Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Gezichtsmaskers

Een gezichtsmasker kan een heerlijk gevoel van ontspanning geven, maar dat is niet alles. Een masker is vooral erg goed voor de gezichtshuid. En het mooie is dat er voor ieder huidtype een passend masker te vinden is bij Het Cosmeticahuis.

een-passend-gezichtsmasker-voor-elke-huidconditie

Verwen je huid met een gezichtsmasker

Waarschijnlijk heeft iedereen het wel eens geprobeerd: een gezichtsmasker. Tijdens een vriendinnenmiddag, tijdens een lekker uitgebreid bad of gewoon ’s avonds op de bank. Een gezichtsmasker kan een heerlijk gevoel van ontspanning geven, maar dat is niet alles. Een masker is vooral erg goed voor de gezichtshuid. En het mooie is dat er voor ieder huidtype een passend masker te vinden is bij Het Cosmeticahuis.

Gezichtsmasker

Elk gezichtsmasker een ander doel

Er zijn natuurlijk veel verschillende huidtypes. Die huiden zijn allemaal gebaat bij een ander soort verzorging. Weet je niet welk huidtype je hebt? Dan kan een bezoekje aan een schoonheidsspecialist een goed idee zijn. Hij of zij bekijkt de huid uitgebreid en kan jou vertellen wat jouw huidtype is.

Aan de hand van jouw huidtype en de wensen die daar bij horen (een vochtarme huid is bijvoorbeeld zeer gebaat bij hydratatie, een onzuivere huid bij diepe reiniging en een gevoelige huid heeft meer baat bij een kalmerend masker) kun je in de webshop door middel van de filters bovenaan de pagina kijken welke maskers geschikt zijn voor jouw huid.

Een aantal voorbeelden van maskers zijn de Cenzaa Relaxing Touch, Tyro Oxygen Mask en het Cenzaa Delight Touch masker. Deze maskers zijn kalmerend en hydraterend en zeer zacht, zelfs voor de gevoelige huid. Er zijn ook anti-age maskers zoals het Tyro Green Tea en het Laviesage Anti Aging Mask. Of misschien heb je meer een vette huid, dan is bijvoorbeeld het diepreinigende masker Cenzaa Ocean Touch masker iets voor jou. We hebben ook een masker speciaal voor mannen in het assortiment, het Extenso Aqua Care Masq. Ieder masker heeft net een andere samenstelling en een ander doel en er is altijd een gezichtsmasker dat past bij jouw huid.

Een gezichtsmasker gebruiken

Een gezichtsmasker kan meestal 1 tot 2 keer per week gebruikt worden. Om het masker zo goed mogelijk zijn werk te laten doen en om van het gebruiken van een masker een echt relaxmoment te maken, kunnen deze stappen gevolgd worden.

  • Begin altijd met het reinigen van het gezicht. Vuil van de dag of nacht en eventuele make-up resten worden zo verwijderd. Een schone huid neemt het masker veel beter op dan een verontreinigde huid.
  • Zorg dat haar uit jouw gezicht is, zodat er geen masker in belandt.
  • Breng een royale hoeveelheid masker aan op jouw gezicht. Vermijd hierbij de huid rond de ogen en de mond. Een gezichtsmasker brengt het gemakkelijkst aan met een masker- of foundationkwast, maar kan ook met de vingers worden aangebracht.
  • Laat het masker inwerken en houd daarbij de tijd aan die op de verpakking vermeld staat.

Wist je dat een gezichtsmasker beter zijn werk doet als je tijdens de inwerktijd ook daadwerkelijk even ontspant? Neem even wat tijd voor jezelf, maak een kopje thee, ga even lekker liggen met de ogen gesloten… het kan allemaal, als je maar even helemaal in de relax stand staat.

  • Als de inwerktijd van het masker is verstreken, kun je het masker afspoelen met warm water, of gebruik maken van een warm kompres om het masker af te nemen.

Let op! Al deze tips zijn gebaseerd op het gebruik van een ‘standaard’ gezichtsmasker. Lees altijd eerst de aanwijzingen voor gebruik op de verpakking van het product.

Kompresdoek

In de webshop is de hannah kompresdoek te vinden, waar hierboven in de laatste stap over wordt gesproken. Deze doek maak je vochtig en kan vervolgens voor 20 a 30 seconden opgewarmd worden in de magnetron. Dit kompres is dan warm en geeft stoom af en hiermee kan het masker van het gezicht worden verwijderd. Let met het warmtekompres wel altijd goed op en test hem voor gebruik op het gezicht aan de binnenkant van hand of of kin om te zien of de doek niet te warm is.

De stoom en warmte uit het kompres zorgt er voor dat het gezicht extra goed gereinigd wordt en sluit het ritueel van het aanbrengen van het gezichtsmasker op de juiste manier af.