Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

NikkieTutorials vertelt: Gezicht reinigen van een droge tot gevoelige huid

In dit blog geeft NikkieTutorials tips hoe het gezicht reinigen van een droge tot gevoelige huid het beste gedaan kan worden. Je gezicht reinigen is heel belangrijk bij huidverzorging. Een schone gezichtshuid ziet er gezond en stralend uit en voelt prettig en zacht aan.

Droge & gevoelige huid

Tijdens mijn tutorials gebruik ik ontzettend veel make-up producten om de verschillende looks te kunnen creëren. En vaak  een aantal keren per dag. Hierdoor kan mijn huid een flinke opdonder krijgen en is het reinigen en verzorgen van mijn huid natuurlijk nog belangrijker.

Je gezicht reinigen is heel belangrijk bij huidverzorging. Een schone gezichtshuid ziet er gezond en stralend uit en voelt prettig en zacht aan. Veel mensen die hun gezicht reinigen doen dit te weinig, te vaak of met te agressieve producten. Je kunt veel winst boeken door hier zorgvuldig mee om te gaan. Ik zal je wat tips geven om je gezicht te reinigen bij een droge tot gevoelige huid.

gezicht reinigen

Je persoonlijke huidtype bepalen

Ik adviseer je om eerst uit te zoeken of je inderdaad een droog tot gevoelige huidtype hebt, zodat je daar de juiste producten bij kiest om je gezicht te reinigen. Een droge gezichtshuid is vaak dof, voelt trekkerig aan, kan schilferig zijn en vaak zie je ook gerstekorrels. De T-zone, voorhoofd, neus en kin, geeft de duidelijkste aanwijzing. Bij een gevoelige huid ontstaan door irritatie en ontstekingen regelmatig rode plekken (couperose of rosacea) of acne. Puistjes hoeven dus niet perse op een vette huid te wijzen. Ook kan een deel van je gezichtshuid droog of vet zijn. Elke huid reageert anders, dus ik raad je echt aan om die van jou goed te leren kennen om zo zorgvuldig je gezicht te reinigen. Kijk bijvoorbeeld naar de reactie van je huid wanneer je een paar dagen alleen met water reinigt.

Te vaak of intensief je gezicht reinigen

Mensen met een droge tot gevoelige huid reinigen wel eens te vaak hun gezicht. Te weinig is niet goed, maar te intensief ook niet. Je maakt zo je natuurlijke huidbarrière kapot en verwijdert ook de bacteriën die juist goed zijn voor je huid. Reinig je gezicht dan alleen 's avonds met een milde cleanser op melk- of oliebasis. In de ochtend kun je alleen met lauw water je gezicht reinigen. Experimenteer eventueel met biologische jojoba- of camelia-olie. Je kunt deze opbrengen met een wattenschijfje en voorzichtig afspoelen of een paar druppels door je milde cleanser mengen. Acne, veroorzaakt door zogenaamde demodexmijten op je huid, kun je aanpakken met tea tree olie. Bouw de hoeveelheid heel rustig op om je huid te laten wennen. Daarna wel altijd afspoelen met een milde wateroplosbare reiniger.

Gezicht reinigen

 

Houd de juiste volgorde aan

Ik wil nog benadrukken dat een goede volgorde bij het gezicht reinigen belangrijk is. Was je haar altijd voor het reinigen, zodat er geen prikkende shampooresten op je gezicht achterblijven. Verwijder dan eerst je make-up met een speciale milde make-upreiniger. Kies een reiniger voor droge of gevoelige huid zonder schuim met voldoende verzorgende elementen om je gezicht te reinigen. Gebruik na de cleanser een goede lotion voor droge tot gevoelige huid. Deze herstelt de balans en kalmeert de huid. Daarna smeer je je gezicht direct in met een voedende en milde gezichtscrème.

Met bovenstaande tips wordt het gezicht reinigen bij een droge of gevoelige huid voor jou een eitje!

Succes!

 

xox Nikkie

 

Wil je meer tips over beauty en make-up bekijk dan mijn Youtube Channel: NikkieTutorials