Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Ontdek jouw huidtype

Je vindt in onze webshop veel cosmeticaproducten, maar niet alle producten zijn geschikt voor iedere huid(type). Producten worden namelijk speciaal ontwikkeld voor specifieke huidtype. Wanneer je producten gebruikt die passen bij jouw huidtype, heb je de meeste kans op het gewenste (eind)resultaat: maximale huidverbetering.

Weet je niet goed wat voor huidtype je hebt? Hieronder lees je meer over de diverse huidtypen en kun jij ontdekken wat jouw huidtype is.

Normale huid

Normale huid

 • Je huid voelt goed aan en heeft geen vette of droge delen
 • De poriën zijn klein en je huid vertoont geen verstoppingen of mee-eters

De huidverzorgingsproducten voor een normale huid zijn erop gericht om de huidconditie goed en in balans te houden en vochtverlies tegen te gaan. Lichte producten zijn het beste voor de normale huid. Hier vind je alle huidverzorgingsproducten voor de normale huid.

Vette huid

 • Je huid heeft vette delen (T-zone) of is geheel vet
 • Grote en/of zichtbare poriën
 • Je huid heeft verstoppingen en mee-eters

Door het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten breng je jouw huid weer in balans en ziet je huid er egaler uit en worden grove poriën zichtbaar vermindert. Producten op basis van een vloeistof of gel zijn geschikt voor de vette huid. De basis bij een vette huid is een goede reiniger. Heb je alleen op sommige plekken een vette huid, let dan op met het gebruik van huidverzorgingsproducten voor de vette huid op je gehele gezicht. Dit om te voorkomen dat je gehele huid ‘uitdroogt’. Gebruik in dit geval de producten voor de vette huid alleen plaatselijk. Hier vind je alle huidverzorgingsproducten voor de vette huid.

Droge huid

Droge huid

 • Je huid heeft geen vette delen en kan (soms) strak aanvoelen
 • Je huid ziet er mat en dof uit
 • De poriën zijn niet of nauwelijks zichtbaar en je huid vertoont geen verstoppingen of mee-eters.

De huidverzorgingsproducten van de droge huid zijn er vooral op gericht de vochtbalans in de huid te herstellen. Dit door de natuurlijke huidbarrière te versterken en het vochtverlies in de huid tegen te gaan. Hier vind je alle huidverzorgingsproducten voor de droge huid. Twijfel je of je een droge of vochtarme huid hebt? Lees dan onderaan dit blog wat het verschil is tussen een droge en vochtarme huid.

Gevoelige huid

 • Je huid raakt makkelijk geïrriteerd wat resulteert in roodheid
 • Je huid prikkelt soms of je ervaart jeuk en/of uitslag
 • Je huid heeft last van rosacea, couperose, eczeem

De huidverzorgingsproducten van de gevoelige huid kenmerken zich door neutrale ingrediënten en het tegengaan van roodheid. Deze producten bevatten vaak geen parfum of alcohol omdat de huid daar extra op reageert. Belangrijk bij de gevoelige huid is om de huid te beschermen tegen weersinvloeden en de huid te kalmeren. Hier vind je alle huidverzorgingsproducten voor de gevoelige huid.

Vochtarme huid

 • Je ziet droogtelijntjes en schilfertjes
 • Je huid kan zowel droog als vet zijn
 • Je huid is dun
 • Je ervaart roodheid rond de ogen

De huidverzorgingsproducten voor de vochtarme huid focussen zich op de huidbarrière. Het doel is om deze weer sterk en gezond te maken en te voorkomen dat er te veel vocht verdampt. Je huid moet weerbaarder gemaakt worden tegen de invloeden van buitenaf. De vochtarme huid heeft dus eigenlijk twee dingen nodig: (1) producten die de huid als het ware afsluiten voor die schadelijke stoffen en (2) producten die het vocht in de huid vasthouden. Hier vind je alle huidverzorgingsproducten voor de vochtarme huid.

Verouderde huid

 • Je huid verliest elasticiteit
 • Je ziet (fijne) lijntjes en je huid verliest volume
 • De bovenste huidlaag wordt dunner en is daardoor futloos en dof
 • Slechte(re) doorbloeding, pigmentvlekken en grove poriën

De huidverzorgingsproducten voor de verouderde huid gaan huidveroudering tegen – ze kunnen die helaas niet stoppen. Belangrijke ingrediënten in huidverzorgingsproducten voor de verouderde huid zijn vitamine A en C. Vitamine A helpt tegen rimpeltjes, maakt de huid gladder en egaler. Vitamine C is een antioxidant (beschermt tegen schade door vrije radicalen) en helpt de aanmaak van collageen wat ervoor zorgt dat het jouw huid stevig houdt. Hier vind je alle huidverzorgingsproducten voor een verouderde huid.

Heb ik een droge of vochtarme huid?

Deze vraag horen we vaker omdat beide huidtypen eigenlijk hetzelfde aanvoelen: droog. Toch zit er een verschil tussen een droge en vochtarme huid. De droge huid is een huidtype dat genetisch bepaald is; je hebt het wel of niet. Een droge huid heeft constant hydratatie nodig en heeft behoefte aan rijke (olie) producten. Een vochtarme huid is een huidtype dat bij iedereen voor kan komen en je huid kan zowel vet als droog zijn. De vochtarme huid wordt vaak veroorzaakt door externe facturen zoals omgeving en voeding. Met een hydratatieboost helpt je de vochtarme huid weer in balans te krijgen.

Huidadvies op maat

Wil je advies over welke producten jij het beste kunt gebruiken voor jouw huidtype? Vul dan het formulier ‘Huidadvies op Maat’ in. Daarmee kunnen onze huidcoaches jou een gerichte huisanalyse geven waarbij wordt gekeken welke producten voor jouw huid(type) of huidprobleem aan te bevelen zijn. Ons huidadvies is helemaal gratis & vrijblijvend. Dus wij adviseren je graag met ons huidadvies.