Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Peelings

Een exfoliant, peeling en scrub stimuleren celvernieuwing en verwijderen dode huidcellen. Dit zorgt ervoor dat oneffenheden van het gezicht worden verwijderd en dat rimpeltjes, acne, littekens of andere vlekjes op de huid minder zichtbaar worden.

de-perfecte-peeling-kopen

Een peeling is een behandeling van het gezicht waarbij op een milde manier een dun laagje van de bovenste huidlaag wordt verwijderd. Een peeling stimuleert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Dit zorgt ervoor dat oneffenheden van het gezicht worden verwijderd en dat rimpeltjes, acne, littekens of andere vlekjes op de huid minder zichtbaar worden. De huid ziet er na het gebruik van een peeling gaver, egaler en mooier uit. Ook zijn de poriën in het gezicht minder zichtbaar na een behandeling met een peeling.

peeling

Verschillende soorten peeling

Voor je met een peeling aan de gang gaat is het zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste peeling koopt voor jouw huidtype. Bij Het Cosmeticahuis hebben we voor ieder huidtype een geschikte peeling in het assortiment. Met de hulp van de filters kun je aangeven wat jouw huidtype is en wat jouw wensen zijn. In de webshop komen dan de peelings naar voren die geschikt zijn voor jou.

Scrub

De lichtste soort peeling is een scrub. Met kleine, gladde korreltjes wordt de huid gemasseerd en zo worden op een zachte manier dode huidcellen verwijderd. Voorbeelden van deze soort peeling zijn de Neoderma Face Luster Deep Cleansing Scrub en de Tyro Peach Scrubcream die verrijkt is met kamille en mede daardoor extra zacht is voor de huid.
Een scrub gebruik je door eerst het gezicht te reinigen. Vervolgens verdeel je een kleine hoeveelheid scrub over de handen en masseer je dit met zachte bewegingen over het natte gezicht. Scrub niet te hard, dit kan de huid beschadigen. Na het scrubben spoel en droog je het gezicht af en verzorgt je het met jouw dagelijkse verzorging. Gebruik een scrub maximaal twee keer per week.

Enzymatische peeling

Ook kun je bij Het Cosmeticahuis diverse soorten enzymatische peeling kopen. Een enzymatische peeling is een, zoals de naam al doet vermoeden, een milde peeling op basis van enzymen (eiwitten), vaak uit papaya en ananas. Een enzymatische peeling breng je in een dun laagje aan op het gezicht en laat je even inwerken. De peeling kan een beetje tintelen. Na enkele minuten verwijder je de peeling weer van het gezicht, al dan niet met de hulp van een microwave kompres. De hannah Enzymatic Skin Peeling is een peeling die ongeveer twee maal per week gebruikt kan worden, ook op de gevoelige huid. De Tyro Perfect Skin Peeling werkt op basis van onder andere enzymen uit papaya, werkt diep exfoliërend en beschermt de vochthuishouding van de huid.

Peeling op basis van fruitzuren

De derde soort peeling die men kan kopen voor thuisgebruik is de peeling die werkt op basis van fruitzuren. Deze peelings zijn iets sterker en vaak niet geschikt voor de meest gevoelige huiden. Wel pakken deze peelings het grondigst huidproblemen aan zoals acné, een grove huidstructuur, fijne lijntjes, etcetera. De sterkste peelings met fruitzuren kun je het best overlaten aan een (schoonheids)specialist. De producten die in onze webshop worden verkocht zijn allemaal veilig voor thuisgebruik, maar lees voor gebruik wel goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Peelings op basis van fruitzuren uit ons assortiment is onder andere de Cenzaa Illuminating Skin Peel 5% op basis van glycolzuur.

Peel niet te vaak

In de tekst hierboven staat het al vermeld, maar we willen het nog even extra benadrukken: maak niet te vaak gebruik van een peeling, dit kan de huid beschadigen. Een scrub en een enzymatische peeling kunnen over het algemeen ongeveer 1 a 2 keer per week gebruikt worden. De peelings met fruitzuren kunnen maximaal 1 keer per week gebruikt worden. Voor alle peelings geldt: lees goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking voor je het product gebruikt!