Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Serums

Serums; wij bieden een groot assortiment aan o.a. op basis van Vitamine C, Hyaluronzuur & Retinol. Gebruik een serum naast de dagelijkse dag- en nachtverzorging. Serums zijn in het bijzonder geschikt om een huidprobleem gericht aan te pakken.

huidverbeterende-serums

Serums

Serum zit boordevol met werkzame stoffen en wordt aanbevolen naast de gewone dagelijkse verzorging. Serums zijn in het bijzonder geschikt om een huidprobleem gericht aan te pakken en de huid snel op te peppen als dat nodig is. Denk hierbij aan een droge schrale huid, een vale teint of het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Om een snelle werking mogelijk te maken is de consistentie van een serum anders dan dat van een dagcrème of moisturizer. In veel gevallen heeft een serum iets weg van een dunne gelcrème die, eenmaal aangebracht, snel in de huid trekt. Een serum bevat geen zonbescherming en behoort daarom altijd te worden gecombineerd met een bijpassende dag- of nachtcrème. De merken Image Skincare, Extenso, Dermalogica, Cenzaa en Skinceuticals hebben een aantal krachtige serums in het assortiment die de huid ondersteunen en verbeteren.

serum

Serums met hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die de huid in staat stelt om vocht vast te houden. Een serum met het werkzame bestanddeel hyaluronzuur zal er daarom voor zorgen dan fijne lijntjes vervagen en rimpels snel minder zichtbaar zijn. Hyaluronzuur werkt als een fantastische oppepper en het effect van deze werkzame stof is duidelijk zichtbaar als het regelmatig onder een goede bijpassende dag- of nachtcrème wordt aangebracht. De stof hyaluronzuur wordt over het algemeen goed te verdragen en zal weinig tot geen irritatie uitlokken. Een product met een hoog gehalte aan hyaluronzuur is Mesoestetic HA Densimatrix, geschikt voor alle huidtypen. Kies echter nooit een serum op basis van deze actieve stof, maar kijk ook naar de andere werkzame bestanddelen of aanvullende producten in dezelfde lijn. Het is belangrijk dat een serum geschikt is voor het huidtype en past bij de dagelijkse huidverzorging. Een product met hyaluronzuur bevat soms andere stoffen zoals vitamine A, B5, C en E. Ook minder bekende bestanddelen zoals witte thee, Pentavitin en goudsbloem zijn soms toegevoegd om de werking te optimaliseren. Een populair product is Nora Bode Absolute Effects Energy Reload.

Serum met vitamine C

Gezond eten met veel verse groenten en fruit is goed voor het lichaam, dat weten we allemaal. Maar dat vitamine C ook heel erg belangrijk is voor de huid is minder bekend. Vitamine C beschermt de bloedvaten, zorgt voor een goede doorbloeding en stimuleert de aanmaak van collageen. Het is niet voor niets dat een serum met vitamine C veel wordt gebruikt om huidproblemen zoals rosacea, acné, huidverslapping en pigmentvlekjes tegen te gaan. Een goed gekozen product met vitamine C, dat past bij de dagelijkse huidverzorging, zorgt ervoor dat de huid niet alleen egaler, maar ook steviger wordt. Vitamine C werkt het beste in een goede combinatie met andere werkzame stoffen en kan in twee verschillende vormen aan een serum zijn toegevoegd. Allereerst als de pure en meest actieve vorm van vitamine C in een licht- en luchtdichte flacon. De verpakking is in dit geval belangrijk omdat deze vorm van vitamine C anders kan gaan oxideren waardoor een deel van de werkzaamheid verloren gaat. De tweede vorm die veel wordt gebruikt in een serum is vitamine C- derivaat. Deze vorm van vitamine C is veel stabieler en wordt vaak gecombineerd met een andere antioxidant om de huid te verbeteren. Een mooi voorbeeld van een dergelijk product vind je bij het merk Image Skincare - Vital C - Hydrating Antioxidant A C E Serum.

Serum met retinol

Retinol is een vorm van vitamine A die veel wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten. Retinol is net als de pure vorm van vitamine C gevoelig voor daglicht en wordt daarom verpakt in een flesje of flacon dat geen licht doorlaat. In een serum wordt de werkzame stof retinol regelmatig gecombineerd met vitamine C voor de behandeling van een acné gevoelige huid. Retinol Serum stimuleert de vernieuwing van de huidcellen en gaat verstopping van de poriën tegen. Omdat vitamine C de doorbloeding van de huid verbetert en de aanmaak van collageen stimuleert kan deze combinatie heel effectief zijn en de huid snel verbeteren. Ben je op zoek naar een dergelijk product, kijk dan even bij Hannah Asolution Serum. Retinol kan ook goed worden ingezet om huidveroudering tegen te gaan. De werkzame stof retinol wordt dan gecombineerd met een verzorgend ingrediënt zoals een essentiële plantaardige olie. Retinol is echter een bestanddeel dat zo krachtig werkt dat een reactieve huid hier in het begin van de behandeling op kan reageren. Bouw het gebruik van een serum met retinol daarom voorzichtig op, en combineer dit product met een goede bijpassende nachtcrème.

Bekijk dit filmpje op Youtube

Advies nodig?

Het cosmeticahuis stelt hoge eisen aan de producten die in het assortiment worden opgenomen. Zuivere en actieve bestanddelen die de huid echt verbeteren zijn voor ons heel belangrijk. Heb je advies nodig over de aanschaf, de werking en het gebruik van een serum, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch, via de mail, of door het formulier voor een huidadvies op maat in te vullen.