Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Acne

Acne (vulgaris) is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een huidaandoening waarbij er kleine ontstekingen in de huid ontstaan rondom de talgklieren. Lees meer over hoe een huid met acne te helpen en welke ingrediënten en producten acne verminderen.

Ingrediënten

Glycolzuur: dit fruitzuur (AHA) verwijdert dode huidcellen van het huidoppervlak en zorgt voor een stralende huid.

Kaolien: deze mineraalrijke kleisoort zuivert en ontgift de huid. Het neemt overtollig talg op en kalmeert de huid.

Salicylzuur: lost opgehoopt talg op en werkt ontstekingsremmend om verstopte poriën en onzuiverheden te verminderen.

Tea tree: ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en werkt ontstekingsremmend.

Acneproducten

Zo verzorg je acne

Het belangrijkste - en moeilijkste - probeer niet aan de puistjes te zitten of ze uit te drukken. Dit kan de acne verergeren. Zorg dat de huid dagelijks gereinigd wordt met een milde cleanser. Te intense reinigers kunnen de huid uitdrogen wat de huidbarrière beschadigd en als gevolg heeft dat de acne erger wordt. Gebruik producten met ingrediënten zoals salicylzuur om opgehoopt talg op te lossen. Ons advies is om twee keer per week een milde peeling in te zetten om dode huidcellen te verwijderen.

Huidadvies

In ons ruime assortiment is het soms zoeken naar de juiste producten voor jouw huid. Ben jij op zoek naar geschikte producten die effectief de acne verminderen of wil je gericht huidadvies? Ontdek dan ons huidadvies op maat.

Door ons 'Huidadvies op maat' formulier in te vullen, kunnen wij jou een gerichte huidanalyse geven waarbij wordt gekeken welke producten voor jouw huid of huidprobleem aan te bevelen zijn. 

 Pak acne aan met deze producten

 

 


 

Pak acne aan

Net zoals het geval is bij alle huidtypen die een bepaald probleem hebben, is het belangrijk om precies de juiste verzorging te gebruiken voor de huid met acne. Door de juiste producten te gebruiken kan voorkomen worden dat het probleem erger wordt en kan de huid juist zuiverder worden. In dit artikel vertellen we alles over de verzorging van de huid met acne en de producten die wij daarvoor in het assortiment hebben.

Wat is acne

Acne (vulgaris) is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een huidaandoening waarbij er kleine ontstekingen in de huid ontstaan rondom de talgklieren. Bijna elke tiener krijgt in de puberteit in meerdere of mindere mate te maken met acne. Acne is te herkennen aan mee-eters, puistjes en rode bultjes op het gezicht, maar soms ook op de rug, in de nek, op de armen of op de borst. Niet alleen kinderen in de puberteit hebben er last van, bij volwassenen kan het ook voorkomen. Acne ontstaat door een combinatie van aanleg en hormonale schommelingen die zorgen voor overmatige talgproductie en ontsteking van de talgklieren.

Niet doen met acne

Het is een link die gemakkelijk gemaakt wordt: de huid met acne zal wel vet zijn, dus is hij gebaat bij producten die de huid uitdrogen. Nee. Geen enkele huid heeft er baat bij om volledig gestript te worden van vetten. De huid gaat dan alleen maar meer talg produceren wat kan leiden tot nieuwe ontstekingen en verstoppingen van poriën.
Het is ook geen goed idee om aan de ontstekingen te zitten met de handen. Dit kan de bacteriën verspreiden en nieuwe ontstekingen veroorzaken.

Huid met acne verzorgen

Elke huid is gebaat bij een goede reiniging als eerste stap van de verzorging. Elke ochtend en avond dient het gezicht op een milde manier gereinigd te worden. Een milk of een milde gel cleanser is zeer geschikt voor deze huid. Crystal Orange Cleanser van Cenzaa is een ultrazachte 2 in 1-reinigingsgel die de huid zuivert en een lichte polish geeft. Hij verwijdert vuil en talg zonder de huid uit te drogen of te beschadigen. Ook de IMAGE Skincare CLEAR CELL - Clarifying Salicylic Gel Cleanser is een echte aanrader. een schuimende, salicylzuur bevattende gel cleanser die make-up en overtollig talg verwijdert, terwijl dode huidcellen op milde wijze worden geëxfolieerd en de huid glad en zacht wordt, zonder vettige glans. De Juliette Armand Sensitive Cleansing Gel verwijdert overtollig talg, vuil en make-up zonder de huid daarbij te irriteren.

Het twee keer per week gebruiken van een milde peeling is voor de huid met acne zeer aan te raden. De hannah Enzymatic Skin Peeling verwijdert op milde wijze dode huidcellen. Ook de Cenzaa Illuminating Skin Peel is een aanrader voor dit huidtype.

Scrubben kan alleen met een extreem milde scrub, die de huid niet beschadigt. Bij acne is het zaak om te zorgen dat de wondjes op de huid niet open gaan, want dat kan leiden tot nieuwe infecties. 

Het gebruik van de juiste crème is ook belangrijk bij het goed verzorgen van de huid. Veel crèmes die geschikt zijn voor dit huidtype reguleren gedurende de dag en/of nacht de talgproductie van de huid. De IMAGE Skincare CLEAR CELL - Mattifying Moisturizer doet dat, terwijl hij tegelijkertijd zorgt voor een stralende en frisse huid. Ook de Juliette Armand Hydra Mattifying Gel is een vochtinbrengend en talgregulerend product. 

Natuurlijk is het met elke huid lekker om af en toe een maskertje te gebruiken. Een huid met acne is gebaat bij een reinigend masker zoals de hannah Cleansing Clay met twee reinigende kleisoorten. Ook het Cenzaa Illuminating Masq is een echte aanrader. Het is een intensief masker dat huidoneffenheden verwijdert en grove poriën en een doffe teint vermindert.

Tot slot: ga nooit de zon in zonder het gebruik van een goede zonnecrème. De hannah High Quality is een zeer geschikte crème om de huid, en de wondjes die bij acne kunnen ontstaan, de gehele dag te beschermen tegen de zon.