Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Tanning

Creëer het hele jaar een mooie gezonde stralende zomerhuid met tanning producten. Werkt eenvoudig en snel en geeft je huid een natuurlijk bruine teint!

De-beste-tanningspray-en-accessoires-bij-Het-Cosmeticahuis

Wat is een tanning?

Een tanning, ook wel zelfbruiner genoemd, is een snel en gezond alternatief voor urenlange blootstelling aan de zon. Door een tanningproduct te gebruiken krijg je een mooie en egale gebruinde huid, zonder dat je daarvoor urenlang in de zon moet zitten en je huid blootstelt aan schadelijke UV-stralen.

tanning

De huid voorbereiden op de tanning spray

Om met de tanning spray een mooi en egaal resultaat te krijgen is het belangrijk om de tijd te nemen en de huid goed voor te bereiden. Het is belangrijk dat je minstens een uur de tijd hebt om de tanningspray netjes aan te brengen en goed in te laten trekken. Bij het te snel aantrekken van de kleding na het zelfbruinen bestaat de kans dat er vlekken op de huid ontstaan. Hoe langer je de spray in laat trekken, hoe beter.

Voor het aanbrengen van de tanningspray is het verstandig de huid voor te bereiden. Hoe egaler en gladder de huid is, hoe egaler het resultaat zal worden. Door de huid te scrubben worden dode huidcellen verwijderd en de huid egaler gemaakt. Voor het scrubben van het lichaam raden wij een van onze lichaamsscrubs aan. Voor het gezicht raden we aan een speciale gezichtsscrub aan, zoals de Marc Inbane Black Exfoliator. Ook is het belangrijk de huid goed af te drogen na het scrubben. Tanningspray die wordt aangebracht op een nog vochtige huid kan gaan vlekken.

Hoe gebruik je een tanningproduct?

Er zijn diverse soorten tanningproducten beschikbaar; tanningspray, tanningmousse en tanningdrops. Hoe je het product gebruikt is afhankelijk van het type tanning dat je gebruikt. Handig zijn de tanningtools. Die helpen je de tanning egaal en gelijkmatig over je gezicht en lichaam te verdelen. Bij al onze tanningproducten staat een uitgebreide beschrijving hoe je het product moet gebruiken. Ons advies: lees dit zeker even door voordat je met het tanningproduct aan de slag gaat.

Het aanbrengen van de tanningspray

Als de huid helemaal glad, voorbereid en droog is, is het tijd om de tanningspray aan te brengen. Belangrijk is om de precieze aanwijzingen op de verpakking van het gekozen product te volgen voor het beste resultaat. Over het algemeen is het aanbrengen van een tanning spray niet ingewikkeld. Zorg er voor dat er een dun laagje van het product wordt aangebracht en verdeel het product evenredig over de huid. Let bij het aanbrengen van de tanning spray ook goed op de randen van de haargrens, ellebogen en knieën, zodat daar niet per ongeluk te veel product ophoopt.

Er zijn enkele hulpmiddelen beschikbaar om de tanningspray nog beter te verdelen over de huid. Voor het gezicht de Marc Inbane Kabuki Brush. Voor het lichaam hebben we de Marc Inbane Tanning Handschoen in het assortiment. Een groot voordeel van het gebruiken van een kwast voor het gezicht en een handschoen voor het lichaam is dat de huid van de handen minder zal verkleuren. Vergeet echter niet alsnog de handen goed te wassen na het gebruik van een tanning spray, anders kunnen ze (te) bruin kleuren.

Wachten op het resultaat

Het meest egale resultaat wordt verkregen door na het aanbrengen van de tanningspray minstens een uur te wachten met het aantrekken van strakke kleding. Wanneer de spray niet goed in de huid kan trekken op bepaalde plaatsen, kunnen er vlekken ontstaan in de bruine kleur. Na een uur is nog niet de kleur zichtbaar die de tanning spray uiteindelijk aan de huid zal gaan geven. De kleur ontwikkelt zich nog verder in de huid en het eindresultaat zal pas na een aantal uren zichtbaar zijn op de huid. Spray tannen voor een feestje in de avond wordt dus het best een avond van tevoren gedaan.

Een spray tan houdt ongeveer vier tot zeven dagen en kan dan herhaald worden. Het is ook mogelijk om al sneller een tweede of zelfs derde laag kleur aan te brengen als de kleur niet donker genoeg is. Een spray tan is dus in kleur op te bouwen.

Wat in een enkel geval zou kunnen gebeuren, is dat er toch vlekken zijn ontstaan tijdens het opdrogen of aanbrengen van het product. Wat dan zou kunnen helpen is de plaats waar de vlek zit licht te scrubben, hierdoor licht de kleur wat op. Ook wanneer de gehele teint te donker is, helpt het zacht scrubben van de huid om de kleur iets lichter te laten worden. In ieder geval vervaagt de kleur binnen een week weer tot de eigen huidskleur.

De gebruinde huid blijft het langst mooi wanneer deze goed verzorgd wordt. Wacht even een week met het scrubben van de huid en houd de huid goed gehydrateerd met een voedende body lotion zoals de Cenzaa Rebalancing Body Relief of de hannah Body Cream.

Zonbescherming

Een huid die gebruind is door de zon heeft minder zonbescherming nodig dan een huid die de eerste zonnestralen van het jaar ziet. Door het zelfbruinen lijkt de huid bruiner, maar dat is slechts een kunstmatige kleur. Het is zeer belangrijk om de huid met een kunstmatige kleur goed te beschermen tegen de zon. In onze webshop hebben we een aantal zeer goede zonnecrèmes die je kunnen helpen bij het beschermen van jouw huid.