Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Gids voor beginners: foundation tips en tricks!

Het vinden van de perfecte foundation kan een uitdaging zijn, vooral voor beginners, want welke kleur foundation is nu eigenlijk geschikt voor mij. Maar maak je geen zorgen, met deze handige tips en trucs zorg je ervoor dat je foundation er natuurlijk en vlekkeloos uitziet.

Ontdek de basis van foundation: wat is het en waarom heb je het nodig?

Foundation is een product dat wordt gebruikt om de huid egaal en geperfectioneerd te maken. Het wordt aangebracht op het gezicht om oneffenheden, roodheid en ongelijkmatige teint te verbergen.

Foundation creëert ook een basis voor andere make-upproducten, zoals blush, bronzer en highlighter. Het zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en zorgt voor een gladde en stralende huid. Dus, als je een beginner bent op het gebied van make-up, is het ontdekken van de basis van foundation een essentiële stap om een mooie en zelfverzekerde look te creëren.


Welke soorten foundation zijn er?

In de wereld van foundation zijn er verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Het is belangrijk om te weten welke soort bij jouw huidtype en voorkeur past.
Een populaire optie is vloeibare foundation, die gemakkelijk kan worden aangebracht en een natuurlijke dekking biedt.

Voor degenen die een lichtere dekking willen, is er de optie van een BB- of CC-crème. Deze crèmes hydrateren de huid en bevatten vaak extra voordelen zoals zonnebrandcrème of anti-aging eigenschappen. Als je liever een poederformule hebt, kun je kiezen voor een compacte poederfoundation. Deze is ideaal voor de vette huid, omdat het helpt om overtollige olie te absorberen. Tot slot zijn er nog crèmefoundations, die een vollere dekking bieden en zeer geschikt zijn voor een droge huid.

Het belangrijkste is om te experimenteren met verschillende soorten en formules om te ontdekken welke foundation het beste werkt voor jouw huidtype en gewenste dekking. Vergeet ook niet om een goede kleurmatch te vinden, zodat de foundation naadloos op je huid blendt.

Wat is de ondertoon en waar moet ik op letten bij het kiezen van de kleur foundation?

Bij het kiezen van een foundation kleur is het belangrijk om te weten wat de ondertoon van je huidskleur is. Je ondertoon kan warm, koel of neutraal zijn en dit heeft invloed op welke kleur foundation het beste bij jou past.

Een handige manier om je ondertoon te bepalen is door naar de aderen op je polsen te kijken. Als je blauwe aderen ziet, heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Als je groene aderen ziet, heb je waarschijnlijk een warme ondertoon. En als je moeite hebt om te bepalen welke kleur aderen je hebt, dan heb je waarschijnlijk een neutrale ondertoon.

Let bij het kiezen van een foundation ook op de dekking en formule. Wil je een natuurlijke look met lichte dekking of juist een volledige dekking? En heb je een droge, vette of gecombineerde huid? Kies een formule die hierbij past, zoals een hydraterende foundation voor een droge huid of een olievrije foundation voor een vette huid.


zo-kies-je-de-perfecte-foundationkleur

Altijd de juiste keuze: zo kies je de perfecte foundationkleur!

Het vinden van de juiste soort foundation kan soms overweldigend lijken, maar met een beetje kennis en oefening kun je de beste keuze maken. Ten eerste is het belangrijk om te weten welke ondertoon je huid heeft. Dit kan helpen bepalen of je een foundation met een warme, koele of neutrale ondertoon moet kiezen. Daarnaast is het ook essentieel om de juiste kleur te kiezen die overeenkomt met je natuurlijke huidskleur.

Een handige tip is om een kleine hoeveelheid foundation op je kaaklijn aan te brengen en deze te vergelijken met je hals. Op deze manier kun je zien hoe goed de match van de foundation is bij je huidskleur.

Tot slot, vergeet niet om de textuur en dekking van de foundation te overwegen. Als je een droge huid hebt, wil je misschien een dewy, hydraterende foundation kiezen. Als je daarentegen een vette huid hebt, is een matte foundation met olie-absorberende eigenschappen misschien meer geschikt.


De beste foundations van Het Cosmeticahuis: een overzicht

We hebben een overzicht samengesteld van enkele van de beste foundations die je kunt vinden, elke soort kent daarin weer verschillende kleuren foundation tinten.

IMAGE Skincare Foundations

Laten we beginnen met de IMAGE Skincare I CONCEAL foundation. Deze foundation biedt niet alleen een mooie dekking, maar bevat ook ingrediënten die je huid verzorgen en beschermen.

Cenzaa Foundations

Een andere geweldige optie is de Cenzaa CC Minerals SPF30 foundation. Deze foundation is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een natuurlijke en stralende teint.

Als je meer op zoek bent naar een foundation met een glans, dan is de Cenzaa Lovely Radiance foundation de perfecte keuze.

Synergie Skin Foundations

Als je op zoek bent naar een foundation die je huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, dan is de Synergie Skin EnviroVeil foundation een goede keuze. Deze foundation bevat antioxidanten en SPF om je huid te beschermen.

De Synergie Skin MineralWhip foundation is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een foundation die zich aanpast aan de tint van je huid en een natuurlijke look geeft.

Voor een foundation met een zijdezachte finish is de Synergie Skin Second Skin Crush foundation een goede optie.

WiQo Foundations

WiQo ICP Cream is een essentieel product voor beginners in hun foundationroutine. Met zijn lichte en romige textuur glijdt de crème gemakkelijk over de huid en laat het een zijdezacht gevoel achter. Het hydrateert de huid intensief en zorgt ervoor dat je foundation langer blijft zitten.

Make-up Studio Foundations

Voor degenen die de voorkeur geven aan een compacte poederfoundation, is de Make-Up Studio Compact Powder Make-up een aanrader. Deze poederfoundation biedt een prachtige dekking en zorgt voor een matte finish.

Ten slotte hebben we nog een aantal aanbevelingen van Make-Up Studio, waaronder de Make-Up Studio Face It Cream Foundation, de Make-Up Studio Light Velvet Foundation en de Make-Up Studio Fluid Foundation No Transfer . Deze foundations bieden allemaal verschillende voordelen en een prachtige dekking. Kortom, met deze foundations ga je zeker een mooie en stralende teint bereiken!

Ontdek alle foundations

In onze webshop vind je een groot assortiment aan foundations. Ontdek alle foundations in verschillende kleurtinten.


Stap voor stap: zo breng je perfect je foundation aan!

Een goede foundation is de basis voor een vlekkeloze look! Maar hoe breng je dit nu eigenlijk perfect aan?

•    Als eerste is het belangrijk om een goede basis te leggen voor je foundation. Zorg ervoor dat je huid goed gereinigd en gehydrateerd is voordat je begint. Gebruik hiervoor een milde gezichtsreiniger en een hydraterende crème die past bij jouw huidtype. Op deze manier creëer je een glad canvas waarop de foundation goed kan hechten.
•    Gebruik een foundationkwast, sponsje of je vingers om de foundation gelijkmatig over je gezicht te verdelen. Begin in het midden van je gezicht en werk naar buiten toe, gebruik zachte deppende bewegingen voor een vlekkeloze finish. Vergeet niet om ook je kaaklijn en hals mee te nemen, zodat er geen zichtbare overgangen zijn.
•    Tot slot, fixeer je foundation met een laagje poeder voor een langdurig resultaat. Door deze stappen te volgen, zal jouw foundation er perfect uitzien en de hele dag blijven zitten!

Tip: Experimenteer en ontdek wat het beste werkt voor jouw huidtype en persoonlijke voorkeuren. Veel succes!