Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Getest: Prescription Acne

Met Prescription krijgt iedereen gepersonaliseerd huidadvies en een prescription met instructies welke ingrediënten jouw huid nodig heeft en in welke doseringen. Prescription biedt een collectie van science based actives en basics, die je kunt mixen & matchen zodat je zelf je professional skin improvement creëert.

De (t)huis-testers hebben Prescription Vegan Edelweiss Cleanser + Salicylic acid 2%/Azelaic acid 7% getest, producten die samen zorgen voor een fijne huidstructuur en minder acne. De groei van bacteriën neemt sterk af wat resulteert in een veel schonere en gladdere huid vrij van verstoppingen. 

Belangrijk: voor een optimale acne behandeling adviseert Prescription ook nog het gebruik van de Vegan Edelweiss Cream + Niacinamide 7%. Deze producten zijn geen onderdeel van de (t)huis-test geweest.

Emina: "Het mix en match concept is erg fijn."

Ik was erg benieuwd naar de producten toen ze binnen kwamen! In de doos zat een fles cleanser en een flesje acid. Eenmaal thuis aangekomen ben ik alles goed gaan na lezen over wat het product precies doet. Het is de bedoeling dat je zelf de juiste samenstelling vind voor je eigen huid! Zo voel je je echt een specialist! Ik heb een pompje uit de cleaner gebruikt en twee druppels acid, dit werd aanbevolen. Eenmaal op mijn gezicht voelde het goed aan, smeert lekker uit en gaat wat schuimen. Vervolgens heb ik het afgespoeld met lauwwarm water. Eenmaal mijn gezicht droog gedept, heb ik nog wat extra acid aangestippelt op mijn puistjes. Je gezicht krijgt een mooie gloed na het wassen en de volgende dag waren mijn puistjes stuk minder rood.

  

Score werking 4/5

Voor nu goed, maar ik denk dat het wel goed is het product wat langer te testen om precies de werking ervan te ervaren.

Score geur 4/5

Het heeft een milde geur! Totaal niet storend.

Score textuur 4/5

Precies de goede samenstelling, niet te dik maar ook niet vloeibaar.

Score prijs-kwaliteitverhouding 3/5

Het is wel wat aan de prijzige kant.

Score algemeen 4/5

Het is het zeker waard om uit te testen!

Pluspunten

  • Goede verpakkingen.

Minpunten

  • Geen.

Esmee: "Fijne vegan producten voor een stralend & schone huid!"

Prescription; Voor mij een onbekend merk om uit te testen. Toch best spannend wanneer je al een geruime tijd verknocht bent aan een merk. Na de beschrijving te hebben doorgelezen ben ik van start gegaan met de vegan vihicle cleanser met als aanvulling de salicylic acid 2%.

De cleanser voelt prettig aan op de huid tijdens het gebruik en is geurloos. Ik moest erg wennen aan de hoge concentratie salicylic. Dat prikte in het begin maar na 2 dagen niet meer. De huid voelt na reinigen Schoon en fris. In het begin iets droog en trekkerig aan, maar na een paar dagen was dit gevoel weg. 

 

Score werking 4/5

De huid voelt schoon en fris na gebruik.

Score geur 4/5

Geurloos.

Score textuur 4/5

Prettig.

Score prijs-kwaliteitverhouding 3/5

Erg duur en wat mij opvalt is dat alles dezelfde prijs heeft! Maar volgens mij doe je best lang met een flesje cleanser >  zuinig in gebruik qua doseren (pompflacon en pipet).

Score algemeen 4/5

Fijn in gebruik en de huid ziet er rustiger uit.

Pluspunten

  • Fijn in gebruik.
  • Geurloos.
  • Vegan en zuinig.

Minpunten

  • Prijzig.

Lisa: "Ik zou dit product zeker aanraden voor degene die opzoek is naar een product op het gebied van het verminderen van acne en de bijbehorende littekens. Helpt tevens ook tegen roodheid. "

Ik mocht van Het cosmeticahuis de prescription acne lijn proberen. Deze lijn bevat een cleanser en een acid, ook wel zuur genoemd.

De cleanser komt in een handige verpakking met pompje waardoor je dus nooit teveel, of te weinig gebruikt. De structuur van de cleanser voelt zacht aan en schuimt goed in de hand. De geur van de cleanser zou ikzelf omschrijven als heel schoon, je merkt dat er uitsluitend gebruik is gemaakt van natuurlijke producten. Na het wassen van mijn gezicht en hals voelt deze schoon en soepel aan, ik krijg geen roodheid in het gezicht of een trekkerig gevoel.

De acid wordt geleverd met een pipet die je zelf op het flesje kunt zetten als je deze gaat gebruiken, super handig en over nagedacht. Ik heb me netjes aan de uitleg gehouden en deze acid 3 keer per week toegevoegd aan mijn avondroutine. Ik merkte hierdoor dat mijn huid een stuk rustiger werd en oude littekentjes langzaam aan minder aanwezig werden in mijn gezicht. Ik denk dat de periode van gebruik te kort is om al echt grote resultaten te zien, maar ik ben erg positief over de resultaten die ik tot nu toe heb waargenomen.

Al met al erg fijne producten die elkaar versterken.

Score werking 4/5

De cleanser reinigt het gelaat erg goed en de acid zorgt ervoor dat de huid rustiger wordt.

Score geur 3/5

De geur van vooral de cleanser is erg klinisch. Ikzelf koppel dit aan het feit dat er uitsluitend gebruik is gemaakt van natuurlijke producten en dus geen parfum is toegevoegd. Hier moet je tevens wel van houden. De geur van de acid is niet aangenaam, maar dit valt dan ook te verwachten.

Score textuur 5/5

Over het algemeen schuimende de cleanser goed in de hand. De acid is goed vloeibaar en niet te dik.

Score prijs-kwaliteitverhouding 5/5

De hoeveelheid product in combinatie met de verpakking en het feit dat dit over het algemeen natuurlijke producten zijn, maakt het zeker de prijs waard.

Score algemeen 4/5

Ik zou dit product zeker zelf nogmaals bestellen, ik denk dat dat genoeg zegt :)

Pluspunten

  • Handige verpakking.
  • Gemaakt van natuurlijke middelen.
  • Je kunt de producten combineren naar jouw wens.

Minpunten

  • De geur van de cleanser kan als klinisch worden ervaren.
  • Bij een goede opbouw van de acid kan er tijdelijk een verergering van de acne ontstaan.

Jerney: "Product met prima potentie."

Product 2x daags gebruikt, 's ochtends bij het douchen en 's avonds voor het slapen gaan.
Helaas is het product niet geschikt voor mijn huid, want na 2 dagen kreeg ik rode uitslag en bultjes. Dus ik ben gestopt met het gebruik. Product voelt prima aan op de huid, niet teveel schuim. Geur is wat medisch, zou meer uitnodigen als de geur wat roziger is, maar daarentegen heb je wel na het ruiken meteen het idee dat het product werkt.

Score werking 3/5

Te korte tijd gebruikt.

Score geur 3/5

Mag iets minder medisch.

Score textuur 4/5

Niet teveel schuim.

Score prijs-kwaliteitverhouding 2/5

Duur voor onbekend merk.

Score algemeen 3/5

Prima product als je huid er tegen kan.

Pluspunten

  • Niet te veel schuim.

Minpunten

  • Verpakking mag vrolijker.

Conclusie: Perfect voor de acne-gevoelige huid met als resultaat een stralende huid.

 

Score werking 4/5

 

Score geur 3,5/5

 

Score textuur 4,5/5

Score prijs-kwaliteitverhouding 3,5/5

Score algemeen 4/5

 


We selecteerden voor deze test (t)huis-testers die zelf aangaven last te hebben van een onzuivere/acne huid.