Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Brandwonden

Brandwonden zijn pijnlijke wonden die ontstaan door oververhitting van de huid. Lees meer over hoe een huid met brandwonden thuis te ondersteunen en welke ingrediënten brandwonden verlichten.

Ingrediënten

Abrikozenolie: verzacht en kalmeert de huid. Wordt snel opgenomen door de huid en laat geen vet gevoel achter.

Aloë vera: werkt genezend, ontstekingsremmend, pijnstillend en kalmeert de huid. Aloë vera zit boordevol aminozuren, vitamine A, C en E.

Bisabolol: afkomstig uit kamille. Werkt antiseptisch, ontstekingsremmend en genezend. Het gaat roodheid tegen en vermindert en kalmeert huidirritaties.

Calendula olie: verzacht en kalmeert de huid en vermindert roodheid, jeuk en irritaties. 

Hydraterende textuur

Zo verzorg je brandwonden

Het is heel belangrijk om brandwonden eerst te koelen met lauw, stomend water. Het lijkt heel lang, maar koel de huid voor minstens 15 minuten en liefst nog langer. Dit stromende water haalt de hitte uit de huid en zorgt ervoor dat de huid minder pijn doet. 

Bij eerstegraads verbrandingen en zonverbranding is hydratatie daarna essentieel. Gebruik daarvoor producten die niet irriterend zijn voor de huid maar de huid juist verzachten.

Huidadvies

In ons ruime assortiment is het soms zoeken naar de juiste producten voor jouw huid. Ben jij op zoek naar passende producten die jouw huid helpen bij het verlichten van brandwonden of wil je gericht huidadvies? Ontdek dan ons huidadvies op maat.

Door ons 'Huidadvies op maat' formulier in te vullen, kunnen wij jou een gerichte huidanalyse geven waarbij wordt gekeken welke producten voor jouw huid of huidprobleem aan te bevelen zijn. 

 Ontdek dé producten die helpen bij brandwonden

 

 


 

Wat zijn brandwonden?

Brandwonden zijn pijnlijke wonden die ontstaan door oververhitting van de huid. De meeste brandwonden ontstaan bij het doen van alledaagse klusjes zoals koken, een kop thee zetten en niet goed uitkijken met het kokende water, het aanraken van een hete ovenschaal, open vuur van een gasfornuis of een vuurtje in de tuin, etc. Ook kunnen brandwonden ontstaan door te lang in de zon te zitten zonder de huid te beschermen.

Drie soorten brandwonden

Verbrandingen van de huid zijn in te delen in drie categorieën: eerstegraads, tweedegraads en derdegraads. Bij eerstegraads verbrandingen is de huid rood en droog, zoals bij verbranding door de zon. Deze wonden kun je zelf verzorgen en hoeven niet gezien te worden door een arts.

Bij tweedegraads verbrandingen is de huid rood en zijn er blaren of vochtige plekken te zien. Meestal zijn deze wonden zelf te behandelen. Is de wond echter groter dan een hand, is het gezicht of de schaamstreek verband, of zijn er meerdere vingers of tenen verbrand, dan is het zaak om een dokter te raadplegen. Neem in geval van twijfel altijd contact op met een arts.

Tot slot zijn er de derdegraads verbrandingen van de huid. Bij deze wonden is de huid verdwenen en doet de wond geen pijn omdat de uiteinden van de zenuwen ook verbrand zijn. De huid is dan meestal geelwit of zwart van kleur. Ga met derdegraads verbrandingen altijd naar een arts.

Eerste hulp bij brandwonden

Het is heel belangrijk om brandwonden eerst te koelen met lauw, stomend water. Het lijkt heel lang, maar koel de huid voor minstens 15 minuten en liefst nog langer. Dit stromende water haalt de hitte uit de huid en zorgt ervoor dat de huid minder pijn doet. 

Hoe verzorg ik brandwonden?

Bij eerstegraads en de meeste tweedegraads verbrandingen van de huid (waarbij de huid nog dicht is) is het van belang om de huid goed te hydrateren. Gebruik daarvoor producten die niet irriterend zijn voor de huid en die de huid juist verzachten.

Bij brandwonden door de zon is het belangrijk om de huid goed te hydrateren en te beschermen tegen meer blootstelling aan de zon. De hannah producten Touch Of Silk en First Aid zijn perfecte producten om een huid die verbrand is door de zon te verzorgen. Deze producten zijn zacht voor de huid en kalmeren hem. De siliconen in Touch of Silk zorgen er voor dat er geen littekens ontstaan en de huid mooi en egaal heelt.

’s Avonds kan de huid heel zacht gereinigd worden met de Cleansing Milk van hannah. Deze zachte reinigingsmelk is pH (zuurgraad) huidneutraal zodat de natuurlijke beschermmantel van de huid niet wordt verstoord en de huid niet onnodig wordt uitgedroogd. Na het reinigen van de huid is de hannah Vitamin Complex een echte aanrader: het is een intensieve verzorging door de toevoeging van huideigen vitamines A, D, E, F en K die direct door de huid worden opgenomen en hem helpen genezen.

Om ervoor te zorgen dat de huid niet (verder) verbrandt door bijvoorbeeld de zon, is het goed om de huid te beschermen met een zonnebrandcrème die mild is voor de huid. 

Voor al deze producten geldt: gebruik ze niet op een open huid zonder overleg met een arts. Ben altijd voorzichtig met brandwonden, hydrateer en koel ze goed.