Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Salicyl Serum

Verzorg je huid met een salicyl serum voor een stralende, egale en gezonde huid. 

serums-met-salicylzuur

Wat is salicyl(zuur)?

Salicyl is een beta hydroxyzuur, vaak afgekort als BHA, die in vet oplosbaar zijn en daardoor zeer efficiënt is in het zuiveren van poriën en het exfoliëren van de onzuivere huid.

Het resultaat: een frisse, stralende en egale huid. Je huid wordt namelijk dof en vaals als je die dode huidcellen niet regelmatig weghaalt. 

Voor wie is salicyl geschikt?

Salicylzuur is vetoplosbaar en daarom erg geschikt voor de vette en onzuivere huid. Het dringt namelijk door in de poriën en lost daar opgehoopt talg op. Het is daarnaast een van de beste oplossingen tegen mee-eters en gerstekorrels.

Onderzoek wijst uit dat salicylzuur erg geschikt is voor de acne-gevoelige huid. In de regel kun je eggen dat salicylzuur door alle huidtypen goed verdragen wordt en is de kans op irritatie kleiner dan bijvoorbeeld glycolzuur.

Voordelen van salicyl

  • Vermindert het talggehalte: de natuurlijke oliën van de huid
  • Stimuleert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen
  • Boekt resultaat bij acne voor volwassenen

Hoe gebruik je salicylzuur?

Het gebruik van salicyl moet je opbouwen. Je huid kan bij het eerste gebruik namelijk heftig reageren op het salicylzuur. Zodra je huid gewend is aan salicyl is ons advies om dit product dagelijks (of om de dag te gebruiken). Zo realiseer je blijvend resultaat. Wanneer je huid droog wordt, verminder je het gebruik. 

Kan ik producten met salicyl gebruiken als ik zwanger ben?

Artsen adviseren doorgaans dat zware vrouwen het gebruik van hoge concentraties salicylzuur beter kunnen vermijden tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Een kleine hoeveelheid salicylzuur, in afwasbare producten of spot sticks, wordt doorgaans als veilig beschouwd. Twijfel je of je een bepaald product met salicyl mag gebruiken tijdens je zwangerschap, neem dan contact met ons op. Onze huidcoaches informeren je graag.