Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Medik8: Expert in Vitamine A

Retinol (vitamine A) is de gouden standaard voor anti-aging. Zowel door dermatologen als huidtherapeuten gewaardeerd, is het ongeëvenaard als het gaat om het verbeteren van tekenen van photo-ageing. Medik8 is een expert op het gebied van vitamine A en zij begrijpen het buitengewone belang ervan voor de huid.

Vitamine A is in staat celvernieuwing in de huid te stimuleren voor een gladdere, jeugdig ogende teint. Dit helpt de poriën te reinigen voor een egale teint. Vitamine A verbetert ook de productie van collageen om fijne lijntjes en rimpels te bestrijden en helpt de vorming van pigment in de huid te blokkeren voor een heldere en egale huid. Vitamine A heeft ook zo zijn problemen. Bij toediening met een sterkte die sterk genoeg is om een zichtbaar effect op de huidveroudering te hebben, kan het ook irritatie in de vorm van steken, roodheid en afschilfering veroorzaken. 

De bijwerkingen van retinol worden vaak geassocieerd met het feit dat teveel te snel wordt toegediend. Om dit tegen te gaan, ontwikkelde Medik8 een uniek Time Release (TR ™) toedieningssysteem. Alle vitamine A-serums van Medik8 gebruiken het ingrediënt ingekapseld in een microvloeistof of polymeer omhulsel. Terwijl het serum in de huid wordt gebracht, breekt de inkapseling af en komt de vitamine A langzaam in de huid terecht. Dit minimaliseert het risico op irritatie aanzienlijk en zorgt ervoor dat de voordelen van de huid langzaam worden ontvangen gedurende een langere periode. 

Medik8 heeft daarnaast een 'retinol ladder' ontwikkeld waarmee je jouw huid kunt laten wennen aan retinol. Het advies is daarom om retinol geleidelijk in te voeren. Begin in eerste instantie met een instapproduct met een laag percentageniveau, zoals Retinol 3TR twee keer per week, gedurende de eerste 2 weken. Daarna een keer in de twee dagen ('s avonds), nog eens twee weken, en daarna elke nacht. Zodra je huid tolerantie voor retinol heeft opgebouwd, kun je doorgaan naar een retinol met een hogere sterkte.

Medik8 heeft een assortiment vitamine A-producten voor elk huidtype en elke behoefte. Zij gebruiken geen traditionele retinylesters (zoals retinyl palmitate) omdat ze erg zwak zijn en slecht door de huid worden opgenomen. In plaats daarvan richten gebruiken zij vormen van vitamine A waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze geweldige resultaten opleveren.

Belangrijk is om al tijd een zonbeschermer te gebruiken wanneer je een vitamine A-product van welk merk dan ook gebruikt. 

Hulp nodig om jouw geschikte Medik8 Vitamine A product te vinden?

Bekijk dan het handige schema hieronder en bepaal welke retinol geschikt is voor jou.
Tip: begin bij je leeftijd. Dan vallen al een aantal producten af. Kijk vervolgens naar welke sterkte je wilt en wat het effect is qua irritatie op je huid. Zo kom je bij jouw geschikte Medik8 Vitamine A product uit.

  Night Ritual
Vitamin A
Retinol 3TR + Intense Retinol 6TR + Intense Retinol 10TR + Intense Crystal Retinal 6

Crystal Retinal10

Vorm Retinol Retinol Retinol Retinol Retinaldehyde Retinaldehyde
Percentage 0.2% 0.3% 0.6% 1.0% 0.06% 0.1%
Textuur Water-basis crème Olie-basis serum Olie-basis serum Olie-basis serum Water-basis serum crème Water-basis serum crème
Sterkte Medium-rijk Light Light Light Light-medium Medium
Irritatie Laag Laag Medium Hoog Light-medium Medium
Leeftijd Alle leeftijden 20-30 30-40 40+ 30-40 40+
Sterkte Effectief Medium Medium-hoog Heel hoog Heel hoog Hoogste sterkte
Stabilisatie Time Relase Technology Time Relase Technology Time Relase Technology Time Relase Technology Crystal Encapsulatie Crystal Encapsulatie
Inhoud 50ml 15ml 15ml 15ml 30ml 30ml
Gebruik met Daily Radiance Vitamin C C-Tetra Luxe C-Tetra Luxe C-Tetra Luxe C-Tetra Luxe C-Tetra Luxe
Aanvulling Hydrating, anti-aging nachtcrème Hydraterende Retinol Booster Hydraterende Retinol Booster

Hydraterende Retinol Booster

Hyaluronic acis en vitamine E voor hydratatie Hyaluronic acis en vitamine E voor hydratatie