Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Oogschaduw

Accentueer je ogen met een oogschaduw make-up en creëer oogverblindende ogen.

De-mooiste-oog-make-up

Oogschaduw make-up

Om je ogen te accentueren kun je deze met oogschaduw verfraaien. Je ogen komen hierdoor extra tot zijn recht. 

Kleur oogschaduw

Wanneer het gaat om de (juiste) kleur van de oogschaduw is het belangrijk te kijken naar complementaire kleuren. Dit zijn kleuren die tegenovergesteld zijn en tegenover elkaar in de kleurencirkel staan. Wanneer je die twee kleuren samenbrengt krijg je een 'neutrale' kleur.

Kies aan de hand van jouw kleur ogen de geschikte kleur oogschaduw

  • Groene ogen: rood is de complementaire kleur van groen. Kies daarom voor oogschaduw met rode ondertonen. Bijvoorbeeld pruimkleur of een oogschaduw met roodpaarse tinten.
  • Blauw/ grijze ogen: oranje is de complementaire kleur van blauw. Oogschaduw met een oranje ondertoon zoals koraal staan prachtig bij blauw/grijze ogen. Tinten als goud en koper passen ook prima bij blauw/grijze ogen.
  • Bruine ogen: bij deze 'neutrale' kleur ogen staan heel veel kleuren oogschaduw. Heb je bruine ogen, kies dan vooral de kleur die jij mooi vindt. Vaak zal blijken dat blauwe of paarse oogschaduw het mooiste past bij bruine ogen.

Oogschaduw aanbrengen

Met speciale oogpenselen kun je oogschaduw perfect aanbrengen op je oog en je oogleden. Breng een lichte kleur oogschaduw aan in de hoeken van de ogen en laat deze kleur overlopen in een donkere kleur. Met een penseel en kwastje kun je deze overloop creëren.