Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Reinigingsolie

Een reinigingsolie is een hydrofiele olie die verandert in een melkachtige substantie wanneer hij in aanraking komt met water.

serums-op-basis-van-olie

Reinigingsolie

Reinigingsgel, -foam en milk zijn allemaal redelijk bekende producten die gebruikt worden om aan het begin en aan het einde van de dag het gezicht te reinigen. Het gebruik van reinigingsolie is minder bekend. We nemen je graag mee in wat een reinigingsolie is, wat hij doet voor je huid en hoe je hem het beste gebruikt.

Wat is een reinigingsolie?

De huidverzorgingsroutine start iedere ochtend met een reiniging van het gezicht. Ook in de avond reinigen we ons gezicht om vuil en onzuiverheden weg te halen. Wanneer je make-up draagt is ons advies het gebruik van een reinigingsolie. Waarom? Deze verwijderd namelijk zowel alle onzuiverheden van je gezicht als de make-up die je aangebracht hebt. Het gebruik van een make-up remover is niet meer nodig.

Een reinigingsolie is een hydrofiele olie die verandert in een melkachtige substantie wanneer hij in aanraking komt met water. Met de olie wordt eerst al het vuil van gezicht (en hals en decollete) losgeweekt. Wanneer de olie daarna in aanraking komt met water en in een melk verandert, is hij makkelijk van het gezicht te spoelen, samen met alles dat eerder losweekte. Er blijft een perfect gereinigde huid achter die niet trekkerig aanvoelt.

Reinigingsolie gebruiken bij elk huidtype

Reinigingsolie is een zeer mild product dat voor alle huidtypen gebruikt kan worden. Misschien klinkt het wat vreemd om olie op een bijvoorbeeld vette huid te gebruiken. Je zou kunnen denken dat de huid daar vetter van wordt, maar dit is niet het geval. Een gel of foam kan jouw huid tijdens het schoonmaken ontdoen van het laagje olie dat zich normaal op de huid bevindt: de huid wordt teveel uitgedroogd. Doordat de huid uitdroogt gaat hij meer olie/talg aanmaken om de beschermlaag van de huid weer te herstellen. Gevolg is een huid die weer vetter wordt.

Een reinigingsolie houdt de balans van de huid intact en zorgt ervoor dat de huid niet vetter of droger wordt. Deze reiniger is dus meer dan geschikt voor ieder huidtype.

Hoe gebruik je een reinigingsolie?

Dit product  gebruiken is heel makkelijk. Neem een hoeveelheid product ter grootte van ongeveer een euromunt in de palm van jouw hand. Masseer het over je gezicht in zachte ronddraaiende bewegingen. Wanneer al het vuil van het gezicht is gemasseerd maakt je jouw handen nat en masseert ze wederom over het gezicht. De olie verandert nu in een melkachtige substantie. Spoel vervolgens het gezicht af of neem het product af met een microwave kompres. Een microwave kompres stimuleert de huid en zorgt ervoor dat verzorging die daarna wordt aangebracht beter wordt opgenomen in de huid.