Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Handcrème

Verzorg de huid van je handen met een verzachtende handcrème.

Verzorgende-en-verzachtende-handcrèmes

Waarom is een hancrème zo belangrijk?

Je handen hebben veel te verduren. Om te voorkomen dat je droge handen krijgt, of de huid van je handen gaat barsten is het belangrijk om regelmatig je handen te verzorgen met een handcrème. Met een verzorgende handcrème hydrateer je de huid en voorkom je droge handen. 

Wat is een goede handcrème voor mijn handen?

Welke handcrème jouw handen nodi hebben hangt af van je huidtype en - probleem. De ingrediënten in handcrèmes zorgen er namelijk voor dat je handen precies de verzorging krijgen die zij nodig hebben. Daarom zijn er speciale handcrèmes voor droge handen, tegen kloofjes of eczeem. Kies daarom een handcrème op basis van jouw huidtype en/of - probleem.

Hoe gebruik je een handcrème?

Ons advies is om een handcrème aan te brengen op schone handen. Was je handen dus eerst met een handzeep of handdesinfectiegel. Zorg dat je niet teveel crème gebruikt. De hoeveelheid ter grootte van een erwt is vaak al voldoende. Wrijf de crème uit over je handen: boven en onderkant, de huid tussen je vingers en je polsen. Laat vervolgens de crème intrekken. Tip: heb je last van hele droge handen? Smeer je handen dan in net voordat je gaat slapen. Je kunt dan een wat dikkere laag crème aanbrengen die de hele nacht de tijd heeft om goed in te trekken. 

Qua frequentie is ons advies om in ieder geval één keer per dag een handcrème aan te brengen. Voelen je handen droog of ruw aan, dan kan je behoefte hebben aan het vaker smeren van de handcrème.

Wat is de beste handcrème?

Een goede handcrème bevat actieve bestanddelen die de huid echt voeden. Let bij het selecteren van de handcrème op de volgende ingrediënten:

  • Vochtinbrengende ingrediënten: helpt de luchtvochtigheid in de huid vast te houden. Vaak zie je dit als ingrediënt terug als glycerine, ureum of honing.
  • Vitamine: naast hydratatie vervangen ze littekens en stimuleren ze de collageenproductie. De meest voorkomende vitaminen in handcrèmes zijn A, C en E.
  • Zuren: voorkomt het verlies van hydratatie van de huid en behoudt de flexibiliteit van de huid. Je ziet dit vaak terug als hyaluronzuur of melkzuur.