Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Zonnebrandcrème

Bescherm je huid tegen zonnestralen met een zonnebrandcrème.

Bescherm-je-lichaam-met-zonbescherming

Waarom een zonnebrandcrème?

Zonnebrandcrèmes beschermen je huid tegen zonnestralen. De crème zorgt ervoor dat je huid minder snel verbrandt, minder snel veroudert en het verkleint de kans op huidkanker. Hoe hoger de beschermingsfactor (SPF), hoe beter de bescherming. 

Welke zonnebrandcrème kies ik?

Er zijn veel verschillende soorten zonnebrandcrèmes verkrijgbaar. Welke geschikt is voor jou hangt af van je persoonlijke voorkeur; wat vind je fijn (spray of crème) of wat vind je lekker ruiken. Bij het kopen van zonnecrème is het belangrijk dat je de juiste beschermingsfactor kiest voor je huidtype. De beschermingsfactor wordt aangeduid met Sun Protection Factor (SPF) op de verpakking. De keuze van de beschermingsfactor hangt samen met je huidtype

Welke zonnebrandcrème voor kinderen?

Er zijn zonnebrandproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen. Vaak hebben deze producten minder toegevoegde stoffen, zoals parfum. Dat is fijn, want een kinderhuid is een stuk dunner dan die van een volwassene. De kinderhuid is hierdoor extra kwetsbaar voor de zon, maar ook voor irritaties. Smeer je kinderen daarom goed in met minstens factor 30 en houdt ze uit de volle zon.

Feitjes over zonnebrandcrème

Handige weetjes over zonnebrandcrème, wist je dat..

  • je om de 2 uur opnieuw moet smeren? Of vaker na zweten, zwemmen, afdrogen of sporten.
  • je bij schaduw of bewolking toch moet smeren, omdat je anders verbrandt? Schaduw vermindert de schadelijke invloed van uv-straling, maar neemt deze niet helemaal weg.
  • zonnebrandcrème niet eindeloos houdbaar is?Na opening is het tot 12 maanden te gebruiken. Nadat de fles is geopend, of met hoge temperaturen in aanraking komt, beschermt de zonnebrand minder goed. Bewaar zonnebrand daarom niet te lang en laat het niet in de volle zon of warme auto staan.
  • een kinderhuid extra beschermd moet worden tegen de zon? Doordat kinderen in de groei zijn, gaat celdeling bij hen snel. Een kinderhuid heeft namelijk onvoldoende tijd om te herstellen na verbranding. Bij verbranding ontstaan in de huidcellen littekens. Deze draag je je hele leven mee. Hoe meer ‘littekens’, hoe groter het risico op huidkanker op latere leeftijd. Goede zonbescherming is daarom bij kinderen heel belangrijk.
  • je ook met een hoge factor gewoon bruin wordt?