Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Review: Cenzaa Silk Tenderness

In deze review hebben we de Cenzaa Silk Tenderness, een crème voor de gevoelige huid getest. Lees de bevindingen van Lindy over dit product.

Cenzaa Silk Tenderness: crème voor gevoelige huid

Gelukkig is het al lang niet meer zo dat mensen met een gevoelige huid alleen nog crèmes kunnen gebruiken waar een neutraal soort vet in zit en verder niks anders dat de crème een beetje aantrekkelijk maakt. Crème voor gevoelige huid is tegenwoordig net zo rijk, heerlijk ruikend en verzorgend als elke andere crème, maar houdt ook nog eens rekening met de huid die niet overal even goed tegen kan. Tijdens het testen van het product probeer ik het product uitvoerig uit, bestudeer ik de ingrediënten en kijk ik natuurlijk of de crème voor gevoelige huid wel echt geschikt is voor mijn zeer gevoelige huid met eczeem. Ik heb het allemaal getest en deel in deze review mijn ervaringen.

Cenzaa

Cenzaa is een merk dat hoogwaardige en effectieve producten ontwikkelt in samenwerking met vooraanstaande laboratoria. Zij ontwikkelen daar naast creme voor gevoelige huid ook andere gezichtsverzorging, huidverzorging voor het hele lichaam, superfoods, thee, kaarsen, geurstokjes, en nog veel meer. Cenzaa gaat er van uit dat echte schoonheid van binnen zit en biedt daarom producten aan die het lichaam van buiten én van binnen ondersteunen.

Rescue Repairing Cream met PCN2

Crème voor gevoelige huid: Cenzaa heeft het begrepen. Zij hebben in het assortiment de Cenzaa Silk Tenderness; een crème boordevol ingrediënten die verzorgend, voedend, en herstellend zijn voor de gevoelige huid.

Daarnaast heeft deze creme het PCN2 systeem. PCN2? Ja, ik zal het uitleggen. PCN2 is volgens Cenzaa een werkstoffensysteem waarmee zij laten zien hoe werkstoffen (bijvoorbeeld in een crème voor gevoelige huid) gebundeld zijn. Het PCN2 systeem werkt op vier niveaus:

  1. Phytoceutical: Er worden hoogwaardige stamcelcomponenten gebruikt uit planten- en vruchtenextracten zodat de ingrediënten extra goed werken bij huidproblemen.
  2. Cosmeceutical: de creme voor gevoelige huid heeft resultaatgerichte werkstofcomplexen die in staat zijn dieper door te dringen in de huidlagen.
  3. Nutraceutical: In de creme worden superfoods gebruikt. Deze superfoods bevatten natuurlijke en actieve bouwstoffen. Ze voeden de huidcellen en geven comfort aan de huid.
  4. Neuroceutical: Ingrediënten die bij klinische testen hun werking hebben bewezen, bieden bescherming en verminderen stress in de huid. Deze ingrediënten zorgen voor een goede huidconditie en een goed gevoel.

Door op de juiste manier deze vier componenten te combineren in een crème zorgt Cenzaa voor een crème voor de gevoelige huid die niet alleen heel prettig aanvoelt, maar ook nog eens echt iets goeds doet voor de huid.

Ingrediënten

Voor het testen van een product kijk ik graag naar de ingrediëntenlijst. Als ik met mijn gevoelige huid een crème op mijn gezicht wil gebruiken moet hij in elk geval geen parfum bevatten, daar krijg ik helaas rode vlekken van. Daar scoorde Cenzaa het eerste punt: deze crème is vrij van parfum.

Bij het lezen van de ingrediëntenlijst kwam ik een heleboel voedende oliën tegen, vette soorten alcohol (goed en voedend voor de huid) en wat hulpstoffen. Het eerste ingrediënt op de lijst, en waar het meest van in de crème voor gevoelige huid zit, is water. Daarna volgen koolzaadolie en shea butter. Koolzaadolie is een olie die hydrateert, zorgt dat de huid vocht vasthoudt en is anti-aging. Shea butter is een veelzijdig ingrediënt dat vooral voedend is en wordt gebruikt als verdikkingsmiddel. Cetyl alcohol, een vette alcohol, wordt ook als verdikkingsmiddel gebruikt en geeft glans aan de creme. Verder vond ik onder andere op de lijst: kokosnootolie, zonnebloempitolie en aalbesextract. Blaasjeswingerdextract (cardiospermum extract) en echium plantagineum seed extract zorgen voor een (bewezen) ontstekingsremmende werking van de crème en remmen eczeem. Dat klinkt goed!  

Cenzaa Silk Tenderness, mijn ervaring

Bij het testen van een nieuwe crème voor gevoelige huid ben ik altijd een beetje huiverig. Ik heb een huid die snel geïrriteerd is, rood wordt en snel jeukt. Als ik iets op mijn gezicht of lijf smeer waar ik toch niet zo goed tegen blijk te kunnen dan kan ik gerust drie dagen of meer met rode vlekken en jeuk rondlopen. Dat is niet zo’n hele grote ramp als dat op mijn lichaam gebeurt, maar op mijn gezicht zou ik dat toch wel jammer vinden. Ik heb dus de crème eerst op de rug van mijn hand getest. Ik rook bij het smeren meteen de heerlijke geur die de crème heeft. De crème voor gevoelige huid vind ik ruiken naar een combinatie van henna en thee, met een wat bloemige touch. Heerlijk, en dat zonder gebruik van parfum.

Toen ik de volgende dag geen vreemde reactie op de huid van mijn hand zag, durfde ik de crème op mijn gezicht te proberen. Wat is hij heerlijk!

De crème voor gevoelige huid van Cenzaa is wat dikkig en komt zo ook uit de verpakking. Als je de crème tussen je handen verdeelt wordt hij echter heerlijk zacht en laat hij zich makkelijk verdelen over de huid. Een pompje per keer is genoeg, dus een potje gaat lang mee. Wat overigens ook prettig is, is dat de crème in een pompflacon zit, zodat hij luchtdicht en hygiënisch verpakt is. 

De crème laat de huid zacht en soepel aanvoelen en voedt mijn huid enorm. Ik heb de hele dag het gevoel dat mijn huid gevoed is en mijn huid voelt geen moment droog aan. Ook krijg ik geen jeuk en blijven rode vlekken helemaal uit. Naast dat mijn huid erg prettig aanvoelt, ziet mijn huid er ook echt stralend en egaal uit. Het lijkt net alsof ik een BB cream op mijn huid heb, terwijl dat niet zo is.

Een crème voor gevoelige huid vond ik meestal maar een saaie aangelegenheid. Een geurloze, vette, weinig spannende crème. Nu ik de Cenzaa Silk Tenderness gebruik weet ik dat dat niet zo hoeft te zijn. Ik smeer nu met heel veel plezier ’s avonds en ’s ochtends mijn huid in en geniet de hele dag van mijn zachte en gevoede huid.