Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Natuurlijke gezichtsverzorging bij kanker

Tijdens de behandeling van kanker wordt vaak chemotherapie en/of bestraling ingezet. Beide vormen van behandeling zijn er op gericht om de kankercellen te vernietigen, maar maken in dat proces helaas ook de gezonde cellen in het lichaam kapot.

Bestraling laat vaak plekken achter op de huid die verbrand zijn, zoals bij verbranding door de zon. Ook kunnen er schilfers en blaasjes op de huid ontstaan. Door chemotherapie kan de huid droog en vochtarm worden en de huid kan sneller oud worden. Ook is de huid sneller geïrriteerd en extra gevoelig. De conditie van de huid kan tijdens een chemobehandeling of bestraling dus erg achteruit gaan.

IK Skin Perfection heeft drie producten in het assortiment die speciaal zijn afgestemd op de huid die behandeld wordt met chemo, bestraling of zware medicatie. Deze producten kunnen voor, tijdens en na de behandeling gebruikt worden om de huid te beschermen en sterk te houden.

 

Milde producten zonder belastende stoffen

Bij kiezen van de juiste huidverzorging bij kanker is het heel belangrijk om producten te kiezen die geen parabenen, sulfaten, minerale olie, parfumstoffen en kleurstoffen bevatten. Deze stoffen kunnen de huid verzwakken en de huid wordt tijdens een chemobehandeling of bestraling al genoeg belast. De PH waarde van de producten dient daarnaast gelijk te zijn aan de PH waarde van de huid (PH 4,6 tot 5,2). Wanneer producten worden gebruikt die aan deze eisen voldoen, zal de huid optimaal beschermd worden en kunnen de producten de huid ondersteunen en kalmeren.

IK Skin Perfection heeft speciaal voor de zeer gevoelige huid, de huid die met zware medicatie wordt behandeld en de huid die bestraald wordt drie producten ontwikkeld: IK Skin Perfection DE-ITCHY+IK Skin Perfection RECOVER+ en IK Skin Perfection SILK+. Deze olie, crème en reiniger bevatten geen schadelijke stoffen, zijn PH huidneutraal en ondersteunen de huid optimaal. Met deze drie producten samen heeft u alles in huis voor de perfecte huidverzorging bij kanker.

 

 

IK Skin Perfection SILK+

Een goede verzorging begint bij een goede reiniging. De huid die wordt behandeld met bestraling of chemo kan niet veel hebben. Veel reinigers zijn dan te heftig om te gebruiken. De huid droogt door deze belastende reinigers snel uit en gaat nog verder achteruit.

SILK+ heeft daar rekening mee gehouden. Niet alleen reinigt SILK+ de huid op hele milde wijze, hij stimuleert ook de aanmaak van nieuwe cellen. Daarnaast herstelt hij de PH waarde van de huid en geeft hij de huid een extra energieboost. Door het gebruik van SILK+ ziet de huid er gekalmeerd en zacht uit.

SILK+ bevat Allantione, wat ervoor zorgt dat de huid vocht extra goed vast kan houden. Bij chemotherapie en bestraling is dit juist van belang, omdat de huid daardoor erg uit kan drogen. Ook zorgt Allantoine ervoor dat de huid zacht aanvoelt en er niet dof uit gaat zien. Ecoskin, een ander ingrediënt, zorgt ervoor dat de natuurlijke barrière van de huid sterk blijft. Soothex helpt de huid kalmeren en vermindert irritaties. Dit product is dus echt speciaal ontwikkeld als een milde en stimulerende huidverzorging bij kanker.

   Natuurlijke gezichtsverzorging bij Kanker

 

Natuurlijke gezichtsverzorging bij kanker  

 

 

IK Skin Perfection RECOVER+

Na het reinigen van het gezicht is RECOVER+ aan de beurt. Dit is een rustgevende en herstellende crème die dag en nacht gebruikt kan worden. Hij kalmeert de zeer gevoelige huid en zorgt ervoor dat de huid weer zacht en comfortabel aanvoelt.

RECOVER+ bevat Irricalmin, een ingrediënt dat de huid kalmeert en ervoor zorgt dat de huid optimaal gehydrateerd blijft. Hij zorgt ervoor dat het huideigen vetlaagje niet verdwijnt. Ectoin versterkt daarnaast de huidbarrière en Vitamine B5 is een topper wanneer het gaat om de vorming van nieuwe huidcellen en het voorkomen van uitdroging van de huid.

 

 

IK Skin Perfection DE-ITCHY+

DE-ITCHY+ is gespecialiseerd in het verlichten van huidirritaties en het voeden van de huid en hoofdhuid. De huid kan bij behandeling met chemo of bestraling vaak trekkerig en droog aanvoelen. Daarnaast kan het verliezen van haar tijdens chemobehandeling zorgen voor een jeukende en schilferende hoofdhuid. DE-ITCHY+ kan helpen om de jeuk en droogheid te verminderen. Daarnaast helpt hij de huid herstellen.

DE-ITCHY+ bevat Vaccinium Myrtillus Seed Oil die beschadiging van de huid vermindert. Calendula Officinalis Extract geeft de huid een echte hydratatieboost. Prunus Amygdalus Oil bevat de vitamines A, B1, B6 en E en is zeer voedend voor de huid. DE-ITCHY+ is de perfecte hulp bij het verlichten van irritaties en droogheid van de huid.

  Natuurlijke gezichtsverzorging bij kanker

Dit trio van producten vormt de ideale huidverzorging bij kanker. Ze zijn samen verkrijgbaar in de IK Skin Perfection Medical Kit.

 

Ik Skin Perfection Medical Kit 

 

 

Huidverzorging bij kanker, nog een aantal tips

Naast de Medical Kit voor een ideale huidverzorging bij kanker zetten we graag nog een aantal tips voor u op een rijtje.

- Wees mild voor de huid

- Breng regelmatig een vochtinbrengende crème aan

- Ga niet in de zon na bestraling

- Bescherm de huid tijdens behandeling met chemotherapie, zware medicatie of bestraling altijd met een zonbescherming met factor 50.

- Gebruik geen zeep en/of cosmetica met belastende ingrediënten

- Wanneer u de huid af wilt drogen, dep dan met een handdoek en wrijf niet over de huid

- Scrub de huid niet, ook niet bij schilfertjes

- Neem even geen stoombad, dit irriteert de huid

- Zorg voor een goed vochtgehalte. De huid heeft nu moeite om vocht vast te houden en in een droge ruimte is dat nog lastiger

- Draag zachte kleren over de geïrriteerde huid