om actieve ingredienten op te nemen.

Waarom is double cleansing belangrijk?

Het doel van double cleansen is het krijgen van een gladde en rimpelvrije huid op iedere leeftijd. Zo glad dat het lijkt alsof er een filter overheen ligt. Insta proof dus! Wie wil dat nou niet? Het idee van twee keer reinigen is ontstaan in Korea. De Koreaanse vrouwen staan bekend om hun mooi verzorgde huid. Zo heeft dit fenomeen zich verspreid over de wereld en is double cleansen een belangrijk begrip geworden in de beauty wereld. 

Voor wie is double cleansing het belangrijkst?

Voor wie een acne-gevoelige of een vette huid heeft, of voor wie doorgaans veel make-up draagt is double cleansing eigenlijk een must! Je ontdoet je huid eerst van de make-up en/of mee-eters en gaat dan verder met het echt reinigen van je huid. Zie het zo: hoe meer make-up je draagt, hoe meer jouw poriën verstopt raken, hoe belangrijker double cleansing is voor jou!