Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Shampoo tegen vet haar

Vet haar is vaak slap, futloos en moeilijk in model te brengen. Verzorg het daarom extra goed met een shampoo tegen vet haar.

Shampoos-voor-je-haarverzorging

Shampoo tegen vet haar

Als je last hebt van vet haar komt dit meestal doordat je haar teveel talgvet (sebum) bevat. De talgklieren op je hoofdhuid werken dan te snel waardoor talg sneller en in grotere hoeveelheden wordt aangemaakt. Op je hoofdhuid wordt het talg vervoglens vermengd met zweet en wanneer je met je handen door je haar gaat of je haar borstelt wordt het vet over je hele haar verspreidt. Resultaat: een compleet vet kapsel. Om dit te voorkomen koop je het beste een shampoo tegen vet haar.

Tips voor de verzorging van vet haar

Heb je snel last van vet haar, probeer dan eens onderstaande tips uit:

  • Was je haren minder vaak. Probeer ze niet iedere dag te wassen, maar om de dag. Zo train je je hoofdhuid en wordt deze minder snel vet.
  • Spoel je shampoo heel goed uit. Zeepresten die achterblijven in je haar zorgen voor een nog sneller vet kapsel. Belangrijk dus om je haar - bij voorkeur met koud water - goed na te spoelen.
  • Gebruik een conditioner op de uiteinden van je haar en zo min mogelijk op de hoofdhuid. Conditioners op de hoofdhuid zorgen vaak juist voor vet haar, vandaar aanbrengen op de uiteinden van je haar.
  • Borstel je haren niet te lang en te hard. Dit stimuleert namelijk de talgklieren, en meer talg wil je juist bij vet haar niet.
  • Ga niet teveel met je handen en vingers door je haar. Op je handen zit vuil en vet wat je overbrengt op je haar, waardoor dit nog sneller vet wordt.