Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Voor elke huid is het belangrijk om de juiste verzorging te gebruiken, maar misschien nog wel iets meer voor huiden die een probleem hebben zoals couperose. Door de juiste producten te gebruiken kan voorkomen worden dat het probleem erger wordt en de huid kan misschien zelfs opknappen door het gebruik van de juiste producten. In dit artikel vertellen we meer over de verzorging van de huid met couperose en vertellen we welke producten we aanraden bij dit huidtype.

Wat is couperose?

Couperose is een huidaandoening waarbij er in het gezicht veel uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes te zien zijn. Dit kan ontstaan bij mensen die meestal ouder zijn dan 30 jaar. De oppervlakkige bloedvaten in de huid zijn in dit geval slapper geworden, waardoor ze verwijden en meer zichtbaar worden. Het kan onder meer ontstaan door ouderdom, erfelijkheid, overmatige blootstelling aan de zon en alcoholgebruik. Ook mensen met een lichte huid hebben meer kans op couperose.
De uitgezette adertjes kunnen eventueel klachten geven zoals branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk. Ze verdwijnen even wanneer er met een vinger op gedrukt wordt, maar de blauwe of rode adertjes vullen zich daarna weer, waardoor ze weer zichtbaar zijn.

Niet doen met couperose

Er zijn twee zaken die veel invloed hebben op het erger worden van couperose en waar men zelf invloed op heeft: zon en alcohol. Beide factoren zorgen ervoor dat de bloedvaatjes meer uitzetten. Met deze huid is het zeer belangrijk niet onbeschermd de zon in te gaan. Ook het overmatig gebruiken van alcohol is een afrader en kan de huidaandoening erger maken.

De huid met couperose verzorgen

Een goede verzorging begint met een goede reiniging. De huid met couperose valt onder de categorie ‘zeer gevoelige huid’ en dient dan ook zo behandeld te worden. Het reinigen van dit huidtype dient voorzichtig en mild te gebeuren. Een reinigingsmelk of -olie is een goede keuze voor deze huid.

De Tyro Rosa Canina Cleansing Milk is een zachte reinigingsmelk. Aan deze reiniger is, ten behoeve van het verzorgende effect, rozenbottel (vitamine C) toegevoegd en hij is zeer aan te raden voor dit huidtype. 

Na een goede reiniging kan het gebruik van een crème niet uitblijven. Crèmes die erg geschikt zijn voor deze huid zijn onder andere de Cenzaa Calming Senses, hannah 24 Hour Skin Balancing en de IMAGE VITAL C - Hydrating Repair Crème. Al deze crèmes zijn voedende en beschermende gezichtscrèmes. De crème van Cenzaa vermindert zelfs de ontsierende adertjes en hij biedt onmiddellijke kalmering en versterking van de huid.

Als extra stap in de verzorging is het gebruik van een serum ook erg prettig voor de huid. IK Skin Perfection PRERED+ is het serum dat de huid verlichting geeft bij roodheid, irritaties en zonverbranding. Dit serum kalmeert de huid en vermindert roodheid.

Het gebruik van een crèmemasker is erg fijn bij dit huidtype. Dit soort maskers droogt niet op, zoals bijvoorbeeld een kleimasker, maar trekt in de huid om de huid een echte boost te geven en extra te hydrateren. Het hannah Hydro Balancing Mask, bijvoorbeeld, geeft de huid een ware vochtinjectie, voor een zachte, soepele goed gehydrateerde huid. Het Delight Touch masker van Cenzaa is een intensief hydraterend, herstellend en voedend masker dat perfect is voor deze huid.

Een van de dingen die al eerder in de tekst werd aangehaald is zonbescherming. Het is heel belangrijk de huid goed in te smeren voordat hij de zon ziet, om de couperose niet erger te maken. 

De huid met couperose is zeer gevoelig, en soms ontsierend, maar met de producten van Het Cosmeticahuis zijn er genoeg mogelijkheden om deze huid te goed te verzorgen.