Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-
Vrouw kijkt in spiegel

Hoe gebruik je zuren in je huidverzorgingsroutine?

Door zuren aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine toe te voegen krijg je een stralende teint. Het gebruik van zuren is namelijk een geweldige manier om je huid glad en egaal te maken, terwijl je ook de strijd tegen huidveroudering aangaat. Maar het is belangrijk om zuren op de juiste manier te gebruiken zonder je huid te overbelasten. We nemen je daarom stap voor stap mee naar een gladde huid.

 

Wat zijn zuren precies?

Zuren, ook wel 'acids' genoemd, zijn krachtige ingrediënten die helpen bij het creëren van de beste versie van jouw huid. Ze werken doeltreffend en helpen huidveroudering te verminderen en pakken hyperpigmentatie en acne aan. Bekende zuren zijn glycolzuur, retinol en salicylzuur.

 

Aan de slag met zuren

Wist je dat het geleidelijk opbouwen van zuren essentieel is? Omdat ze zo effectief zijn heeft je huid even de tijd nodig om eraan te wennen. Wij raden dus aan om langzaam te beginnen. Start met een gebruik van één keer per week en bouw dit vervolgens, geleidelijk, op naar twee tot drie keer per week afhankelijk van jouw huidtype. De meest voorkomende zuren zijn retinol, salicylzuur en glycolzuur. Lees meer over wat deze zuren voor jouw huid kunnen betekenen.

Retinol

Retinol, ook wel bekend als vitamine A-zuur, is een absolute multitasker. Deze stof staat vooral bekend om zijn anti-aging eigenschappen, maar het pakt ook effectief hyperpigmentatie en acne aan. Dit komt doordat retinol de vernieuwing van cellen in de huid stimuleert, waardoor dode huidcellen worden verwijderd en er plaats wordt gemaakt voor een nieuwe, gladde huid. Verwacht dus een krachtige boost bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken en onzuiverheden. Maar dat is niet alles: retinol zorgt ook nog eens voor aanmaak van collageen, wat je een jeugdige uitstraling geeft. Collageen is namelijk een natuurlijk eiwit in ons lichaam dat verantwoordelijk is voor de elasticiteit en stevigheid van onze huid. Dus als je op zoek bent naar een strakke en soepele huid, dan is retinol absoluut een must! Retinol maakt de huid gevoeliger voor zonlicht. Ons advies is daarom om retinol alleen in de avond te gebruiken. Wil je retinol toevoegen aan jouw routine? Dan is starten met een nachtcrème met retinol een goede eerste stap.

Salicylzuur

Salicylzuur is een natuurlijk bestanddeel dat voornamelijk voorkomt in de schors van wilgenbomen en wordt gebruikt als ontstekingsremmer. Bovendien wordt salicylzuur vaak toegepast in huidverzorging, bijvoorbeeld als onderdeel van een peeling. Het aanbrengen van een zuur op je huid kan wat beangstigend klinken, maar geen zorgen, salicylzuur is eigenlijk heel mild en heeft zelfs een kalmerende en ontstekingsremmende werking op de huid. Het is daarom een ideaal ingrediënt voor verschillende huidtypes, met name voor de gevoelige huid. Heb je last van acne en/of mee-eters? Dan moet je zeker eens salicylzuur proberen!

Glycolzuur

Glycolzuur, ook bekend als alphahydroxyzuur (AHA), is een fruitzuur dat essentieel is voor het vernieuwen van de huid. Het verwijdert dode huidcellen en geeft je huid meteen na gebruik een verrassende glans, alsof je je gezicht net een grondige schrobbeurt hebt gegeven. Met zijn vermogen om hyperpigmentatie te verminderen, fijne lijntjes te verzachten en de huidstructuur te verfijnen, biedt glycolzuur een gezonde en stralende uitstraling. Dit krachtige ingrediënt is perfect voor het aanpakken van zowel beginnende hyperpigmentatie als huidveroudering.