Terug

Reinigingsolie gebruiken tijdens uw dagelijkse verzorging

Een reinigingsolie is een hydrofiele olie die verandert in een melkachtige substantie wanneer hij in aanraking komt met water.

Filters

Reinigingsgel, -foam en milk zijn allemaal redelijk bekende producten die gebruikt worden om aan het begin en einde van de dag het gezicht te reinigen. Het gebruik van reinigingsolie is bij sommige mensen nog minder bekend. In deze tekst leggen we u uit wat een reinigingsolie is, wat hij doet en hoe u hem het best gebruikt. Ook vertellen we u welke soorten wij in het assortiment hebben.

 

Wat is het?

Uiteraard maakt iedereen aan het begin en eind van de dag zijn of haar huid schoon om het gezicht te ontdoen van het vuil van de gehele dag en van restjes verzorging die eerder zijn aangebracht. Dit kan natuurlijk prima gedaan worden met een reinigingsgel, -milk of foam. Heeft u die dag make-up gedragen, dan moet die eerst verwijderd worden. Het gebruiken van een reinigingsolie zorgt dat dit allebei tegelijk gebeurt. Het gebruik van een make-up remover is niet meer nodig.


Een reinigingsolie is een hydrofiele olie die verandert in een melkachtige substantie wanneer hij in aanraking komt met water. Met de olie wordt eerst al het vuil van gezicht (en hals en decollete) losgeweekt. Wanneer de olie daarna in aanraking komt met water en in een melk verandert, is hij makkelijk van het gezicht te spoelen, samen met alles dat u eerder losweekte. Er blijft een perfect gereinigde huid achter die niet trekkerig aanvoelt.

 

Reinigingsolie gebruiken bij elk huidtype

Reinigingsolie is een zeer mild product dat voor alle huidtypen gebruikt kan worden. Misschien klinkt het wat vreemd om olie op een bijvoorbeeld vette huid te gebruiken. U zou kunnen denken dat de huid daar vetter van wordt, maar dit is niet het geval. Een gel of foam kan uw huid tijdens het schoonmaken ontdoen van het laagje olie dat zich normaal op de huid bevindt: de huid wordt teveel uitgedroogd. Doordat de huid uitdroogt gaat hij meer olie/talg aanmaken om de beschermlaag van de huid weer te herstellen. Gevolg is een huid die weer vetter wordt.

Een oliereiniger houdt de balans van de huid intact en zorgt ervoor dat de huid niet vetter of droger wordt. Deze reiniger is dus meer dan geschikt voor ieder huidtype.

 

Hoe gebruikt u een reinigingsolie?

Dit product  gebruiken is heel makkelijk. Neem een hoeveelheid product ter grootte van ongeveer een euromunt in de palm van uw hand. Masseer het over uw gezicht in zachte ronddraaiende bewegingen. Wanneer al het vuil van uw gezicht is gemasseerd maakt u uw handen nat en masseert ze wederom over het gezicht. De olie verandert nu in een melkachtige substantie. Spoel vervolgens het gezicht af of neem de melk af met een microwave kompres. Een microwave kompres stimuleert de huid en zorgt ervoor dat verzorging die daarna wordt aangebracht beter wordt opgenomen in de huid.

 

hannah Cleansing Oil

hannah Cleansing Oil is een gezichtsreiniger op basis van natuurlijke oliën. Dit product heeft als basis plantaardige sojaolie. De huid wordt hierdoor schoongemaakt zonder een vet laagje achter te laten. Het toegevoegde ingrediënt ‘Dermofeel’ zorgt voor een hoge mate van tolerantie door de huid (ook rondom de ogen), waardoor zelfs de meest gevoelige huid effectief gereinigd kan worden. Dit product is verkrijgbaar in een flacon van 50ml en 150 ml.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    9,1 / 10
    - 559 Reviews @ Kiyoh
    Shopping Cart Pixel