Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Getest: BAYA BAYA

Baya Baya is ontworpen om jouw douche & bad ritueel tot een next level te brengen en innovatie aan te brengen in jouw badkamer door de ervaring van het douchen te verbeteren en te verduurzamen. Dit doen zij door de plastic fles uit de badkamer te halen en deze te vervangen door een aluminium fles, welke vervolgens bijgevuld kan worden met een mix van body wash poeders en water. 

De producten zijn vegan en dragen het Zero Plastic Inside keurmerk, wat betekent dat ze 100% microplasticvrij zijn. Door gebruik te maken van een aluminium fles die lange tijd mee kan gaan en gerecycled kan worden, dragen ze bij aan een duurzamere toekomst.

De (t)huis-testers hebben de BAYA BAYA starterskit getest. De starterskits van Baya Baya bevatten een hervulbare aluminium fles (beschikbaar in olijfgroen of zandbeige), trechter en 3 sachets met 30 gram oplosbare poeder per stuk. 

Marit: "Super mooi & goed product om in je douche te hebben voor je dagelijkse verzorging."

De producten van BAYA BAYA ontving ik in een mooie starterskit met duidelijke handleiding over het product. Ik had me wat verdiept in het merk BAYA BAYA en las dat het idee is om afscheid nemen van plastic flessen in de badkamer. Deze trend zie je de laatste tijd wel vaker en heb ik al eens geprobeerd met shampoo dus ik was heel benieuwd naar de douchevariant. In de starterskit van BAYA BAYA zit een mooie hervulbare aluminium fles die ik persoonlijk echt heel mooi vindt. De zandkleurige fles staat heel mooi in de nis van de douche, dus wat dat betreft een upgrade ten opzichte van de andere (plastic) verpakkingen. Ik heb het product al een tijdje in gebruik en het droogt de huid niet uit en ruikt heerlijk fris. Qua textuur heb ik wel even moeten wennen aan dit product - heeft niet helemaal mijn voorkeur, maar is niet verkeerd.

Score werking 4/5

Ik ben gewend om met een douchefoam te douchen en daarom vind ik misschien de schuim van dit product wat aan de matige kant. Het schuimt niet overdreven, maar geeft wel een kleine bubbel.

Score geur 4/5

De doucheschuim ruimt lekker fris en heeft een soort citrus geurtje.

Score textuur 4/5

Het poeder lost niet volledig op in het water. Ik weet niet of dat de bedoeling is? Maar er blijven in ieder geval wat korreltjes achter in de schuim; voelt niet onprettig, maar vraag me af of dit de bedoeling is en of ik wel goed genoeg geschud heb met de fles.

Score prijs-kwaliteitverhouding 4/5

Mijn vriend en ik zijn het product een aantal weken aan het gebruiken en de fles is nog lang niet leeg. Doordat de aluminiumfles niet doorzichtig is kun je aan de buitenkant niet zien in hoeverre deze leeg is (je kunt hem wel opendraaien) maar ik heb het idee dat je met 1 zakje een flinke tijd kunt douchen.

Score algemeen 5/5

Mooi product om in je douche te hebben, ruikt lekker en droogt de huid niet uit.

Pluspunten

  • Reduceert het gebruik van plastic;
  • Mooie fles.

Minpunten

  • De doucheschuim komt nogal hard/ver uit het pompje, waardoor ik in het begin meer schuim naast mijn (was)hand had liggen dan erop. Dus dat was even een kwestie van wennen;
  • Schuimt niet zoals ik verwacht had; het blijft een wat korrelachtige structuur.

Anja: "Heerlijk, een blijver!!"

Een heerlijk schuim voor onder de douche, schuim en geur zijn subtiel en droogt je huid niet uit.

Gebruik dit nu dagelijks sinds begin maart en kan alleen maar toegeven dat het een heel fijn product is. Waar reguliere merken vaak een foei lelijke verpakking hebben, denk aan tropische stranden in felle kleuren, is Baya Baya ook nog eens mooi en duurzaam verpakt. Je kunt dit dus met een gerust hart in je douche laten staan. Na een paar weken dagelijks gebruik kan ik ook zeggen dat mijn huid er niet van uitdroogt, geen jeuk ofzo wat ik bij veel reguliere merken wel vaak heb, zeker in de winter periode.

Kortom: een topper, blij dat ik dit mocht proberen!

Score werking 5/5

Schuimt niet overdreven, ruikt mild en droogt de huid niet uit.

Score geur 5/5

Lekker mild, kan je nog prima je eigen parfum op dragen zonder dat dit botst.

Score textuur 4/5

Textuur is prima maar niet alle poeder wordt echt opgelost in het water. Misschien is dat ook wel de bedoeling?

Score prijs-kwaliteitverhouding 4/5

Nieuwe manier van verpakking, alleen de droge stof leveren zien we steeds meer en is blijkbaar toch duurder dan de verpakking waar het water al in zit.

Score algemeen 5/5

Blij mee, mooie verpakking, ruikt subtiel, droogt de huid niet uit.

Pluspunten

  • Leveren van alleen de droge stof;
  • Mooie fles in de badkamer.

Minpunten

  • Prijs, maar misschien valt dat op den duur wel mee.

Maja: "Niet voor herhaling helaas."

Heel enthousiast om dit product te mogen testen. Het zit in super mooie aluminiumfles met duidelijke instructie hoe je het product moet maken en samenstellen. Fijn dat er alternatieven komen en zijn die beter zijn voor het milieu. De substantie wisselt nog al eens. Ik moet voor gebruik iedere keer goed schudden om een dikkere substantie te krijgen terwijl ik de gebruiksaanwijziging goed gevolgd heb.