Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Eczeem

De huid met eczeem is, net als ieder ander huidtype, gebaat bij de juiste verzorging. Deze huid heeft alleen soms wat extra aandacht nodig. Door de juiste producten en ingrediënten te gebruiken kan voorkomen worden dat het probleem erger wordt. Geef jouw huid met eczeem de aandacht die het verdient. 

Ingrediënten

Glycerine: een ware vochtbinder voor de huid waardoor de huid optimaal beschermt is tegen uitdrogen.

Panthenol: vermindert roodheid en kalmeert, herstelt en hydrateert de huid.

Passievruchtolie: hydrateert de huid en werkt effectief bij eczeem en psoriasis.

Urea: hydrateert de huid en herstelt de elasticiteit van de huid. Daarnaast verbetert urea het vermogen van de huid om vocht aan te trekken en vast te houden.

Hydraterende textuur

Zo verzorg je eczeem

Vochtinbrengende producten zijn dé beste verzorging voor een huid met eczeem. Ze hydrateren de huid en zorgen ervoor dat de huid niet verder uitdroogt. Een scrub kun je het beste vermijden. Om toch dode huidcellen te verwijderen adviseren wij het gebruik van een exfoliant met enzymen. 

Een huid met eczeem is vaak droog en zeer gevoelig. De huid kan daardoor op verschillende ingrediënten allergisch reageren. Kijk dus uit met producten waar veel alcohol, parfum, zeep en andere mogelijk irriterende stoffen in zitten. Kies voor kalmerende ingrediënten.

Huidadvies

In ons ruime assortiment is het soms zoeken naar de juiste producten voor jouw huid. Ben jij op zoek naar geschikte producten die de eczeem op jouw huid verlicht en kalmeert of wil je gericht huidadvies? Ontdek dan ons huidadvies op maat.

Door ons 'Huidadvies op maat' formulier in te vullen, kunnen wij jou een gerichte huidanalyse geven waarbij wordt gekeken welke producten voor jouw huid of huidprobleem aan te bevelen zijn. 

 Producten om eczeem te verzorgen

 

 


 

Geef eczeem de juiste aandacht

De huid met eczeem is, net als ieder ander huidtype, gebaat bij de juiste verzorging. Deze huid heeft alleen soms wat extra aandacht nodig. Door de juiste producten te gebruiken kan voorkomen worden dat het probleem erger wordt en kan de huid misschien zelfs opknappen. In dit artikel vertellen we hoe de huid met eczeem verzorgd kan worden en welke producten wij daarvoor aanraden.

Wat is eczeem

Eczeem is een (soms) chronische huidaandoening die niet besmettelijk is. Het is een ontstekingsreactie van de huid. Door die ontstekingsreactie ziet men op de huid vaak roodheid, blaasjes, zwellingen en kloofjes. De huid met deze huidaandoening jeukt ook vaak erg.

Eczeem kan erfelijk zijn, maar kan ook ontstaan door factoren van buitenaf zoals stress of (voedsel)allergieën. Er zijn verschillende soorten van deze huidaandoening, zoals contact- atopisch- en dyshydrotisch eczeem.

Niet doen met eczeem

Dit huidtype is vaak droog en is zeer gevoelig. De huid kan op verschillende ingrediënten allergisch reageren. Kijk dus uit met producten waar veel alcohol, parfum, zeep en andere mogelijk irriterende stoffen in zitten.

Deze huid is ook zeer gevoelig voor water. Het water kan bij wondjes doordringen in de huid en daar ontstekingen veroorzaken. Ook droogt veel en heet water de huid uit. Douche en was de huid dus met mate.

De huid met eczeem verzorgen

Dat deze huid niet tegen te veel en heet water kan, wil niet zeggen dat hij niet goed gereinigd hoeft te worden. Ook bij dit huidtype is zeer gebaat bij een dagelijkse goede en milde reiniging.

Omdat dit huidtype snel reageert op verschillende stoffen, is het belangrijk om hele milde producten te gebruiken met alleen ingrediënten die zacht en verzorgend zijn. Bij het reinigen van de huid is het gebruik van een milk of een olie een aanrader. Geschikte producten zijn bijvoorbeeld de IMAGE Skincare ORMEDIC - Balancing Facial Cleanser, een milde reiniger op basis van zachte plantenextracten. Zo maak je je huid goed schoon, zonder dat daar agressieve sulfaten bij komen kijken. Daarnaast bevat het hyaluronzuur, om de vochtbalans bij zelfs de meest gevoelige huidcondities te herstellen. Ook de hannah Cleansing Oil is een zeer zachte reiniger die zeer geschikt is voor dit huidtype.

Na de reiniging, en eventueel gebruik van een milde toner zoals de Cenzaa Velvet Mist, is het tijd om een verzorgende crème aan te brengen. De huid met eczeem is snel droog en zeer gevoelig, dus is het zaak om een goed hydraterend en verzorgend product te gebruiken. De Cenzaa Sweet Heaven is naast een hele verzorgende en milde crème, ook de eerste hulp tegen het ontstaan van rimpels. Deze crème kan 24 uur per dag gebruikt worden. Ook de Juliette Armand Multi Hydrating Cream is een echte aanrader die het vochtgehalte van de huidcellen reguleert, waardoor hij zorgt voor totale hydratatie. Ook zorgt deze crème ervoor dat de huid gedurende de dag vocht vast blijft houden.

Het af en toe aanbrengen van een serum is zeker niet verkeerd voor iemand met dit huidtype. Het werkt effectief tegen een droge huid en vermindert de ruwheid van de huid, daarnaast wordt de huid onmiddellijk en langdurig verzacht wanneer je een serum aanbrengt.

Een kalmerend masker is heerlijk voor de gevoelige en droge huid van iemand met eczeem. Dit zorgt niet alleen voor een relax-momentje voor de huid, maar ook voor de geest. Het hannah Hydro Balancing Mask geeft de huid een heerlijke oppepper en een echte vocht-injectie terwijl hij tegelijkertijd de huid kalmeert. Ook bij huidirritaties is dit masker ideaal. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld het Mesoestetic Anti-Stress Mask dat kalmerende, antioxiderende en celvernieuwende werkt. Helpt tegen een rode huid, vermindert irritaties en werkt verzachtend & kalmerend

Tot slot is het voor mensen met eczeem zeer belangrijk om niet onbeschermd de zon in te gaan: dit kan de symptomen verergeren. Een crème die wij in het assortiment hebben en zeer geschikt is voor deze huid is onder andere de hannah High Quality. Dit product beschermt de huid tegen de zon zonder de huid te irriteren.