Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Review: Juliette Armand Cacao Exfoliating Cream

Deze scrub bevat kleine korreltjes van Cacaobonen en Amandelen die voor een stralende en egale huid zorgen!

Een gereinigde en soepele huid met Juliette Armand Cacao Exfoliating Cream

De Juliette Armand Cacao Exfoliating Cream is een milde peeling in crème-vorm met cacao- en amandelgranulen en elastine-extract. Deze informatie zegt op zichzelf natuurlijk niet zo heel erg veel. In deze blog ga ik je meer vertellen over peelings in het algemeen, de ingrediënten en natuurlijk de werking van deze peeling.

Wat is een peeling?

Wanneer je een peeling gebruikt op de huid, wordt er op een milde wijze een dun laagje huid verwijderd. Samen met dit laagje huid verdwijnen ook oppervlakkige oneffenheden en zo worden fijne lijntjes, acne en kleine littekens minder zichtbaar. Peelings gaan ook huidveroudering tegen en stimuleren de aanmaak van nieuwe cellen.

Er zijn verschillende soorten peelings verkrijgbaar voor thuisgebruik: scrubs, enzymatische peelings en peelings met fruitzuur.

Scrubs zijn peelings met korreltjes en de meest milde vorm van peelen. Enzymatische peelings zijn milde peelings op basis van meestal ananas en/of papaya. Zelfs gevoelige huiden kunnen zo’n peeling goed hebben. De fruitzuur peelings zijn de meest effectieve peelings voor thuisgebruik op basis van een fruitzuur dat de dode huidcellen verwijdert en de huid aanzet tot snellere celvernieuwing.

Een scrub voor ieder huidtype

De Juliette Armand Cacao Exfoliating Cream is een scrub en is prima geschikt om een tot twee keer per week thuis te gebruiken. In deze scrubcrème zitten kleine korreltjes van cacaobonen en amandelen die ervoor zorgen dat op milde wijze dode huidcellen worden verwijderd. Een stralende en egale huid is, als het goed is, het resultaat.

Wat zit er allemaal in de Juliette Armand Cacao Exfoliating Cream?

Naast de kleine stukjes cacao en amandel om te scrubben, zitten er nog meer ingrediënten in deze peeling die de huid helpen. Zo bevat deze scrub onder andere cacaoboter die de huid voedt. Ook de amandelpoeder in dit product zorgt voor een gevoede huid. Elastine ondersteunt de elasticiteit van de huid. De cacaoboter in deze scrub bevat hetzelfde soort vet als in chocolade wordt gebruikt, maar beschermt en kalmeert ook de huid.

Deze ingrediënten, en nog een hoop meer, maken samen een milde scrub die ik de afgelopen tijd heb getest.

peeling cream

Mijn ervaring

Toen ik hoorde dat ik een scrub mocht testen, wilde ik hem bijna automatisch doorschuiven naar mijn partner. Ik was erg bang dat mijn gevoelige huid er niet zo goed tegen zou kunnen. Ik besloot de scrub toch voorzichtig een kans te geven en daar heb ik geen spijt van.

Ongeveer twee keer per week als ik onder de douche sta, pak ik een kleine hoeveelheid van de Juliette Armand Cacao Exfoliating Cream in mijn handen en verdeel die over mijn gezicht en hals. Ik masseer de scrub voorzichtig met ronddraaiende opwaartse bewegingen over mijn gezicht voor ongeveer een minuutje en spoel hem daarna weer af. De geur is al een eerste pluspunt van dit product: hij ruikt licht naar chocomel, of chocolade toffees, maar is absoluut niet overheersend.

Wat ik daarnaast merkte is dat de crème, waar de scrubdeeltjes in zitten, heerlijk zacht is en voedend voor de huid. De scubdeeltjes zelf zijn echter iets minder zacht. Ik voelde dat ik niet te hard moest wrijven met mijn handen. Wist je trouwens dat het sowieso beter is om iets langer te scrubben dan iets harder als je je huid goed wilt reinigen?

Wanneer je de scrub voorzichtig gebruikt en niet te ruw te werk gaat is dit een product dat voor bijna alle huidtypen gebruikt kan worden. Mijn gevoelige huid reageert er erg goed op en is zijdezacht na gebruik van deze peeling.

Samenvattend kan ik zeggen dat de Juliette Armand Cacao Exfoliating Cream heerlijk ruikt, de huid zacht maar grondig reinigt en de huid gevoed en soepel achterlaat. Ook is hij heel zuinig in gebruik en gaat een kleine tube een hele tijd mee. Ja, deze peeling kan ik zeker waarderen.