Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Vitamine C Serum

Vitamine C verwerkt in een goede crème of serum is in staat om het collageen in de huid te stimuleren. De huid zal daardoor steviger worden en sneller herstellen.

serums-met-vitamine-c

Vitamine C serum, wat doet dat voor je huid?

Soms heeft je huid iets extra’s nodig naast de gewone dagelijkse verzorging. Eén blik in de spiegel is dan voldoende om jezelf te realiseren dat de afgelopen tijd van invloed is geweest op de conditie van je gezichtshuid. Spanningen, andere eetgewoonten, te veel zon of te weinig slaap, het kan zomaar de oorzaak zijn van een onrustige huid met acné, kleine rimpeltjes, wallen en pigmentvlekjes. Regelmatig behandelen met een vitamine C serum kan dan een uitkomst zijn en de huid aanzienlijk verbeteren. Maar wat doet vitamine C als je dat in een crème of serum op je huid smeert, en is een vitamine C serum eigenlijk wel geschikt om de huidproblemen waar je last van hebt te behandelen?

vitamine c serum

Vitamine C, een wondermiddel

Het lijkt wat overdreven om vitamine C een wondermiddel te noemen. Toch mogen we niet voorbijgaan aan de belangrijke werking en de opmerkelijke effecten van deze onmisbare vitamine. De invloed van vitamine C op de weerstand, het gebit, de bloedvaten en de huid is groot. Neem je voldoende vitamine C in, dan werkt het ook als antioxidant en bevordert het de opname van ijzer. Vitamine C verwerkt in een goede crème of serum is in staat om het collageen in de huid te stimuleren. De huid zal daardoor steviger worden en sneller herstellen. Vitamine C in een serum wordt daarom veel gebruikt om een vermoeide huid met rosacea, pigmentvlekjes en rimpeltjes snel op te peppen.

Vitamine C in een serum

Er zijn verschillende vormen van vitamine C die kunnen worden verwerkt in een serum. Om het niet al te ingewikkeld te maken kunnen we deze verdelen in twee verschillende soorten. Allereerst de pure vorm van deze vitamine. Een zuiver product met een hoge werkzaamheid die bovendien ook nog eens heel gevoelig is voor licht en zuurstof. Dat laatste maakt het verwerken van deze vorm van vitamine C erg lastig omdat het alleen verpakt kan worden in een lucht- en lichtdichte flacon. Ben je op zoek naar een product met een zeer krachtige vorm van vitamine C, kijk dan eens bij Neoderma Neo-White Face Serum. De meeste gebruikte vorm van deze vitamine is echter een vitamine C-derivaat. De stabiliteit van een derivaat en de mogelijkheid om deze te combineren met één of meerdere andere antioxidanten biedt veel voordelen.

Een vitamine C serum om je huid te verbeteren

Naast de gewone dagelijkse verzorging zoals het gebruik van een gezichtsreiniger en een dag- en nachtcrème kan een vitamine C serum worden ingezet om de huid op te peppen en specifieke problemen aan te pakken. Omdat vitamine C een heel bekend ingrediënt is dat bovendien ook nog een sterke werking heeft, spreekt het voor zich dat deze vitamine in veel serums is toegevoegd. Toch is het belangrijk om ook te kijken naar de producten die dagelijks worden gebruikt. Ben je tevreden over de huidverzorgende producten die je gebruikt, kijk dan in ons assortiment of er in dezelfde lijn of van hetzelfde merk een vitamine C serum beschikbaar is. Vitamine C is echter niet het enige ingrediënt met een sterke huid verbeterende invloed. Hyaluronzuur en retinol zijn ook veel gebruikte bestanddelen in serums die vaak worden gecombineerd met andere antioxidanten.

Een serum op maat

Kies altijd voor een serum dat goed past bij je huidtype, of de problemen die je wilt aanpakken. Vitamine C als ingrediënt is uitstekend, maar het kan zijn dat je huid meer heeft aan een serum met een hoog percentage hyaluronzuur of retinol. Het verschil tussen deze twee ingrediënten is echter groot. Een serum met hyaluronzuur wordt goed verdragen en is vooral geschikt voor de droge, gevoelige of vochtarme huid. Serums met retinol worden meestal ingezet bij een normale of vette huid met rest-acné en kleine littekentjes. Toch worden de verschillende stoffen ook vaak gecombineerd voor het beste resultaat. Kom je er niet helemaal uit, en twijfel je of een vitamine C serum wel past bij je huid, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, of door gebruik te maken van ons invulformulier.