Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Pigmentatie

Iedere huid heeft een goede verzorging nodig. De ene huid is wat makkelijker dan de andere huid. De huid met teveel pigmentatie kan wat extra aandacht gebruiken en is erg gebaat bij het gebruik van de juiste producten voor dit huidprobleem. Lees hier meer over hoe je de huid met teveel pigment goed verzorgt en welke producten wij daarvoor aanraden.

Ingrediënten

Glycolzuur: dit fruitzuur (AHA) verwijdert dode huidcellen en zorgt voor een stralende huid.

Niacinamide: deze natuurlijke antioxidant beschermt de huid, gaat effectief de eerste tekenen van huidveroudering tegen en vermindert roodheid en irritaties.

Vitamine C: sterke antioxidant die de huid laat stralen. Gaat hyperpigmentatie, ontstekingsreacties en verlies van stevigheid door huidveroudering tegen.

Zoethoutwortel extract: kalmeert de huid en vermindert irritaties en schilfertjes. Daarnaast vermindert het huidverkleuringen en oppervlakkige pigmentvlekken.

Gepigmenteerde huid

Zo verzorg je pigmentatie

Bij een gepigmenteerde huid is het belangrijk deze goed te beschermen tegen de zon. Zo voorkom je dat er nieuwe pigmentvlekken ontstaan. De zon is namelijk de grootste oorzaak van het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken. Belangrijk om daarom iedere dag - ook als de zon niet schijnt - een crème met minimaal SPF30 te smeren. Dit helpt niet alleen pigmentvlekken voorkomen, maar beschermt de huid ook tegen vroegtijdige huidveroudering.

Kies voor een dagcrème met SPF en verhelderende ingrediënten zoals vitamine C, niacinamide of zoethoutwortel extract. 

Huidadvies

In ons ruime assortiment is het soms zoeken naar de juiste producten voor jouw huid. Ben jij op zoek naar geschikte producten die de pigmentatie en pigmentvlekken in jouw huid verminderen of wil je gericht huidadvies? Ontdek dan ons huidadvies op maat.

Door ons 'Huidadvies op maat' formulier in te vullen, kunnen wij jou een gerichte huidanalyse geven waarbij wordt gekeken welke producten voor jouw huid of huidprobleem aan te bevelen zijn. 

 De juiste verzorging voor de huid met pigmentatie

 

 


 

Wat is een teveel aan pigmentatie?

Een teveel aan pigment in de huid wordt wel hyperpigmentatie genoemd. Dit kan voorkomen op het gezicht, maar ook op de rest van het lichaam. Het ontstaat door een overproductie van melanine: de huideigen bescherming tegen de zon, een soort natuurlijk zonnebrandmiddel. De overproductie van melanine kan ontstaan door blootstelling aan de zon, maar ook door hormonen, ouderdom of na een ontsteking in de huid, zoals acne. Het teveel aan pigmentatie is niet gemakkelijk te verwijderen met verzorgingsproducten, maar de juiste producten kunnen er wel voor zorgen dat het teveel aan pigment minder opvalt en niet erger wordt.

Niet doen met pigmentatie

Hoewel er verschillende oorzaken zijn voor pigmentvlekken op de huid, is er een ding dat alle soorten pigmentvlekken erger maakt: blootstelling aan de zon. Door onbeschermd de zon in te gaan, zullen de vlekken donkerder en beter zichtbaar worden. Ook vlekken die worden ingesmeerd kunnen iets donkerder worden in de zon, maar het insmeren van de huid met een goede zonnebrandcrème helpt zeker.

Verzorging van de huid met een teveel aan pigmentatie

Allereerst is natuurlijk een goede reiniging van de huid belangrijk, zoals bij ieder huidtype. De hannah Cleansing Milk is een goede keuze die de huid verfrist en kalmeert. Tot slot is de Crystal Orange scrubgel van Cenzaa een aanrader: hij verwijdert vuil en talg en verbetert de teint.

Een andere vorm van reiniging waar de huid met een teveel aan pigmentatie veel baat bij heeft is het regelmatig gebruiken van een peeling. Bij Het Cosmeticahuis hebben we verschillende peelings in het assortiment die de huid iets oplichten en de donkere vlekken wat lichter kunnen maken. Een voorbeeld is en de Cenzaa Illuminating Skin Peel.

Na een goede reiniging kan een crème de verkleuring van de huid ook een stukje in de goede richting duwen. Een perfecte crème daarvoor is de Tyro Ultimate Dark Spot Corrector. Dit product heeft een geavanceerde huidverkleuring-corrigerende technologie voor een prachtige, egalere huid. Dit product werkt zelfs tot in de diepere huidlagen. De Ultimate Dark Spot Corrector van Tyro is een teint verhelderende gezichtscrème voor een stralende, gelijkmatige huid.

Het allerbelangrijkste voor mensen met een teveel aan pigmentatie in de huid is goede zonbescherming gedurende de hele dag, om te voorkomen dat de pigmentvlekken donkerder worden.