Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Anti aging cremes

Anti-aging crèmes kunnen helaas niet voorkomen dat de huid ouder wordt, maar kan er wel voor zorgen dat de uiterlijke kenmerken van huidveroudering minder zichtbaar zijn.

voorkom-vroegtijdige-huidveroudering-met-anti-aging-cremes

Waarom een anti-aging crème?

Huidveroudering (anti-aging) is iets waar we vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen. Huidveroudering kunnen we niet voorkomen, maar we kunnen het huidverouderingsproces wel vertragen waardoor er als het ware een anti-aging effect wordt gecreëerd.

Na je 25ste neemt de celactiviteit in je huid af. Je huid maakt minder collageen en elastine aan. Dit zijn eiwitten die de huid stevigheid en veerkracht geven. Zo rond je 80ste is dit proces helemaal afgelopen en maakt je huid geen collageen en elastine aan. Op dat moment wordt je huid alleen maar slapper en krijg het meer rimpels. 

Met bepaalde peptiden, crèmes en fruitzuren in huidverzorging kun jij jouw huid triggeren om meer collageen aan te maken. Naast de afbraak en verminderde aanmaak van collageen en elastine zal de huid vanaf een jaar of 35 moeite krijgen met het vasthouden van vocht en kunnen droogtelijntjes ontstaan. Belangrijk is om dan het huidverouderingsproces te vertraging door met anti-aging producten aan de slag te gaan.

Wanneer welke anti-aging ingrediënten?

Tussen je 25 en 35 jaar is het verstandig om te starten met anti-aging en producten te gebruiken met hyaluronzuur en te beginnen met glyzolzuur of retinol (vitamine A). Hyaluronzuur bindt in de huid tot wel 1000x haar eigen gewicht aan vocht. Een echte dorstlesser voor de huid die (de eerste) droogtelijntjes voorkomt. Glycolzuur en Retinol exfoliëren en stimuleren de celvernieuwing waardoor de huid actief blijft en collageen en elastine aanmaakt.

Naast deze ingrediënten is Vitamine C ook een aanrader: deze sterke antioxidant voorkomt glycatie en oxidatie in de huid door vrije radialen. Dit zijn processen die het bindweefsel aantasten en huidverslapping en rimpels veroorzaken. Daarnaast is Vitamine C een echte teintverbeteraar die pigmentvlekken voorkomt. 

In de fase na je 35ste is het belangrijk om tekorten in het collageen- en elastineniveau op te vullen door middel van actieve peptiden. Peptiden zijn bouwsteven van proteïnes zoals collageen en elastine die de huid stimuleren meer collageen en elastine te produceren. Peptiden hebben het vermogen om de buitenste laag van de huid te doordringen en de huidlagen te bereiken waar ze het meeste effect hebben. Dus ben je op zoek naar producten die ervoor zorgen dat de huid er jong en stevig uit ziet, voeg dan peptiden toe aan je huidverzorgingsroutine.