Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Couperose

Couperose is een huidaandoening waarbij er in het gezicht veel uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes te zien zijn. De oppervlakkige bloedvaten in de huid zijn in dit geval slapper geworden, waardoor ze verwijden en meer zichtbaar worden. De juiste verzorging voor een huid met couperose is heel erg belangrijk. Lees hier meer over de verzorging van een huid met couperose en welke ingrediënten de huid kalmeren en roodheid verminderen.

Ingrediënten

Keratoplast: vermindert couperose roodheid, vermindert rimpels, verzacht de huid en zorgt voor een egale teint.

Niacinamide: deze natuurlijke antioxidant beschermt de huid, gaat effectief de eerste tekenen van huidveroudering tegen en vermindert roodheid en irritaties.

Panthenol: vermindert roodheid en kalmeert, herstelt en hydrateert de huid.

Zoethoutwortel extract: kalmeert de huid en vermindert irritaties en schilfertjes. Daarnaast vermindert het huidverkleuringen en oppervlakkige pigmentvlekken.

Veertjes

Zo verzorg je couperose

Een huid met couperose kan het beste behandelt worden met producten die geschikt zijn voor de gevoelige huid. Huidverzorgingsproducten met alcohol en parfum kun je beter vermijden. Gebruik kalmerende producten met ingrediënten als panthenol of zoethoutwortel. 

Geen goed idee is om de huid te behandelen met een scrub. Je wilt de huid met couperose immers niet (nog meer) beschadigen. Belangrijk is om elke dag een crème met ten minste SPF30 te smeren. Zonneschade kan de roodheid in de huid namelijk verergeren.

Huidadvies

In ons ruime assortiment is het soms zoeken naar de juiste producten voor jouw huid. Ben jij op zoek naar geschikte producten die de couperose in jouw huid verminderen of wil je gericht huidadvies? Ontdek dan ons huidadvies op maat.

Door ons 'Huidadvies op maat' formulier in te vullen, kunnen wij jou een gerichte huidanalyse geven waarbij wordt gekeken welke producten voor jouw huid of huidprobleem aan te bevelen zijn. 

 De juiste huidverzorging voor een huid met couperose

 

 


 

Aan de slag met couperose

Voor elke huid is het belangrijk om de juiste verzorging te gebruiken, maar misschien nog wel iets meer voor huiden die een probleem hebben zoals couperose. Door de juiste producten te gebruiken kan voorkomen worden dat het probleem erger wordt en de huid kan misschien zelfs opknappen door het gebruik van de juiste producten. In dit artikel vertellen we meer over de verzorging van de huid met couperose en vertellen we welke producten we aanraden bij dit huidtype.

Wat is couperose?

Couperose is een huidaandoening waarbij er in het gezicht veel uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes te zien zijn. Dit kan ontstaan bij mensen die meestal ouder zijn dan 30 jaar. De oppervlakkige bloedvaten in de huid zijn in dit geval slapper geworden, waardoor ze verwijden en meer zichtbaar worden. Het kan onder meer ontstaan door ouderdom, erfelijkheid, overmatige blootstelling aan de zon en alcoholgebruik. Ook mensen met een lichte huid hebben meer kans op couperose.
De uitgezette adertjes kunnen eventueel klachten geven zoals branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk. Ze verdwijnen even wanneer er met een vinger op gedrukt wordt, maar de blauwe of rode adertjes vullen zich daarna weer, waardoor ze weer zichtbaar zijn.

Niet doen met couperose

Er zijn twee zaken die veel invloed hebben op het erger worden van couperose en waar men zelf invloed op heeft: zon en alcohol. Beide factoren zorgen ervoor dat de bloedvaatjes meer uitzetten. Met deze huid is het zeer belangrijk niet onbeschermd de zon in te gaan. Ook het overmatig gebruiken van alcohol is een afrader en kan de huidaandoening erger maken.

De huid met couperose verzorgen

Een goede verzorging begint met een goede reiniging. De huid met couperose valt onder de categorie ‘zeer gevoelige huid’ en dient dan ook zo behandeld te worden. Het reinigen van dit huidtype dient voorzichtig en mild te gebeuren. Een reinigingsmelk of -olie is een goede keuze voor deze huid.

De Tyro Rosa Canina Cleansing Milk is een zachte reinigingsmelk. Aan deze reiniger is, ten behoeve van het verzorgende effect, rozenbottel (vitamine C) toegevoegd en hij is zeer aan te raden voor dit huidtype. 

Na een goede reiniging kan het gebruik van een crème niet uitblijven. Crèmes die erg geschikt zijn voor deze huid zijn onder andere de Cenzaa Calming Senses, hannah 24 Hour Skin Balancing en de IMAGE VITAL C - Hydrating Repair Crème. Al deze crèmes zijn voedende en beschermende gezichtscrèmes. De crème van Cenzaa vermindert zelfs de ontsierende adertjes en hij biedt onmiddellijke kalmering en versterking van de huid.

Als extra stap in de verzorging is het gebruik van een serum ook erg prettig voor de huid. Kies voor een serum met ingrediënten die de huid kalmeert en roodheid vermindert.

Het gebruik van een crèmemasker is erg fijn bij dit huidtype. Dit soort maskers droogt niet op, zoals bijvoorbeeld een kleimasker, maar trekt in de huid om de huid een echte boost te geven en extra te hydrateren. Het hannah Hydro Balancing Mask, bijvoorbeeld, geeft de huid een ware vochtinjectie, voor een zachte, soepele goed gehydrateerde huid. Het Delight Touch masker van Cenzaa is een intensief hydraterend, herstellend en voedend masker dat perfect is voor deze huid.

Een van de dingen die al eerder in de tekst werd aangehaald is zonbescherming. Het is heel belangrijk de huid goed in te smeren voordat hij de zon ziet, om de couperose niet erger te maken. 

De huid met couperose is zeer gevoelig, en soms ontsierend, maar met de producten van Het Cosmeticahuis zijn er genoeg mogelijkheden om deze huid te goed te verzorgen.