Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Oogcremes

De huid rondom de ogen is gevoelig voor emotie, slaap en stress. Het verdient daarom een verzorgende oogcrème.

verzorgende-cremes-voor-jouw-ogen

Waarom een oogcrème?

De huid rond je ogen is tot drie keer dunner dan de rest van de huid op ons gezicht. Doordat de huid rond je ogen dunner is zie je hier sneller huidveroudering of huidproblemen; denk aan wallen of zichtbare bloedvaatjes. Een oogcrème bevat specifieke werkstoffen om de huid rondom de ogen te verzachten, te stimuleren tot huidversteviging en elasticiteit. Daarnaast is de substantie/ textuur van een oogcrème vaak dunner dan die van een dag- of nachtcrème. Dat is belangrijk omdat de huid rondom de ogen dun is. De modulen van een dag- of nachtcrème zijn te groot om door de drie keer dunnere ooghuid te dringen. Hoe dunner het product, hoe kleiner de moleculen, hoe beter de werkstoffen in de huid kunnen dringen. Daarom is ons advies altijd een oogcrème te gebruiken voor je ooghuid.

Vanaf wanneer een oogcrème gebruiken?

Vanaf je 25ste neemt de aanmaak van collageen en elastine in je huid af. Vanaf dat moment is het verstandig om een oogcrème toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine. Op die manier voorkom je vroegtijdige huidveroudering in het gebied rond je ogen.

Hoe breng je een oogcrème aan?

Een oogcrème kan dagelijks aangebracht worden op een gereinigde huid. Dit kan zowel ’s ochtends als ’s avonds. Breng een kleine hoeveelheid crème aan op de vingertop. Verdeel tussen twee vingers en breng al deppend aan op de huid rondom de ogen. Focus op je jukbeen en oogleden en breng de crème niet te dicht tegen de wimperrand aan. Hiermee voorkom je dat de crème in je oog terechtkomt. Na het aanbrengen van een oogcrème sluit jij jouw huidverzorgingsroutine af met een serum gevolgd door een dag- of nachtcrème.