Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Retinol Serum

Retinol is een vorm van vitamine A die veel wordt gebruikt om de huid te behandelen en te verbeteren. Het heeft een sterke werking, dringt diep door in de huid, stimuleert de productie van elastine en collageen en is zelfs in staat om rimpels te verminderen. Perfect voor huidverjonging.

serums-met-vitamine-a-retinol

Een serum met Retinol om de huid te verjongen

Retinol is een vorm van vitamine A die veel wordt gebruikt om de huid te behandelen en te verbeteren. Deze antioxidant staat namelijk bekend om de eigenschap de aanmaak van nieuwe huidcellen te bevorderen en daardoor oude huidcellen af te stoten. Retinol heeft een sterke werking, dringt diep door in de huid, stimuleert de productie van elastine en collageen en is zelfs in staat om diepe rimpels te verminderen. Het perfecte middel dus voor een verjongingskuur, althans dat zou je kunnen denken.

Begin echter nooit zomaar met het gebruik van een serum met retinol, maar onderzoek eerst goed wat je huid nodig heeft. De sterke werking van een serum met retinol kan er namelijk voor zorgen dat je huid gevoeliger wordt voor externe factoren zoals zonlicht. Gebruik een serum met retinol daarom het liefste voor de nacht en gebruik overdag een goede aanvullende dagcrème in combinatie met zonbescherming.

Retinol serum

Retinol als hulpmiddel bij de behandeling van acné

Vitamine A wordt veel gebruikt tijdens de behandeling van een gezichtshuid met acné in de vorm van Tretinoïne. Deze middelen die een hoog percentage vitamine A-zuur bevatten mogen alleen worden voorgeschreven door een arts of dermatoloog. Belangrijk om te noemen, want het effect van retinol op de huid is dus bewezen effectief. Heb je een lichte vorm van acné of last van acnéresten zoals kleine littekentjes en huidverkleuringen, dan kan een serum met retinol helpen om de huid egaler en gladder te maken. Retinol gaat immers verstopping van de poriën tegen en pakt aanwezige zonschade in de vorm van pigmentplekjes op de huid grondig aan.

Begin echter niet zomaar te smeren, maar houd er rekening mee dat je huid in het begin van de behandeling gevoelig kan reageren. Wordt je huid na de eerste behandeling een beetje rood, of zie je wat schilfertjes, sla dan gewoon een dag over. Gebruik naast een serum met retinol producten die de aanpak van het huidprobleem goed ondersteunen. Wil je graag een serum met retinol gebruiken, maar heb je een reactieve huid, kijk dan eens bij hannah Asolution Serum. Het actieve ingrediënt Granactive Retonoid vermindert de kans op huidirritatie terwijl Ronacare AP de huid actief beschermt tegen UV-straling.

Retinol in combinatie met andere antioxidanten

Retinol in combinatie met vitamine C is bijzonder effectief om huidveroudering tegen te gaan. Diepe rimpels worden zichtbaar minder terwijl de aanmaak van collageen de huidstructuur en de elasticiteit verbetert. Toch zijn er maar weinig merken die retinol in een serum combineren met andere antioxidanten zoals vitamine C en vitamine E. De verhouding tussen de verschillende stoffen en de manier van verpakken komt namelijk erg precies. Veel vaker worden de verschillende serums apart gebruikt.

Weet je niet zeker of een serum met retinol voor jouw huid geschikt is, kijk dan eens bij alle serums die wij verkopen. Heb je een gevoelige huid met eczeem of rosacea, dan heb je waarschijnlijk meer aan een serum met vitamine C zoals IMAGE Skincare VITAL C - Hydrating Anti Aging Serum.

Retinol, zonbescherming en advies

Een serum met retinol als werkzaam ingrediënt moet altijd worden gecombineerd met een goede zonbescherming. Dit kan door het dagelijks gebruik van een dagcrème met een beschermingsfactor of door het aanbrengen van UV-bescherming in de vorm van een milk, lotion of crème. Heb je een zongevoelige huid, of transpireer je veel waardoor een hoge beschermingsfactor nodig is, kijk dan eens bij Mineral Radiance SPF50. Dit is een zweetresistente fluïde met een tintje dat zich aanpast aan de kleur van je huid.

Bekijk het filmpje op Youtube

Het gebruik van een serum met retinol kan de huid aanzienlijk verbeteren, maar is niet voor iedereen geschikt. Kom je er niet helemaal uit en twijfel je nog welk werkzaam ingredient het meeste kan doen voor je huid, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen graag om je huid goed te beoordelen en de beste behandeling te adviseren. Komen we er echter niet helemaal uit, dan verwijzen we je door naar een professional bij jouw in de buurt.