Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

NikkieTutorials vertelt: Gezichtsreiniging van de normale tot vette huid

In dit blog geeft NikkieTutorials tips hoe je een vette tot normale huid het beste kunt reinigen. Behalve een gezonde levensstijl is ook het dagelijks gebruiken van een goede gezichtsreiniging essentieel om jouw huid te laten stralen. Maar welke producten kun je daar eigenlijk het beste voor gebruiken?

Tips voor gezichtsreiniging van een normale tot vette huid

Het krijgen of behouden van een stralende huid heb je doorgaans zelf in de hand. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om gezond te leven. Je kunt hierbij denken aan goed slapen, gezond eten en ervoor zorgen dat je voldoende beweging krijgt. Behalve een gezonde levensstijl is ook het dagelijks gebruiken van een goede gezichtsreiniging essentieel om jouw huid te laten stralen. Maar welke producten kun je daar eigenlijk het beste voor gebruiken? In dit blog geef ik je een aantal tips over het reinigen van een normale tot vette huid.

Tijdens mijn tutorials gebruik ik ontzettend veel make-up producten om de verschillende looks te kunnen creëren. En vaak  een aantal keren per dag. Hierdoor kan mijn huid een flinke opdonder krijgen en is het reinigen en verzorgen van mijn huid natuurlijk nog belangrijker.

Gezichtsreiniging

Tip 1: Kies voor een milde gezichtsreiniging

Zonlicht, uitlaatgassen, bacteriën; jouw huid heeft het dagelijks zwaar te verduren. Omdat jouw huid het soms al zwaar genoeg heeft, kun je deze het beste 's ochtends en ' s avonds reinigen met een milde gezichtsreiniging. Een milde gezichtsreiniging zorgt ervoor dat bacteriën en talg verwijderd worden, maar zal de huid niet beschadigen of uitdrogen. Het gebruik van milde gezichtsreiniging geldt overigens ook voor de vette huid. De vette huid kan namelijk evengoed uitdrogen door het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen.

Tip 2: Vermijd agressieve wasstoffen

Wanneer je een goede gezichtsreiniging voor jouw gezichtshuid wilt aanschaffen, is het belangrijk om de ingrediëntenlijst eens goed te bekijken. Sommige reinigingsmiddelen lijken namelijk op het eerste gezicht heel zacht voor de huid, terwijl er toch agressieve wasstoffen in verwerkt zitten. Deze kunnen de huid uitdrogen of zelfs beschadigen. Het gaat hierbij om de volgende wasstoffen: Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Palmate, Salvia Officinalis, Sodium Cocoate en Sodium Palm Kernelate. Wasstoffen die wel prima in een milde gezichtsreiniging verwerkt kunnen zitten zijn onder andere: Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauryl en Glucose Carboxylate.

Tip 3: Behandel de vette huid met een schuimende reiniger

Ik vertelde je al eerder dat je het beste een milde reiniger kunt gebruiken, zelfs bij een vette huid. Agressief reinigen van een vette huid zal de huid namelijk alleen maar meer stimuleren om talg tegen uitdroging aan te maken. Het effect hiervan is dat er (meer) puistjes kunnen ontstaan. Heb je al last van een vette huid met puistjes? Dan kun je er wel voor kiezen om een schuimende reiniger te gebruiken. Het is dan wel van belang dat je de huid na het gebruik van deze gezichtsreiniging goed afspoelt met water. Behalve een het gebruik van een schuimende gezichtsreiniging kan een vette huid met puistjes ook veel baat hebben bij een exfoliant met salicylzuur.

Tip 4: Wees lief voor je gezichtshuid

Een mooie gezichtshuid is jouw visitekaartje. Wanneer jouw huid in balans is, zal ook jij lekkerder in je vel zitten. Behandel je gezichtshuid daarom dan ook als je belangrijkste bezit. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je nooit gaat slapen zonder de huid eerst gereinigd te hebben. Ga tijdens de gezichtsreiniging niet hard boenen of wrijven en dep je huid voorzichtig na met een schone handdoek. Je zal jezelf dankbaar zijn als je ziet wat voor effect de juiste behandeling heeft op jouw gezichtshuid!

Met bovenstaande tips maak wordt gezichtsreiniging voor jou een eitje!

Succes!

 

xox Nikkie

 

Wil je meer tips over beauty en make-up bekijk dan mijn Youtube Channel: NikkieTutorials