Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Littekens

Littekens zijn er in alle soorten en maten. Soms ontstaan ze door acne, soms door een ongeluk of een operatie en er zijn nog tal van manieren waarop littekens zich kunnen vormen. Ze moeten goed verzorgd worden en er zijn speciale producten die de huid extra ondersteunen. Lees hier meer over de verzorging van littekens en welke producten en ingrediënten wij daarvoor in het assortiment hebben.

Ingrediënten

Aziatische waternavel: herstelt de beschadigde huid. Superfood en antioxidant dat zorgt voor weefselherstel en vermindert littekenvorming.

Siliconenoliën: wordt veelvuldig gebruikt om littekens beter en mooier te laten genezen en zijn in staat om het littekenweefsel te verzachten, af te vlakken en bovendien zichtbaar en voelbaar gladder te maken.

Zonnebloemolie: rijk aan vitamine A, B, D en E. Beschermt de huidbarrière en helpt littekens en fijne lijntjes te vervagen.

Pipet gevuld met glycolzuur

Zo verzorg je littekens

Zodra de wond dicht en voldoende herstelt is, is het van belang om niet te lang te wachten met de verzorging van het gebied van de huid waarop de littekens zichtbaar zijn. Hoe eerder de huid goed wordt verzorgd, hoe mooier hij heelt. 

Littekens zijn zeer kwetsbaar en het is belangrijk daar voorzichtig mee om te gaan. Zon kan deze nieuwe huid zonder pigment ontzettend verbranden, dus het is niet aan te raden om onbeschermd de zon in te gaan. Smeer dus altijd een goede, hydraterende crème met minimaal SPF30.

Huidadvies

In ons ruime assortiment is het soms zoeken naar de juiste producten voor jouw huid. Ben jij op zoek naar producten die littekens en de huid rondom zichtbaar herstellen of wil je gericht huidadvies? Ontdek dan ons huidadvies op maat.

Door ons 'Huidadvies op maat' formulier in te vullen, kunnen wij jou een gerichte huidanalyse geven waarbij wordt gekeken welke producten voor jouw huid of huidprobleem aan te bevelen zijn. 

 De juiste huidverzorgingsproducten voor littekens

 

 


 

Wat zijn littekens?

Littekens zijn beschadigingen in de huid. De huid is in dat geval zo beschadigd, dat hij bindweefsel aan gaat maken om de beschadiging te dichten. Dit bindweefsel verschilt van het normale weefsel van de huid en vormt het litteken. Dit gebeurt niet wanneer alleen de opperhuid beschadigd is. Littekens geven meestal weinig klachten, behalve dat ze zeer ontsierend kunnen zijn. Met de juiste verzorging vallen echter, vallen ze minder op.

Beter niet doen

Huid rondom littekens is zeer kwetsbaar en het is belangrijk daar voorzichtig mee om te gaan. Zon kan deze nieuwe huid zonder pigment ontzettend verbranden, dus het is niet aan te raden om onbeschermd de zon in te gaan.

Ook is het van belang om niet te lang te wachten met het juist verzorgen van het gebied van de huid waarop de littekens zichtbaar zijn. Hoe eerder de huid goed wordt verzorgd, hoe mooier hij heelt. Tijdens het helen van huid is het natuurlijk uitermate belangrijk om niet aan korstjes te pulken of krabben, dit zorgt er voor dat de wondjes niet mooi helen.

De juiste verzorging

Goede verzorging voor elk huidprobleem begint met een goede reiniging. De huid met littekens kan teer zijn, dus is het belangrijk de huid op een milde manier te reinigen. Extenso Impurity Cleansing Mousse is een vetvrije mousse die onzuiverheden oplost en op effectieve wijze vet en vuil verwijdert.  Natuurlijke ingrediënten als witte  thee en tea tree bevorderen het  natuurlijk herstellend vermogen  van de huid. Een andere goede milde reinger is de hannah Cleansing Milk. Deze reiniging is pH huidneutraal zodat de natuurlijke beschermmantel van de huid niet word verstoord, waardoor deze niet onnodig word uitgedroogd.

Wat voor elk huidprobleem belangrijk is, maar voor littekens nog net iets meer: een goede hydraterende crème gebruiken. Hierdoor blijft de huid soepel en door het aanbrengen van de crème wordt het litteken gemasseerd, wat hem eerder doet vervagen. Wel is het belangrijk de juiste crème te gebruiken zonder irriterende ingrediënten.

IMAGE Skincare IMAGE MD - Restoring Lip Enhancer SPF15 is een geavanceerd litteken gel is ontwikkeld door reconstructieve plastische chirurgen. Het helpt om het uiterlijk en de verkleuring van littekens te minimaliseren. Vermindert zichtbaar de dikte en ruwheid van littekens. Ook hannah Remodelling Crème is speciaal ontwikkeld voor het gebruik bij littekens, brandwonden, rosacea en eczeem. Het extreem hoge percentage aan natuurlijke vitamine E zorgt voor herstel van beschadigde huidcellen.

Een ander product dat de huid erg kan helpen is de Cenzaa Microdermabrasion Polish. Dit product polijst op zeer milde wijze de huid. De exclusief geformuleerde scrubcrème egaliseert en verfijnt de structuur en textuur van jouw huid zonder de huid te beschadigen of te irriteren. Oneffenheden, fijne lijntjes, grove poriën, rimpels en littekens worden zichtbaar verzacht.

Tot slot is het zeer belangrijk om de huid met littekens goed te beschermen tegen de zon met minimaal factor 30. De Juliette Armand Sunfilm Face Gel is een fijne zonbeschermer die tegelijk ook de huid iets egaliseert. Ook heeft Juliette Armand een Face Film met SPF50, ideaal voor dit huidtype. 

Het is dus belangrijk voorzichtig te zijn met een huid met littekens. Zorg vooral dat de huid goed gehydrateerd blijft en beschermd wordt tegen de zon. De oneffenheden zijn natuurlijk nooit prettig, maar kunnen wat minder zichtbaar worden gemaakt door het zacht polijsten van de huid en het gebruik van camouflerende crèmes.