Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Hyaluron Serum

Koop je een serum, dan is de kans heel groot dat de stof hyaluronzuur daaraan is toegevoegd. Dit ingrediënt heeft namelijk als belangrijkste eigenschap dat het vocht goed kan vasthouden zodat het effect op de huid vrijwel meteen zichtbaar is. 

serums-met-hyaluronzuur

Een serum met hyaluronzuur, wat doet dat voor je huid?

Koop je een serum, dan is de kans heel groot dat de stof hyaluronzuur daaraan is toegevoegd. Dit ingrediënt heeft namelijk als belangrijkste eigenschap dat het vocht goed kan vasthouden zodat het effect op de huid vrijwel meteen zichtbaar is. De huid wordt gladder, kleine rimpeltjes vervagen en de gezichtshuid ziet er snel jonger en vitaler uit. Toch is het heel belangrijk om bij aankoop van een serum niet alleen naar het ingrediënt hyaluronzuur te kijken, maar een product te kiezen dat past bij je huidtype. Hyaluronzuur pept de huid immers snel op door vocht toe te voegen, maar om dit effect zo lang mogelijk vast te houden zijn de aanvullende ingrediënten ook heel belangrijk. Denk hierbij aan bestanddelen die een verzorgend laagje op de huid achterlaten en daarmee voorkomen dat de werkzame stof hyaluronzuur te snel verdwijnt.

Hyaluronzuur Serum

De verdraagzaamheid van hyaluronzuur

De werkzame stof hyaluronzuur wordt heel goed verdragen en is maar zelden de oorzaak van een overgevoeligheidsreactie. De reden hiervan is dat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is die we niet alleen in de huid vinden, maar ook in onze gewrichten en bindweefsel. Hyaluronzuur is daarom geschikt voor ieder huidtype, zelfs voor de huid met eczeem of rosacea. De vochtinbrengende eigenschappen van hyaluronzuur zorgen ervoor dat de huid in balans blijft en dat de barrière wordt versterkt. De huid krijgt zo de kans om herstellen en sterker te worden. Een serum met hyaluronzuur is dan ook in het bijzonder geschikt om te gebruiken na een laserbehandeling, peeling of microdermabrasie. Ook littekens, hyperpigmentatie en zonnebrand kunnen worden behandeld met een serum met hyaluronzuur.

De kalmerende eigenschappen van hyaluronzuur

Een serum met hyaluronzuur wordt veel gebruikt bij de behandeling van een huid met acné of rosacea. Hyaluronzuur is namelijk niet alleen vochtinbrengend, maar versterkt en beschermt de barrière waardoor de huid minder gevoelig wordt voor invloeden van buitenaf. Aanwezige huidbacteriën krijgen zo minder snel de kans om schade aan te richten. Het dagelijks gebruik van een geschikt serum met hyaluronzuur zal er daarom voor zorgen dat de gezichtshuid rustiger wordt en makkelijker en sneller hersteld. Hyaluronzuur wordt ook veel gebruikt in combinatie met vitamine C om huidproblemen zoals acné, couperose en een rode huid gericht aan te pakken. Een mooi voorbeeld van een dergelijk product is IMAGE Skincare ORMEDIC- Balancing Antioxidant Serum.

De keuze voor het beste serum met hyaluronzuur

Kies altijd voor een serum dat geschikt is voor het huidprobleem dat je wilt behandelen en dat past bij de producten die je dagelijks gebruikt. Pak je dag- en of nachtcrème er daarom even bij en kijk goed naar de ingrediënten. Heb je er baat bij, zie je verbetering, of ben je op zoek naar een product met net dat beetje extra? Wat je verwacht van een serum is belangrijk. Wil je huidirritatie verminderen, een vale huid opfrissen of rimpeltjes tegengaan? In ons overzicht vind je alle serums op een rijtje en kun je zelf een keuze maken door het huidprobleem waar je last van hebt, aan de linkerzijde op de pagina, aan te vinken. Heb je eenmaal een keuze gemaakt, volg de gebruiksaanwijzing dan goed op en gebruik het product regelmatig voor het beste effect.

Bekijk op youtube

Een serum met hyaluronzuur, retinol en vitamine C

De belangrijkste ingrediënten voor een serum zijn algemeen bekend. Hyaluronzuur werkt vochtinbrengend, versterkt de huidbarrière en verminderd rimpels. Retinol, ook wel vitamine A genoemd, stimuleert de celvernieuwing. Vitamine C als ingrediënt wordt geprezen vanwege de stimulerende invloed op de aanmaak van collageen in de huid en de ontstekingsremmende werking die helpt om huidschade te voorkomen. Andere veelgebruikte stoffen zijn vitamine E, groene thee, omegavetzuren en aloë vera. Ben je op zoek naar een geschikt serum met hyaluronzuur , maar kom je er niet helemaal uit, neem dan gewoon even contact met ons op. Wij kijken graag met je mee en gaan op zoek naar een serum dat goed past bij je huidtype en de producten die je reeds gebruikt.