Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

NikkieTutorials vertelt: Peeling van je gezicht thuis na de zomer

In dit blog gaat NikkieTutorials  je uitleggen wat een peeling precies is. Waarom een peeling belangrijk is na de zomer. De verschillende soorten peeling die er zijn en hoe je een peeling in je gezicht thuis zelf kunt doen. Na dit artikel weet je dus alles over peeling! 

Peelen van je gezicht

Zoals jullie weten is de verzorging van mijn huid een van de belangrijkste onderdelen in mijn dagelijkse routine. Mijn huid wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei middelen en make-up en daarom is het essentieel dat ik juist mijn gezichtshuid extra goed verzorg.

In dit artikel ga ik je uitleggen wat een peeling precies is. Waarom een peeling belangrijk is na de zomer. De verschillende soorten peeling die er zijn en hoe je een peeling in je gezicht thuis zelf kunt doen. Na dit artikel weet je dus alles over peeling!

Wat is peeling?

Zoals jij ongetwijfeld wel weet heeft je huid meerdere lagen. Je huid maakt door de jaren heen automatisch weer nieuwe huidcellen aan. Met peeling haal jij de bovenste laag van je huid weg, zodat er automatisch weer een nieuwe laag kan ontstaan. Maar wat is het nut van de bovenste laag van je huid weghalen vraag je je waarschijnlijk af. Dat zal ik je vertellen: na verloop van tijd ontstaat er op de bovenste laag van je huid dode huidcellen, rimpels of vlekken door de zon. Dit is niet per se gevaarlijk natuurlijk, maar esthetisch gezien ziet het er niet erg mooi uit. Met peeling haal je deze bovenste laag eraf, zodat er een nieuwe gezonde huidlaag kan worden aangemaakt. Je huid ziet er dan dus een stuk frisser uit. Ook kun je peeling van je gezicht thuis doen.

Het is belangrijk om peeling van je gezicht thuis na de zomer uit te voeren. Bij peeling is het namelijk belangrijk dat je huid niet te veel wordt blootgesteld aan de zon. Na de zomermaanden zal er minder zonlicht zijn en dan is peeling dus heel geschikt. Een andere reden om na de zon te gaan peelen, is juist omdat in de zomer je huid veel te verduren krijgt. Je kunt dan meer last krijgen van verstopte poriën, pigmentvlekken en ga zo maar verder.

 

Peeling van je gezicht thuis

Verschillende soorten van peeling

Zoals ik in de introductie al aangaf zijn er dus verschillende vormen van peelen die je kunt toepassen. Allereerst heb je de chemische manier van peeling. Door een chemische stof aan je huid aan te brengen zorgt dit ervoor dat de huidcellen gaan uitsterven. Een chemishe peeling kun je thuis doen, maar ik raad aan deze door een professionele schoonheidsspecialiste te laten uitvoeren. Het voordeel van een schoonheidsspecialiste is dat deze vaak weet welke stoffen je nodig bent. Het voordeel van chemische peeling is dat het resultaat zeer grondig is. Het nadeel is echter dat je huid door chemische stoffen rood kan worden. Dit duurt echter maar enkele dagen en dan is dat weer voorbij.

Dan is er ook nog de mechanische peeling. Het voordeel hiervan is dat er geen chemische stoffen worden gebruikt, maar daarentegen wordt er gebruikgemaakt van een schuurapparaatje. Het voordeel hiervan is dat je geen rode huid krijgt, zoals bij chemische peeling het geval is. Het nadeel is echter dat deze behandeling in de regel wel duurder is. Dus heb je een klein budget: dan is deze behandeling niet aan te raden!

Peeling van je gezicht thuis

Peeling van je gezicht thuis is in de regel een stuk goedkoper dan het laten doen. Het voordeel van een peeling van je gezicht thuis is ook dat je de producten hiervoor gemakkelijk kunt aanschaffen. Wil je een peeling van je gezicht thuis uitvoeren? Dan is het belangrijk om een zogenoemde scrubgel aan te schaffen. Welke scrubgel je nodig hebt is enerzijds afhankelijk van je huid. Je kunt hiervoor informeren, maar vaak staat het ook aangegeven op de verpakking. Een peeling van je gezicht thuis is dus zo gepiept. Ook is er bij peeling van je gezicht thuis de mogelijkheid om korrelpeeling toe te passen. Je kunt dan even testen welke het beste bij je past.

 

peeling van je gezicht thuis

 

Mijn advies, ga eerst informeren welke peeling er geschikt is voor jouw huid en schaf daarna het juiste product aan voor een veilige en doeltreffende peeling thuis. Je gezichtshuid is een van de gevoeligste stukjes huid van je lichaam, zorg er daarom goed voor!

Wil je wat meer informatie over welke peeling voor thuis bij jou het beste past, neem dan gerust contact op met de specialisten van Het Cosmeticahuis.


xox Nikkie

 

Wil je meer tips over beauty en make-up bekijk dan mijn Youtube Channel: NikkieTutorials