Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Huidveroudering

Huidveroudering is iets waar we op latere leeftijd allemaal tegenaan lopen. Dit hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn: met een goede verzorging ziet de huid er dan nog steeds stralend uit. Lees meer over hoe huidveroudering te verzorgen en welke ingrediënten en producten jou daarbij gaan helpen.

Ingrediënten

Collageen: natuurlijk eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Hyaluronzuur: de dorstlesser voor de huid. Verzacht fijne lijntjes en rimpels en laat de huid er gladder en voller uit zien. 

Vitamine A: normaliseert de collageenstructuur en helpt het verouderingsproces van de huid te vertragen.

Vitamine C: sterkte antioxidant die de huid laat stralen. Gaat hyperpigmentatie, ontstekingsreacties en verlies van stevigheid door huidveroudering tegen.

Pipet gevuld met retinol (vitamine A)

Zo verzorg je huidveroudering

Vanaf een leeftijd van ongeveer 25 jaar begint de huid de eerste tekenen van huidveroudering te vertonen. Het beste is om dan al te beginnen met het gebruik van anti-aging producten. Op die manier vertraag je de verslapping van de huid vanaf een leeftijd van ongeveer veertig jaar. Belangrijk om daarom elke dag een anti-aging gezichtscrème en SPF te gebruiken. Zo voorkom je dat je huid ouder wordt door invloed van de zon.

Daarnaast zijn verzorgingsproducten met hyaluronzuur en retinol (Vitamine A) heel geschikt voor een ouder wordende huid. Het hydrateert de huid en bevordert celregeneratie. Dit zorgt voor meer stevigheid en elasticiteit van de huid.

Oudere vrouw

Huidadvies

In ons ruime assortiment is het soms zoeken naar de juiste producten voor jouw huid. Ben jij op zoek naar anti-aging producten die het natuurlijke huidverouderingsproces vertragen of wil je gericht huidadvies? Ontdek dan ons huidadvies op maat.

Door ons 'Huidadvies op maat' formulier in te vullen, kunnen wij jou een gerichte huidanalyse geven waarbij wordt gekeken welke producten voor jouw huid of huidprobleem aan te bevelen zijn. 

 Huidveroudering verminderen met de juiste producten

 

 


 

Huidveroudering verzorgen

Huidveroudering is iets waar we op latere leeftijd allemaal tegenaan lopen. Dit hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn: met een goede verzorging ziet de huid er dan nog steeds stralend uit. Met de juiste producten kunnen fijne lijntjes zelfs minder opvallen en kan voortijdige huidveroudering voorkomen worden.

In dit artikel vertellen we hoe je de huid dagelijks op een goede manier kunt verzorgen en raden we producten aan die je hierbij kunnen helpen.

Wat is huidveroudering?

Vanaf een leeftijd van ongeveer 25 jaar begint de huid de eerste tekenen van huidveroudering te vertonen. Er zijn drie duidelijke verschijnselen die duiden op een ouder wordende huid: rimpels, volumeverlies en verlies van dichtheid. Rimpels kennen we allemaal. Volumeverlies wordt ook wel een ‘slappe huid’ genoemd, of het verlies van contouren in het gezicht. Verlies van dichtheid uit zich in een dunnere huid en komt meestal pas voor bij vrouwen na de overgang. 

Oorzaken van huidveroudering

Er zijn allerlei processen in het lichaam en de huidlagen die zorgen voor een ouder wordende huid. Aan die processen is vrij weinig te veranderen. Er zijn echter ook invloeden van buitenaf die zorgen voor huidveroudering, waarmee rekening gehouden kan worden. De huid wordt snel ouder bij blootstelling aan de zon, door vervuiling in de lucht, door roken, door voeding en door een gebrek aan verzorging. Dit zijn allemaal zaken waar invloed op uitgeoefend kan worden.

De verouderde huid verzorgen

Te weinig verzorging kan leiden tot een vroegtijdig verouderde huid. Daarom is het goed om de huid volledig en goed te verzorgen. De juiste verzorging begint bij een dagelijkse reiniging van de huid. Vervuiling in de lucht kan de huid sneller doen verouderen, dus is het zaak deze verontreiniging ’s ochtends en ’s avonds van het gezicht te verwijderen. Een hele goede reiniger die erg geschikt is voor de verouderde huid is de IMAGE Skincare Ageless - Total Facial Cleanser. Deze reiniger drie in één cleanser is speciaal ontwikkeld om huidveroudering tegen te gaan. De hannah Cleansing Oil is een prettige en reiniger die grondig, maar zacht, het gezicht ontdoet van alle verontreiniging die gedurende de dag is ontstaan.

De ouder wordende huid is heel erg gebaat bij een goede dagelijkse crème. Wij hebben in ons assortiment verschillende crèmes die perfect aansluiten bij dit huidtype. De Juliette Armand Retinoid C Cream 50ml is een topper om zowel ’s avonds als ‘ochtends te gebruiken. Deze 24-uurscrème met een hoog gehalte Retinol en vitamine C draagt bij aan het verminderen van rimpels en verzacht en egaliseert de huid. Een topper om daar bij te gebruiken is de hannah Oxys Genes, die zorgt voor een extra zuurstofboost voor de huid.

Ook de IMAGE Skincare AGELESS - Total Retinol-A Crème is een topper. Deze crème is een zeer hoog geconcentreerd anti -agingmix van retinol, glycol- en melkzuur en polypeptiden die de huid vernieuwen, verjongen en herstellen.

Een aparte oogcrème is een echte aanrader voor de ouder wordende huid. Deze crème is er speciaal op gericht om de lijntjes rond de ogen te helpen voorkomen en verminderen.  De Tyro Hypnotic Radiance Eye Cream is daar een goed voorbeeld van. Hij bestrijdt donkere kringen, lijntjes en wallen. De IMAGE Skincare AGELESS - Total Eye Lift Crème staat garant voor een opmerkelijke verjonging van de huid rondom de ogen.

Zon heeft de grootste invloed op vroegtijdige huidveroudering. Het is dus zeer belangrijk om er voor te zorgen dat de huid iedere dag goed beschermd is tegen de zon. Een product die dit doet en die speciaal is afgestemd op dit huidtype is onder andere de Cenzaa Sun Shield SPF30. Dit product beschermt tegen de schadelijke invloed van de zon, terwijl het huidveroudering tegengaan. Ook de IMAGE Skincare PREVENTION+ lijn is aan te raden.

Met deze stappen heb je een solide basis voor een goede dagelijkse verzorging van de verouderde huid. We hebben ook nog serums, maskers, peelings, supplementen en meer in het assortiment voor de perfecte verzorging van dit huidtype. Je kunt ze allemaal terug kunt vinden in deze categorie op de website.